Whiskas lanceert katvormige persoonlijke assistent: MIA

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Whiskas, de kattenvoer fabrikant, lanceert MIA, een katvormige persoonlijke assistent die personen in de buurt vragen stelt.

whiskas mia

© Pixabay

In tegenstelling tot normale smart speakers of smart displays stelt Mia vragen aan personen in de buurt, in plaats van andersom. Het is een 3D geprinte kat, die bedoeld is om de nieuwsgierigheid van kinderen op het gebied van dierenweetjes te prikkelen.

Whiskas’s voice assistant die jou vragen stelt

Tot op heden zijn smart speakers gebaseerd op menselijke eigenschappen. Zo kun je met een Google Nest Hub praten alsof je met een daadwerkelijk persoon praat en kun je een slimme speaker gebruiken als hulpje in de keuken. Maar wat als de rollen omgedraaid worden en wij zelf als voice assistant gebruikt zou worden?

Mia, de voice assistant van Whiskas, gebruikt mensen als het ware als smart speaker of smart display en stelt de vragen in plaats van andersom. De vragen die de katvormige smart speaker stelt zijn allen in vorm van dierenweetjes. In een video die Whiskas heeft gelanceerd bij de bekendmaking van Mia stelt de persoonlijke assistent bijvoorbeeld de vraag: “Welke van de volgende dieren drinken geen water: Koala’s, katten of olifanten?“.

Whiskas Mia herkent personen in de buurt

Dankzij een bewegingssensor herkent Mia wanneer er personen in de buurt zijn. Op dat moment begint de 3D geprinte kat een vragenvuur aan de aanwezigen. Op het gebied van verdere technische details is nog weinig bekend: op dit moment wordt Mia door reclamebureau AlmapBBDO verspreid onder enkele partners van Whiskas.

In onderstaande video kun je kennismaken met de persoonlijke assistent van Whiskas.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *