Wifi in de tuin: hoe krijg je goede wifi achter in de tuin?

wifi in de tuin

▲  © Pexels

Slechte wifi in de tuin of op zolder? In deze blog lees je hoe je dit heel eenvoudig kunt oplossen. Bespaar je zelf frustraties en kies voor een oplossing die de wifi niet alleen verbetert maar ook versterkt!

Nu het weer een beetje lekkerder wordt zien we dat de smart home activiteiten zich ook verplaatsen naar buiten. Slimme apparaten als robotmaaiers en automatische besproeiingssystemen worden steeds populairder. Doordat de meeste van dit soort apparaten werken met wifi krijgen we steeds de vraag: hoe krijg je goede wifi achter in de tuin? In dit bericht vertellen we hoe je op een goede manier wifi in je tuin krijgt, hierbij vertellen we je wat de beste mogelijkheden zijn en adviseren we welke je wel moet gebruiken en welke niet.

Maak gebruik van een wifi mesh router voor goede wifi in de tuin

Wil je een goede wifi in de tuin? Dan adviseren wij je om te kiezen voor een wifi mesh systeem, hierbij vergroot dat niet alleen de wifi in de tuin maar in je gehele huis. Een wifi mesh systeem werkt met verschillende stations die je plaatst op verschillende locaties in je huis, bijvoorbeeld het kantoor, in de schuur of in het tuinhuis.

Deze stations maken met elkaar verbinding en creëren zo een mesh netwerk waardoor je over al in je huis en tuin een goede wifi verbinding hebt. Lees voor meer informatie over een mesh netwerk onze wifi mesh netwerk adviespagina.

Voordelen van gebruik van wifi mesh routers:

  • Je hoeft geen ethernetkabels te leggen door heel je huis: voorheen kwam het wel eens voor dat je op zolder een computer had staan die goede en stabiele internetverbinding nodig had. Hiervoor moest je vanaf de router (die vaak beneden staat) een kabel door het huis trekken om deze computer een goede en stabiele internetverbinding te geven.
  • Geen verlies van snelheid: in vergelijking met andere oplossingen heb je bij een wifi mesh netwerk geen last van verlies van internetsnelheid. Repeaters daarentegen vergoten wel het bereik maar verslechten de snelheid van de internetverbinding.
  • Altijd het beste signaal: je kunt gewoon met je smartphone door je huis lopen zonder dat het apparaat op nieuw verbinding hoeft te maken, dit komt omdat je met een mesh netwerk één netwerk aanmaakt en dit allemaal samenwerkt.
  • Extra functies: ook hebben wifi mesh routers andere functies, zo zijn er routers die een ingebouwde hub hebben en routers die bescherming bieden tegen cybercriminaliteit en zijn er routers waarmee je ook ouderlijk toezicht kunt instellen
tp-link deco m5 wifi mesh router

In onze ogen is dit het beste wifi mesh systeem van dit moment. Het systeem bestaat uit drie losse stations de zorgen voor een goede wifi dekking in je huis. De extra functionaliteiten van dit systeem maakt deze router zo goed, zo kun je met dit systeem bijvoorbeeld ouderlijk toezicht instellen en heeft dit systeem een ingebouwde Zigbee en bluetooth ontvanger. Lees meer…

Meer informatie Bekijk dit wifi mesh systeem

Mifi routers kunnen ook interessant zijn

Het kan ook voorkomen dat je tuin zo groot is dat dit niet op te lossen is met een wifi mesh netwerk. Een oplossing voor een grote tuin kan dan een mifi router zijn. Een mifi router is een router die geheel draadloos werkt en via mobielinternet. Apparaten kun je middels een wifi-verbinding verbinden met de mifi router, zodat deze ook voorzien zijn van een internetverbinding.

In vergelijking met het mesh netwerk werkt een mifi router met mobiel internet via een sim-kaartje, eigenlijk net zoals je smartphone. Apparaten kun je dan verbinden middels een wifi-verbinding met de router, waardoor ze een internetverbinding hebben.

Voordelen van gebruik van mifi router

Je kunt deze mifi routers over al mee naar toe nemen, zo heb je niet alleen wifi in je tuin maar ook op de boot of in de auto. Wel moet je rekening houden dat je met een mifi router naast de kosten van de router extra krijgt voor een mobiel abonnement.

tp link m7340 mifi router

Met een mifi router heb je ook buitenshuis goede wifi. Met deze router kun je een 4G netwerk aanmaken, zo heb je niet alleen thuis goede wifi maar ook gewoon buiten. Lees meer…

Meer informatie Bekijk deze mifi router

Wifi reapeater: minder aanbevolen

De laatste keuze die kan zorgen voor wifi in je tuin is het plaatsen van een wifi repeater. Echter willen wij deze mogelijkheid niet aanbevelen, dit heeft met name te maken met de snelheidsverlies van de internet verbinding. Bij een wifi repeater wordt namelijk de verbinding wel verlegt, maar moet wifi repeater het signaal terug communiceren naar je modum, hierdoor gaat de snelheid van je internet verloren. Bij een wifi mesh systeem hoeft een station dit niet terug te communiceren naar je router en geeft dit geen snelheidsverlies. Wel is een repeater een goedkope keuze, zo heb je al een TP-Link repeater voor € 22,99.

Conclusie: goede wifi in de tuin kies voor een mesh netwerk

Hierboven zie je drie verschillende mogelijkheden om de wifi in je tuin te verbeteren, met een wifi mesh systeem, mifi router of een wifi repeater. Wij bevelen aan om te kiezen voor een mesh netwerk, omdat deze keuze het snelst werkt en het best. Kiezen we voor een mifi router dan komen er weer extra kosten bij en werkt de verbinding via een andere mobiele verbinding. Kies je voor een wifi repeater dan is dit wel een goedkope keuze, maar dan zul je snel merken dat dit ten kosten gaat van de snelheid van je internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

Athom Homey maakt het mogelijk om slimme apparaten met elkaar te koppelen die verschillende communicatieprotocollen spreken. Voor een slim huis…
Lees meer