Voordelen van een deurbel met camera

voordelen deurbel met camera

▲ Op je smartphone zien wie er voor de deur staat © Pixabay

Op het gebied van deurbellen is de markt flink aan het innoveren. Zo zie ik steeds vaker slimmere deurbellen voorbij komen, waarbij de deurbel voorzien is van een camera en microfoon. Zo’n slimme deurbel is ontzettend handig en heeft dan ook diverse voordelen op het gebied van veiligheid en beveiliging van je huis.

In deze blog zet ik de voordelen van een deurbel met camera op een rij, zodat je een goed beeld krijgt van de daadwerkelijk toegevoegde waarde van zo’n slimme deurbel. Let op: sommige voordelen zijn afhankelijk van het soort tuin dat je hebt.

1. Zie wie er voor je deur staat

Het allermooiste voordeel is natuurlijk dat je via de camera in de deurbel kunt zien wie er voor je deur staat. Dit geeft een onwijs veilig gevoel, zodat je altijd weet wie je kunt verwachten wanneer je de deur opendoet. Helemaal in de avond en voor ouderen is dit zeker een toegevoegde waarde.

Wat helemaal interessant is, is het feit dat er deurbellen zijn waarvan de camera gezichten kan gaan herkennen. Je kunt hier dan speciale profielen voor aanmaken, zodat je een seintje krijgt wanneer je beste vriend of vriendin aanbelt of een wildvreemde.

2. Hou altijd je huis in de gaten op afstand

Op vakantie of een weekendje weg? Dan kun je alsnog een kijkje nemen in je tuin via de deurbel met de camera. Ook kun je specifieke activiteitengebieden instellen, waarna je een automatische notificatie krijgt als er beweging gedetecteerd wordt in de tuin.

Daarbij heb je bij deze deurbellen ook vaak een afwezigheid-functie. Zo kun je automatisch laten zeggen dat je er momenteel niet bent. Mega belangrijke tip: laat nooit weten dat je langer op vakantie bent. Dit kan namelijk in je nadeel werken bij potentiële inbrekers die er op die manier heel makkelijk achter kunnen komen.

3. Spreek de pakketbezorger aan

Als ik ergens van kan balen, is het wel de situatie waarbij je de hele dag op je langverwachte pakketje zit te wachten en net wanneer je het huis verlaat de pakketbezorger langskomt. Wanneer je elkaar net bent misgelopen moet je vaak de volgende dag opnieuw thuisblijven om te zorgen dat je het pakketje kunt aannemen.

Met een slimme deurbel is dit sowieso verleden tijd: wanneer er aangebeld wordt krijg je een seintje op je smartphone en kun je de pakketbezorger toespreken via de microfoon. Zo kun je hem of haar verzoeken het pakketje op een specifieke plek neer te leggen of toestemming geven het af te leveren bij de buren.

4. Krijg meldingen van bewegingen

Zoals ik bij het tweede voordeel aangaf kun je bij diverse modellen een activiteitengebied instellen. Dit kan vaak wanneer je een abonnement aansluit (bij bijvoorbeeld Google Nest) via de bijgeleverde software. Middels meerdere punten kun je zo een heel gebied instellen, waarna je een seintje krijgt als er beweging opgemerkt wordt.

Let wel op: in Nederland is het niet toegestaan om ‘constant’ op te nemen. Dit zou wel mogen bij jouw eigendommen, maar wanneer jij aan de stoep woont of een relatief kleine voortuin hebt, is het achter elkaar opnemen niet de bedoeling. Eerder schreef ik ook een artikel over het feit dat een slimme deurbel zonder abonnement vaak een betere keuze is in Nederland.

5. Koppel de deurbel met camera met je smartphone

kopppel de deurbel met camera

Groot voordeel: koppel de deurbel met camera met je smartphone

Wanneer je een slimme deurbel hebt, kun je deze negen van de tien keer koppelen aan je smartphone of tablet. Dit is natuurlijk onwijs handig, gezien je deze devices altijd in je broekzak hebt zitten. Op die manier heb je altijd contact met je voordeur middels de deurbel met camera.

In mijn ogen is een van de belangrijkste voordelen van een camera met deurbel dan ook dat je hem kunt koppelen met andere smart home producten. Ik ben er van overtuigd dat een deurbel in de toekomst nog veel verder geïntegreerd kan worden in een smart home. Hier denk ik aan situaties waarbij de deurbel gezichten nog beter gaat herkennen en automatische acties in gang zet.

Benieuwd naar de beste modellen van dit moment? Bekijk dan onze recente top 10 slimme deurbellen voor een overzicht van alle toppers in onze ogen!

eufy deurbel zonder base

 Aanbieding!  

Euy deurbel nu extra goedkoop!

De nieuwe slimme deurbel van Eufy is nu extra goedkoop! Het gaat hier om een deal met een losse deurbel, mocht je al wat apparaten hebben van Eufy dan is dit een interessante deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts