Wat is Cortana?

Cortana is de virtuele spraakassistent van Microsoft waarmee je gesproken opdrachten kunt laten uitvoeren.
wat is cortana

Cortana is een virtuele assistent ontwikkeld door Microsoft. Het is een intelligente assistent die je kan helpen met allerlei verschillende taken, zoals het stellen van vragen, het plannen van afspraken en het uitvoeren van zoekopdrachten op het internet. Cortana is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder Windows-computers, smartphones en spraakgestuurde luidsprekers zoals de Amazon Echo en de Google Home.

Wat kun je met Cortana?

Cortana kan je helpen met allerlei verschillende taken, zoals het beantwoorden van vragen, het geven van aanbevelingen en het plannen van afspraken. Bijvoorbeeld, als je Cortana vraagt hoe het weer is, zal het je de huidige weersomstandigheden geven. Als je het vraagt om een afspraak te plannen, zal het je helpen om een datum en tijd te kiezen en zal het de afspraak toevoegen aan je agenda.

Is Cortana in het Nederlands beschikbaar?

Ja, Cortana is in het Nederlands beschikbaar. Als je Cortana op een Windows-computer gebruikt, kan je de taal van de assistent wijzigen in het Nederlands door naar de instellingen van Cortana te gaan en de taal te wijzigen naar Nederlands. Als je Cortana op een spraakgestuurde luidspreker of smartphone gebruikt, kan je de taal van de assistent wijzigen in het Nederlands door de instellingen van het apparaat te wijzigen.

Hoe krijg je Cortana aan?

Om Cortana te gebruiken, heb je een apparaat nodig waarop de assistent beschikbaar is, zoals een Windows-computer of een spraakgestuurde luidspreker. Als je Cortana op een Windows-computer wilt gebruiken, kan je de assistent activeren door naar het zoekvak in de taakbalk te gaan en te zeggen “Hey Cortana” of door te klikken op het Cortana-icoon in de taakbalk. Ook kun je met de volgende stappen de Cortana spraakassistent activeren op je Windows computer:

  • Druk op het Windows-icoon linksonder in het scherm
  • Klik op instellingen (tandwiel)
  • Druk op het vakje “Tijd en taal”
  • Klik op “Spraak” links in de balk
  • Activeer vervolgens de Cortana spraakassistent

Ook kun je in deze omgeving de instellingen wijzigen, zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een andere stem. Als je Cortana op een spraakgestuurde luidspreker of smartphone wilt gebruiken, moet je de Cortana-app downloaden van de app store van het apparaat en de app openen.

Bekijk hieronder een video waarin uitgelegd wordt hoe je Cortana activeert op je apparaat:

Zo verwijder je Cortana

Als je Cortana niet langer wilt gebruiken, kan je de assistent verwijderen van je apparaat. Als je Cortana op een Windows-computer gebruikt, kan je de assistent verwijderen door naar de instellingen van het apparaat te gaan en de optie “Cortana” te selecteren. Van daaruit kan je de assistent verwijderen of uitzetten. Maak je gebruik van de app? Dan kun je deze gewoon verwijderen, automatisch zal de spraakassistent ook gedactiveerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
wat is zigbee

Wat is Zigbee?

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay Wanneer jij een smart home artikel in handen hebt is de kans groot…
Lees meer
hue bedienen met siri

Hue bedienen met Siri

▲ Hue bedienen met Siri © Smarthomeweb Altijd al Siri willen gebruiken om je slimme apparaten zoals slimme verlichting…
Lees meer