Wat doen tegen hooikoorts zonder medicijnen

Redactie Laatste update: 26-10-2020

Niets is zo vervelend als hooikoorts. De hele dag snotteren, branderige ogen en een gevoel dat je het liefst de hele dag in bed zou willen liggen. Er zijn heel wat medicijnen om hooikoorts tegen te gaan: van neusspray tot speciale hooikoorts oogdruppels. Maar wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen?

wat te doen tegen hooikoorts zonder medicijnen

© Pixabay

Zelf was ik onlangs opzoek naar een aantal slimme mogelijkheden om niet altijd maar de medicijnen te hoeven grijpen bij een hooikoorts aanval. Wat blijkt? Er zijn met een smart home een aantal oplossingen, waarbij je zonder medicijnen je hooikoorts aanvallen zou kunnen beperken. Ik zet ze voor je op een rij!
In een smart home kun je hooikoorts tegen gaan zonder medicijnen

Zelf ben ik geen voorstander van het veelvuldig gebruik van medicatie. Of het nu gaat om hoofdpijn of om hooikoorts; ik probeer eerst altijd andere manieren om tot een verbetering te komen. Omdat ik natuurlijk een ware smart home enthousiasteling ben, heb ik onderzoek gedaan naar de slimme mogelijkheden om mijn hooikoorts beperken. Wat blijkt? Er zijn diverse smart home oplossingen die je kunnen helpen. Ik zet mijn smart tips voor hooikoorts tegenaan zonder medicijnen op een rij!

Lampen laten knipperen als er pollen in de lucht zijn

Laat ik beginnen met een van de slimste oplossingen in mijn ogen: je eigen pollen-alarm maken! Wanner je slimme verlichting hebt van bijvoorbeeld Philips Hue, kun je ze koppelen aan allerlei producten en diensten. Zoals je wellicht weet, zijn er online diverse diensten te vinden die werken met zogeheten pollenradars. Je kunt daarop -net als bij Buienradar- zien wanneer er pollen in de lucht zijn en waar ze op dat moment veelal aanwezig zijn.

IFTTT koppelt lampen aan pollenradar

Met IFTTT kun je de Philips Hue lampen combineren met deze pollenradar. Zo kun je instellen dat wanneer er pollen gedetecteerd zijn in de lucht, de lampen rood gaan schijnen of juist heel vel gaan knipperen. Op die manier weet je precies dat je beter de ramen kunt dichtdoen als deze openstaan of dat je misschien beter even kunt wachten met de boodschappen doen!

Laat het gras maaien over aan de robotmaaier

Wanneer je zo nu en dan last hebt van hooikoorts, hoef ik je vast niet uit te leggen dat gras ook een grote boosdoener kan zijn. Met name wanneer er net gemaaid is, is een heftige hooikoorts aanval vaak snel een feit. Het is dan ook super interessant om je eens te verdiepen in een robotmaaier, als jij een tuin hebt met gras!

Een robotmaaier kan zelf aan de slag en maait het gras voor je op de juiste momenten. Daarbij heb je zelfs de mogelijkheid om diverse robotmaaiers te bedienen via je smartphone. Is de accu van de robotmaaier tijdens het maaien op? Wees niet bang dat je dan alsnog naar buiten moet om hem op te laden: de robotmaaier keert zelfstandig terug naar het oplaadstation en vervolgt zijn weg wanneer hij weer volledig opgeladen is.
Hou de luchtkwaliteit in huis goed op orde met een luchtreiniger

Natuurlijk ontkom je er niet aan dat er buitenlucht in jouw huis zal komen. En dat is maar goed ook: elke kamer dien je goed te ventileren, helemaal in maanden waarin het wat warmer kan zijn. Dit zijn natuurlijk ook de maanden dat hooikoorts weer de kop opsteekt! Er zijn gelukkig oplossingen om de luchtkwaliteit in huis te waarborgen. Zelfs een constante analyse is mogelijk!

Slimme luchtreiniger controleert de luchtkwaliteit in huis

Een slimme luchtreiniger biedt uitkomsten! Er zijn diverse luchtreinigers die de luchtkwaliteit in het huis constant controleren. Je kunt zelfs notificaties krijgen als er bepaalde deeltjes in de lucht zijn gedetecteerd, waaronder teveel stof of pollen! Vaak gaat een luchtreiniger zelf aan de slag en houdt hij het huis constant onder controle. Je moet wel even goed letten op het mogelijke oppervlakte van de slimme luchtreiniger. Tip: in onze adviesgids voor een slimme luchtreiniger hebben we een lijst met kooptips op een rij gezet.  Ook dit kan dus reuze interessant zijn om hooikoorts tegen te gaan zonder medicijnen. Een vorm van preventie!

 Aanbieding!  
philips luchtreiniger aanbieding

Philips slimme luchtreiniger in de aanbieding!

De Philips AC2729/10 is een slimme en krachtige luchtreiniger. Het niet alleen een luchtzuiveraar, maar ook een luchtbevochtiger. De luchtreiniger fiks je tijdelijk extra goedkoop!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.