Wat werkt met Google Home?

wat werkt met google home

▲ Google Home Mini © Pixabay

Een smart speaker wordt pas echt interessant wanneer je deze koppelt met andere apparaten binnen je smart home. Zo kun je Hue lampen met spraak bedienen door deze te koppelen met bijvoorbeeld een Google Home. Echter dien je hiervoor wel apparaten te hebben die überhaupt kunnen communiceren met Google Home óf gebruik maken van applicaties als IFTTT.

In deze blog zet ik op een rij wat de mogelijkheden zijn met je Google Home speaker en waar je bij het aanschaffen van nieuwe smart home producten goed op moet letten. Ik geef antwoord op de vraag: “Wat werkt met Google Home?“. Wanneer jij specifieke vragen hebt of benieuwd bent naar een koppeling die niet voorkomt in deze blog, kun je me altijd een bericht sturen.

Waarom Google Home laten werken met andere apparaten?

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, kun je met Google Home veel meer dan alleen maar simpele vragen stellen. En hierbij bedoel ik niet alleen dat er ook grappige vragen aan Google Assistant zijn, maar dat je de smart speaker juist kunt gebruiken als spil van je smart home.

In een eerdere blog ging ik dan ook dieper in op de voordelen van Google Home, waarbij duidelijk werd dat je hem voor zoveel meer kunt gebruiken dan enkel het vinden van antwoord op relatief simpele vragen. Laat ik eens op een rij zetten waarom je deze slimme speaker juist met andere apparaten zou moeten laten werken.

 1. Je kunt andere apparaten met spraak bedienen: de eerste belangrijke reden, is dat je andere apparaten straks met spraak kunt aansturen. Door simpelweg Google Home aan te spreken kun je bijvoorbeeld Hue lampen aan- of uitzetten.
 2. Je kunt verbinding maken met andere services: maak je gebruik van de Albert Heijn app? Wist je dat je Google Home ook goed kunt gebruiken om eenvoudig boodschappen toe te voegen aan je app?
 3. Bedien eenvoudig meerdere apparaten tegelijk: je kunt met behulp van programma’s als IFTTT eenvoudig meerdere apparaten en instellingen koppelen aan een specifiek spraakcommando. Zo kun je dus met een spraakopdracht meerdere apparaten bedienen. Efficiënt!
 4. Het kan het centrale systeem worden van je smart home: een smart home is slim, omdat je apparaten bijvoorbeeld met een app kunt aansturen. Maar als je straks tientallen smart home producten hebt: is het dan nog steeds zo ‘slim’ om voor elk apparaat een andere app te moeten openen? Nee! Met Google Home koppelingen kun je eenvoudig apparaten op een centrale plek aansturen en hoef je enkel de Google Home app te gebruiken.

Onder andere de laatste reden is alleen mogelijk wanneer je apparaten scoort die ook daadwerkelijk ‘werken’ met de smart speaker. Benieuwd naar voorbeelden van deze apparaten? Check hier interessante apparaten voor Google Home.

Tips om te zien wat werkt met Google Home

werkt een slimme stofzuiger met google home

Let op diverse aspecten om bijvoorbeeld te checken of een robotstofzuiger werkt met Google Home.

Een van de allerbelangrijkste tips die ik je mee kan geven, is door goed te letten op het ‘domotica platform’ wat ondersteund wordt door een apparaat. Bij webshops als Bol.com vind je bij specifieke smart home producten bij de productinformatie met welke ‘domotica platform’ desbetreffend apparaat werkt. Wanneer hier Google Assistant bij te vinden is, is het apparaat dus compatible met je smart speaker.

Let hier op bij aankoop van smart home apparaten

Ook is het slim om de volgende tips in acht te nemen:

 • Kijk dus altijd naar de ondersteuning voor smart home systemen
 • Check of er ervaringen zijn met het koppelen met Google Home bij bijvoorbeeld de productreviews
 • Ga altijd op zoek naar ‘extra’ mogelijkheden, door bijvoorbeeld te kijken of gewenste apparaten wel kunnen werken met behulp van IFTTT
 • Check altijd het specifieke logo van ‘Talks With Google’; dit is een teken dat Google Home hier ook daadwerkelijk echt voor bedoeld is.

Dit soort apparaten kun je met Google Home bedienen

Je kunt praktisch met elk type smart home apparaat een koppeling maken met Google Home, mits Google Assistant ondersteund wordt of er mogelijkheden zijn met IFTTT (tip: lees ook mijn artikel over IFTTT koppelen aan Google Home). Bekijk met welke apparaten dit bijvoorbeeld erg handig kan zijn:

 • Slimme stekkers / smart plugs
 • Slimme verlichting
 • Robotstofzuigers
 • Slimme thermostaten

Op Smarthomeweb.nl hebben we handige adviesgidsen gemaakt, zodat we je smart home advies kunnen geven per slim apparaat. Bekijk ook onze Google Home topic pagina, waar je een mooie verzameling met artikelen vindt voor het koppelen van specifieke apparaten die werken met Google Home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
ikea slimme stekker

IKEA slimme stekker (smart plug)

Met de slimme stekker van IKEA kun je apparaten met een stekker aan- en uitzetten met je app. Ook kun je handige timers zetten, waardoor apparaten aan- of uitgaan op een bepaalde tijd.
Lees meer