Voordelen van Google Home op een rij

voordelen van google home

▲ Voordelen van Google Home © Smarthomeweb

Onlangs zag ik een bericht voorbij komen op LinkedIn dat een smart speaker vandaag de dag weinig tot geen toegevoegde waarde levert in een smart home. In mijn ogen een onjuiste bewering van iemand die niet bekend is met de mogelijkheden van deze slimme speakers. Er is wel degelijk sprake van toegevoegde waarde, mits je weet wat een smart speaker allemaal in zijn mars heeft. In deze blog zet ik alle voordelen van Google Home op een rij!

Google Home is een smart speaker met veel voordelen

Zo ook de Google Home, die sinds oktober dit jaar in het Nederlands is verschenen. Hoewel velen denken dat het enkel een interactie-gadget is voor het krijgen van antwoord op vragen als de weersverwachting, kan deze veel meer. Door de smart speaker van Google bijvoorbeeld te koppelen met andere producten, kun je met spraak apparaten bedienen. Om de additionele waarde van de smart speaker eens goed uit te lichten, heb ik besloten om alle voordelen van Google Home eens op een rij te zetten.

1. Snel antwoord op verschillende soorten vragen

Het voordeel waar van velen denken dat het ook gelijk het enige voordeel is: interactie! Met een Google Home kun je antwoord krijgen op veel vragen. Sinds oktober ondersteunt de smart speaker de Nederlandse taal, waardoor je gewoon in eigen taal vragen over bijvoorbeeld de weersverwachting kunt stellen.

Daarbij zijn er tal van manieren om op ‘grappige’ manieren te praten met Google Home. Zo kunnen er grapjes verteld worden en kan de speaker beat-boxen.

2. Met spraak apparaten bedienen

Een van de allergrootste voordelen in mijn ogen is de functionaliteit om andere apparaten met spraak te bedienen. Dit kan door apparaten toe te voegen aan Google Home. Met behulp van de Google Home applicatie op de smartphone of tablet zijn apparaten die compatible zijn met Home eenvoudig te koppelen.

Een mooi voorbeeld is Google Home koppelen aan Samsung TV, waarna je de televisie met spraak kunt bedienen. Of nog leuker: IKEA Tradfri lampen met Google Home koppelen, om de slimme lampen van IKEA aan en uit te zetten door dit simpelweg tegen je Google Home te zeggen.

3. Kan een spil zijn binnen een smart home

Een smart home is pas slim als je meerdere apparaten met elkaar laat praten en op elkaar laat reageren. Hiervoor heb je een spil nodig, ook wel een smart home hub genoemd, die het mogelijk maakt om apparaten centraal te bedienen. Hiervoor kun je perfect gebruik maken van Google Home!

Met de Google Home app kun je tevens alle aangesloten apparaten bedienen, met elk apparaat waar de Google Home app op geïnstalleerd is. Van je Apple iPad tot je Samsung Galaxy S9 smartphone.

4. Kan gebruikt worden als muziekspeaker

Het is een blijft een speaker. Ook met de Google Home smart speaker kun je gewoon muziek afspelen. Door makkelijke koppelingen met muziekdiensten als Spotify kun je eenvoudig nummers opvragen of specifieke muzieklijsten starten.

Het valt ons op dat het geluid van de Google Home speakers erg goed is. Zelfs op de Google Home Mini hebben we weinig aan te merken: ondanks zijn kleine omvang kun je genieten van een prima geluidskwaliteit.

5. Kan video’s casten naar je TV

Een van de andere grote voordelen van Google Home is dat je video’s kunt casten naar je TV. Met name YouTube video’s kun je eenvoudig casten naar je (smart) TV. Doordat je dit met spraak kunt doen, wordt het super simpel.

Je kunt Google Home bijvoorbeeld vragen om een trailer van een film die je op Netflix wilt gaan kijken, af te spelen op YouTube via Chromecast in de woonkamer (die dus aangesloten is op je televisie in de woonkamer).

6. Hands-free bellen en telefoontjes beantwoorden

Door Google’s smart speaker te koppelen aan je smartphone en telefoonnummer, kun je de Google Home gebruiken om te telefoneren. Dit is echt ontzettend handig.

Een mooie voorbeeld situatie is als je aan het koken bent en je gebeld wordt. Je hoeft niet met vieze handen in je broekzakken te gaan en je kun tijdens het bellen gewoon door blijven gaan met koken, zonder maar een meter te verplaatsen. Hands-free koken in je eigen smart home!

7. Stappenplan voor bijvoorbeeld tijdens het koken

Om nog even bij het koken te blijven, wat dacht je van het volgende: door Google Home naar recepten te vragen hoor je een eenvoudig stappenplan hoe je aan de slag kunt gaan. Google selecteert daarvoor het beste resultaat in zoekmachine in haar ogen.

Het wordt straks nog mooier wanneer Google de Google Home Hub in Nederland gaat introduceren. Dit is een smart display, waarbij de smart speaker eigenlijk voorzien is van een extra scherm. Nóg handiger bij het stappenplan in de keuken.

8. Gebruik Google Home als een timer

Ook kun je met Google Home allerlei slimme functies uitvoeren. Zo kun je de speaker bijvoorbeeld gebruiken als timer in de keuken. Straks genieten van een lekker eitje? Zet dan de timer op 4 minuten via Google Home!

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts