Weegschaal met vetpercentage

Maarten Reijneveld Laatste update: 09-12-2020

Het op de weegschaal gaan staan en dan even later je gewicht zien die tijd zijn we voorbij. We kunnen spreken van mooie innovaties, bij deze nieuw ontwikkelde weegschalen valt meer af te lezen dan alleen je gewicht. Zo heb je nu ook weegschalen met meting van je vetpercentage.

weegschaal met vetpercentage

Weegschaal met vetpercentagemeter © Pixabay

Een weegschaal met vetpercentage berekening: handig!

Onlangs verdiepte ik me in de ontwikkelingen van weegschalen voor een update voor een flinke update van de pagina voor advies voor een slimme weegschaal. Al snel merkte ik op dat er ongelooflijk veel nieuwe metingen beschikbaar zijn: van het berekenen van je BMI tot aan je vetpercentage. Zelfs het gewicht van je botten zijn met diverse modellen te meten!
Met name als jij af wilt vallen of flink wilt gaan sporten, is het bijhouden van je vetpercentage een vereiste. Het geeft weer hoeveel jij verbrandt en hoeveel van je gewicht bestaat uit vet. Wanneer je gaat sport kun je namelijk aankomen, doordat je meer spiermassa krijgt. Wel zinvol om te weten of het aangekomen gewicht te danken is aan je spieren.

Vetpercentage bereken met bio-elektrische impedantie meting

Een weegschaal met vetpercentage werkt vaak met behulp van stroom. Wanneer je met twee voeten op de weegschaal staat, wordt er door een voet stroom geleid, waarna bijgehouden wordt hoelang het duurt voor het in de andere voet te meten is.

Bij de sportschool heb je vast wel eens je vetpercentage gemeten, waarbij je twee metalen staafjes in je handen moest houden. Dit werkt nagenoeg hetzelfde: ook hier wordt er stroom door je lichaam geleid.

Hoe langer het duurt voor de stroom door je lichaam heen gegaan is, hoe meer vetpercentage je hebt. Door je lengte en leeftijd in te vullen, kan met een wiskundige som berekend worden hoeveel procent van je lichaam bestaat uit vet. Deze manier van het berekenen van je vetpercentage wordt ook wel de bio-elektrische impedantie meting genoemd.

Vetpercentage monitoren via je smartphone is mogelijk

Bij veel weegschalen waarmee je je vetpercentage kunt berekenen is het ook vaak mogelijk om een verbinding te maken met je smartphone of tablet. Dit kan ontzettend handig zijn, omdat je hiermee de voortgang van het percentage lichaamsvet kunt bijhouden. Vaak heb je dan ook toegang tot een speciale applicatie, waarmee je op eenvoudige weergave (grafieken en tabellen) je vetpercentage op den duur in de gaten kunt houden.
Wanner jij dit soort weegschalen graag in huis wilt halen, dien je goed te kijken naar mogelijkheden om ze te kunnen koppelen met je smartphone en of de applicatie geschikt is voor iOS en/of Android.

 Aanbieding! 
smart weegschaal ad

Extra korting op de Omron VIVA personenweegschaal

De Omron VIVA personenweegschaal is een slimme weegschaal die je kunt koppelen met je smartphone. Check nu deze deal en scoor een slimme weegschaal extra goedkoop!

Voordelen van weegschaal met vetpercentage

Bij een weegschaal met de mogelijkheid om je vetpercentage te berekenen haal je veel voordelen in huis. Ik zet ze voor je op een rij:

  • Wanneer jij gaat sporten of af wilt vallen is het tijdig bijhouden van je vetpercentage belangrijk.
  • Je hoeft niet meer naar de sportschool om je vetpercentage te berekenen.
  • Met behulp van een applicatie kun je je voortgang delen met bijvoorbeeld je personal trainer.
  • Je vetpercentage voortgang na een lange tijd bekijken kun je een flinke vorm van motivatie krijgen.

Hoewel je zou verwachten dat de prijs een stuk hoger zou zijn dan een normale weegschaal die enkel je lichaamsgewicht kan meten, is het tegendeel waar. Er zijn al modellen met een prijskaartje van zo’n € 30,- tot € 40,-!

Interessant voorbeeld van een weegschaal die vetpercentage kan meten

Uiteraard ben ik op zoek gegaan naar een goed voorbeeld van een weegschaal waarmee jij straks thuis je vetpercentage kunt berekenen. Omdat ik zelf fan ben van het koppelen van apparaten met smartphones of tablets, heb ik er een uitgezocht die deze
functie ook heeft!

o'dor slimme weegschaal

O’dor® Bluetooth Personenweegschaal

De interessante bluetooth personenweegschaal van O’dor® is een interessante keuze! Niet alleen door zijn strakke design, ook vanwege alle meetmogelijkheden! Daarbij is hij beschikbaar voor een scherpe prijs in vergelijking met andere weegschalen van deze kwaliteit (richtprijs € 49,95).

Specificaties van deze weegschaal:

  • Koppelen met smartphone mogelijk: je kunt de weegschaal koppelen met je smartphone of tablet middels een iOS of Android applicatie.
  • Zeer slank design: de weegschaal is makkelijk onder een badkamermeubel te schuiven.
  • Vetpercentage meten: hier gaat het natuurlijk om! Het meten van je vetpercentage is mogelijk met deze weegschaal.
  • Ook spiermassa, BMI en botmassa meten: naast het meten van je vetpercentage kun je ook de meeste anderen metingen uitvoeren.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.