Weber kondigt nieuwe slimme gasbarbecues aan

Rob Tigchelaar Laatste update: 10-02-2021

Weber komt met een nieuwe slimme gasbarbecue-lijn. Het gaat om slimme barbecues die onder meer werken met bluetooth en WiFi en voorzien zijn van een slimme temperatuursensor.

weber smart gas grills

Weber Smart Gas Grill is onder meer voorzien van een temperatuursensor. © Weber/Press

Een seintje krijgen als je stukje vlees op de barbecue omgedraaid moet worden? Je barbecue bedienen via je smartphone middels bluetooth of WiFi? Het lijkt misschien toekomstmuziek, maar met de komst van de nieuwe Weber Smart Gas Grills is dit gewoon mogelijk.

Weber Smart Gas Grills

Onder de noemer Weber Smart Gas Grills kondigt de barbecuefabrikant namelijk een serie nieuwe slimme gasbarbecues aan. Het gaat om twee verschillende series: de Genesis SX-315 en de wat uitgebreidere SX-335. Deze laatste variant wint het op het gebied van extra’s, gezien deze onder andere voorzien is slimme verlichting waarmee je ook in de avond kunt barbecueën.

In totaal gaat het om acht verschillende slimme gasbarbecues binnen deze twee series, die verschillen in kleur (zwart of roestvrijstaal) en uitvoering (met of zonder losse gasfles).

Slimme gasbarbecues

Maar, wat maakt deze nieuwe gasbarbecues nu eigenlijk slim? Dat wordt snel duidelijk als we inzoomen op de mogelijkheden en functionaliteiten van de Weber Smart Gas Grills. Zoals we daarnet al aangaven werken de barbecues op basis van WiFi en Bluetooth: je kunt ze dus koppelen met je smartphone om handige informatie te ontvangen.

Hierbij kun je denken aan de huidige temperatuur van de barbecue. Deze zou je zelfs kunnen verstellen via smartphone. Daarbij kun je ook handige timers gebruiken, zodat je precies weet wanneer je je stukje biefstuk om moet draaien om hem perfect te bereiden (medium als je het mij vraagt). Heb je een Weber Smart Gas Grill met een gasfles, dan kun je zelfs een seintje krijgen als deze bijna leeg is.

Prijs en beschikbaarheid

Weber heeft nog geen aankondigingen gedaan voor de Nederlandse markt, maar we verwachten dat ze ook naar ons land zullen komen. Hoewel er nog wat onduidelijkheid bestaat over de beschikbaarheid in Nederland, kunnen we alvast wel de huidige prijzen melden.

Op de website van Weber is te zien dat de goedkoopste slimme gasbarbecue $ 849 kost. Wil je uitpakken en voor de meest luxueuze variant willen gaan, dan kun je $ 1349 neerleggen.

Meer smart home artikelen

Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
beste eufy buiten camera
nanoleaf sonic editie
smart-hub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.