Wat kun je met de Google Nest hub

wat kun je met een google nest hub
Google Nest Hub © Smarthomeweb

▲ De Google Nest Hub, een smart display © Smarthomeweb

Na lang wachten is eindelijk de Google Nest hub te koop in Nederland. Na het schrijven van de Google Nest hub review, zijn we deze smart display nog verder gaan onderzoeken. In dit bericht lees je wat er allemaal mogelijk is met de Google Nest Hub!

Over de werking van het apparaat zijn we erg tevreden, daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar wat je allemaal met de Google Nest hub kunt doen. In dit bericht hebben we twaalf Google Nest hub tips voor je opgesteld voor het gebruik van deze smart display.

 1. Een slimme intercom voor je huis
 2. Gebruik Google Home als Babyfoon
 3. Smart home hub voor in huis
 4. Gebruik de Google Nest hub als digitale fotolijst
 5. Speel je favoriete muziek af
 6. Maak een gezamenlijke agenda
 7. Gebruik Google als sous-chef
 8. Gebruik hem als timer tijdens het koken
 9. Vraag alles wat je wilt maar wilt weten
 10. Gratis bellen met Google Home speakers
 11. Speel films af op Google Nest hub
 12. Google Nest hub als wekker

#1 Een slimme intercom voor in je huis

Sinds de komst van de nieuwe Google Nest Doorbell is het mogelijk om het beeld van de camera te bekijken op de Nest Hub. Wanneer iemand aanbelt krijg je een bericht op de Nest Hub en kun je net zoals een telefoongesprek opnemen. Je ziet ook direct wie er voor de deurstaat en zo hoef je zelf niet kenbaar te maken dat je er bent.

google nest doorbell

Google Nest Doorbell

Gebruik de Google Nest Doorbell in combinatie met de Google Nest Hub en je hebt direct een slim intercomsysteem. Ook maakt de Nest Hub hoorbaar wanneer er iemand voor de deur staat.

#2 Gebruik Google Home als Babyfoon

Ook is de Nest Hub ideaal om te gebruiken als babyfoon, Google Nest heeft namelijk veel binnencamera’s. Door een Google Nest binnencamera in de babykamer te hangen kun je zowel audio beluisteren en het beeld van de camera bekijken op de hub. Aan de Google Assistant kun je vragen of de Babykamer getoond kan worden. Het voordeel van de camera’s van Nest is dat deze van vrij goede kwaliteit zijn en de standaard babyfoons zijn vaak van minder kwaliteit. Ook kun je de camera voor andere doeleinde gebruiken.

Google Home babyfoon

Google Home als babyfoon gebruiken

Het mooie van een Nest Hub en een Nest camera, is dat je alle camerabeelden kunt bekijken op de Nest hub. Ook kun je met spraak gewoon vragen of Google een bepaalde camera laat zien.

#3 Smart home hub voor in huis

Misschien wel de meest interessante functies van deze Google Nest hub is dat het apparaat gebruikt kan worden als hub. Eenvoudig koppel je alle slimme apparaten (die werken met Google Nest) met je Google account. Heb je al slimme apparaten gekoppeld aan je account, dan komen ze automatische in de omgeving van de hub te staan.

Het handige hieraan is dat je alles in één overzicht hebt. Per kamer kun je aangeven welke apparaten er aanwezig zijn en per kamer kun je de apparaten bedienen. Ook is het heel handig om apparaten te besturen via spraak, door middel van Google commando’s kun je per kamer opdrachten geven aan Google. Dim bijvoorbeeld de lichten in de slaapkamer door tegen Google het volgende te zeggen: “He Google, dim de lichten in de slaapkamer met 50 procent”.

Momenteel werken vooral de apparaten van Nest erg goed met de Google Nest hub. Nest heeft bijvoorbeeld een de Hello Nest camera, hiermee kun je aan Google vragen of hij de woonkamer kan laten zien. Heb je ook een Nest thermostaat dan kun je Google vragen of de temperatuur in de woonkamer 1 graden hoger kan.

