Home » Smart home nieuws » Primeur voor Volvo: eerste auto met spraakassistent

Primeur voor Volvo: eerste auto met spraakassistent

voice assistant auto

Dashboard van een willekeurige Volvo © Pixabay
Bram Tigchelaar · 14 oktober 2019

16 oktober presenteert Volvo de nieuwe XC40 Recharge een volledig elektrische auto. Naast dat dit de eerste volledig elektrische auto van Volvo is zal deze auto gebruik maken van het door Google ontwikkelde infomediasysteem.

Google spraakassistent ondersteunt je in de auto

Op 16 oktober wordt de nieuwe elektrische auto van Volvo onthuld, de XC40 Recharge. Opvallend is niet alleen dat dit de eerste elektrische auto van Volvo is, maar ook de eerste auto zal zijn die werkt op de nieuwe ontwikkelde infomediasysteem van Google.

Doordat deze nieuwe auto werkt met het infomediasysteem van Google is het mogelijk om gebruik te maken van de Google Assistent. Dit maakt het mogelijk om verschillende functies in de auto te bedienen met spraak, denk hierbij aan regelen van de temperatuur in de auto of het starten van een playlist op Spotify.

De eerste Android auto van Volvo

Het door Google ontwikkelde infomediasysteem van Google draait op Android en biedt een volledige integratie van Android Automotive OS. Dit is het Android open source platform van Google, hierbij is het mogelijk om apps te downloaden via de Google Play Store.

Via de Google Play Store kun je apps downloaden als Google Maps en Spotify. De apps blijven up-to-date en de gebruiker krijgt realtime verkeersinformatie. Ook is het mogelijk voor gebruikers om gebruik te maken van de spraakassistent van Google, hierdoor kunnen er apps geactiveerd worden middels spraakcommando’s. Dit maakt Volvo XC40 de eerste auto met een voice assistant.

Volvo presenteert de nieuwe Volvo op 16 oktober in de Verenigde Staten en daarbij zullen ook de prijzen en specificaties bekend worden. In 2020 wordt de marktintroductie verwacht.

Meer smart home nieuws

floodlight cam konstsmide
smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review