#4 Gebruik de Google Nest hub als digitale fotolijst

Een ander leuke functie van de Google Nest hub is dat het apparaat ook dient als digitale fotolijst. Dit zou voor  waarschijnlijk niet de hoofdreden zijn om deze hub te kopen, maar het is wel een leuke optie. De afbeeldingen zijn namelijk zeer scherp en je kunt zelf bepalen bepalen welke foto’s er worden getoond.

Ook heeft de Google Nest hub een ambient-sensor boven op het scherm. Deze sensor zorgt ervoor dat de getoonde afbeeldingen aansluiten op de omgeving, daarnaast wordt het licht van de scherm automatische gedimd wanneer de avond nadert. Via Google foto’s kun je eenvoudig zelf eigen albums maken, zet bijvoorbeeld de map met de laatste vakantie foto’s actief.

#5 Speel je favoriete muziek af

Het mooie van een smart display is dat deze ook dient als smart speaker. Deze hub van Google Nest heeft een zeer fijne speaker met goede geluidskwaliteit. Vraag aan Google of hij je favoriete nummer of album afspeelt, zo hoef je geen vinger meer uit te steken. Momenteel werkt de Google Nest hub samen met de meeste muziekdiensten, denk bijvoorbeeld aan Spotify of Youtube Music. Ook kun je gewoon favoriete radiostation beluisteren middels de TuneIn applicatie.

Wat ook interessant kan zijn is verschillende Google Home speakers aan elkaar te koppelen. Door verschillende speakers van Google Home te koppelen kun je eenvoudig een surround set creëren, daarnaast kun je ook in verschillende kamers dezelfde muziek afspelen. Het koppelen van meerdere speakers wordt ook wel multi-room genoemd. Bekijk hieronder een lijst met speakers die geschikt zijn om met Google Home te koppelen:

google nest hub max

Grote versie: Google Nest Hub Max

Ook de Google Nest Hub Max is nu in Nederland te verkrijgen! Het beeldscherm is iets groter en er zit een camera aan de voorzijde!

#6 Maak een gezamenlijke agenda

Natuurlijk zorgt de Google Nest hub ook voor wat meer gemak in je huishouden. Je kunt namelijk een gezamenlijke agenda maken met alle gezinsleden. Het mooie hiervan is dat je inzicht krijgt wat iedereen in het huishouden aan het doen is en te doen heeft. Wel moet je voor deze functie via de Google Home app toestemming geven en heeft niet iedereen toegang tot je privé gegevens.

Het is niet alleen gemakkelijk dat het inzichtelijk is wat iedereen in ze agenda heeft staan, maar het is ook super makkelijk om via spraak agendapunten of afspraken toe te voegen. Door: “He Google: Zet in de agenda dat ik 18 augustus om half 2 een afspraak heb bij de tandarts”, te zeggen voeg je eenvoudig een tandartsafspraak toe.

#7 Gebruik Google als sous-chef

Google is de ideale assistent in de keuken, eenvoudig vraag je alles omtrent koken. Tijdens het koken heb je geen handen over of vieze handen, hierdoor kun je niet even snel in een kookboek zoeken naar de juiste beschrijving. De Google Nest hub is hier een perfecte oplossing voor. Via de smart speaker vraag je eenvoudig dingen op als wat is de kooktijd van een ei of laat een video zien hoe je moet blancheren. Natuurlijk kun je ook gewoon het gehele recept opvragen bij Google.

Google nest hub tips

Ook is het heel gemakkelijk op bijvoorbeeld voedingswaarde van bepaalde producten op te vragen, eenheden te converteren of gewoon bepaalde eten of drinken op te zoeken. De volgende tip gebruik ik al een tijdje in de keuken en vind ik zelf ook super handig.

#8 Gebruik hem als timer tijdens het koken

Vorige tip ging over het opvragen van informatie tijdens het koken, maar deze hub van Google kan ook simpelweg gebruikt worden als timer. Voorheen maakte ik altijd gebruik van de spraakassistent Siri. Eenvoudig even een timer aan zetten tijdens het koken zonder dat je een wekker aan hoeft te raken.

Uit ervaring kan ik spreken dat de Google Nest timer toch iets prettiger werkt dan Siri. Met de Google Nest hub krijg je namelijk visueel een timer te zien, dit kan zeer handig zijn voor het timen tijdens het koken. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere timers tegelijk te gebruiken en ook dit wordt tegelijk getoond, zie foto ter illustratie. Bij Siri gaat het beeld snel op zwart en moet je het device alsnog aanraken, hetzelfde geldt voor het stoppen van de timer.

Google nest hub timer

Mogelijk om meerdere timers tegelijk te zetten

#9 Vraag alles wat je wilt maar wilt weten

De assistent van Google is een perfecte assistent omdat je het apparaat alles kunt vragen en het overal een antwoord op heeft. Wel heeft Google Home nog veel te leren en geeft hij dit zelf ook vaak aan, maar we zien gelukkig wel dat de spraakassistent steeds meer begrijpt. Zelf maak ik ook vaak gebruik van een smart speaker als ik snel ergens een antwoord op wil hebben. Elke algemene vraag kun je aan Google stellen maar specifieke vragen zijn ook geen probleem, hieronder heb ik een lijstje met onderwerpen waarvoor ik de assistent vaak raadpleeg:

 • Het weer
 • Actuele status op de weg (vooral handig in de spits)
 • Laatste nieuws
 • Vertalen (kan ook handig zijn)
 • De tijd en datum

#10 Gratis bellen met Google Home speakers

Met de smart display van Google kun je ook gratis bellen. Sinds kort heeft Google namelijk een nieuwe gratis app genaamd Google Duo. Met deze app kun je simpelweg contact leggen via je mobiele nummer met andere Duo gebruikers. Het voordeel hiervan is dat je hiermee volledig gratis kunt bellen en alleen gebruik maakt van mobiele data. Een nadeel hiervan is dat je contacten waarmee je wilt bellen ook de Google Duo app moeten hebben.

Wel zeer interessant omdat de dienst volledig gratis is en werkt via mobiele nummers. Via Google Duo is het ook mogelijk om te videochatten, echter heeft de Google Nest hub geen camera. Wel wordt er verwacht dat de nieuwe Google Nest hub Max wel geleverd wordt met camera. Wanneer de Nest hub Max beschikbaar is in Nederland is nog niet bekend.

#11 Speel films af op Google Nest hub

De laatste tip die we je mee willen geven en wat je kunt doen met de Google Nest hub is: speel films af op de Google Nest hub. De Nest hub heeft een Google Cast integratie, hierdoor kun  je smart display net zoals een Chromecast gebruiken om te streamen. Ook al heeft de Nest hub een klein scherm kan het toch interessant zijn om films of video’s af te spelen.

Ben je een Netflix fan? Dan moet je helaas nog even wachten voordat je Netflix af kunt spelen op Google Nest hub. Wel kun je gebruik maken van Plex. Plex is een dienst waarmee je middels een applicatie op je smartphone video’s kunt streamen.

#12 Google Nest hub als wekker

Gebruik de Google Nest hub als wekker. Naast timers voor het koken van een eitje kun je ook gewoon een wekker zetten die je in de ochtend wakker maakt. Wil je ook nog wakker gemaakt worden met een soort zonsopkomst? Koppel dan ook de slimme verlichting met de hub, dit kan bijvoorbeeld met de lampen van Hue.

Via de instellingen kun je scenario’s aanmaken, zo kun je eerst instellen dat bijvoorbeeld 9:00 de Google Nest hub de wekker laat afgaan. Stel de lampen dan in op bijvoorbeeld 8:45 en stel ze zo in dat de lampen lichtjes beginnen met branden met warm licht. Doordat je de Google Nest hub als wekker gebruikt wordt je heerlijk wakker!

Lijkt het je toch interessant om een Google Nest hub aan te schaffen lees dan hieronder meer over deze smart display.

google nest hub max

De Google Nest Hub smart display

Klaar om van start te gaan met het creëren van een slim huis? Bekijk dan deze smart display en hub in één van Google. Koppel eenvoudig meerdere slimme apparaten aan deze hub en bestuur ze met spraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Siri uitzetten

Siri uitzetten

Siri kan een handige functie zijn, maar het kan ook irritant zijn wanneer het onbedoeld wordt geactiveerd op momenten dat je het niet nodig hebt. Als je wilt weten hoe je Siri kunt uitzetten, volgen hier de stappen om dit te doen.
Lees meer