Primeur voor Volvo: eerste auto met spraakassistent

Laatste update: 21-10-2020, 11:17 - Door: Redactie

16 oktober presenteert Volvo de nieuwe XC40 Recharge een volledig elektrische auto. Naast dat dit de eerste volledig elektrische auto van Volvo is zal deze auto gebruik maken van het door Google ontwikkelde infomediasysteem.

voice assistant auto

Dashboard van een willekeurige Volvo © Pixabay

Google spraakassistent ondersteunt je in de auto

Op 16 oktober wordt de nieuwe elektrische auto van Volvo onthuld, de XC40 Recharge. Opvallend is niet alleen dat dit de eerste elektrische auto van Volvo is, maar ook de eerste auto zal zijn die werkt op de nieuwe ontwikkelde infomediasysteem van Google.

Doordat deze nieuwe auto werkt met het infomediasysteem van Google is het mogelijk om gebruik te maken van de Google Assistent. Dit maakt het mogelijk om verschillende functies in de auto te bedienen met spraak, denk hierbij aan regelen van de temperatuur in de auto of het starten van een playlist op Spotify.

De eerste Android auto van Volvo

Het door Google ontwikkelde infomediasysteem van Google draait op Android en biedt een volledige integratie van Android Automotive OS. Dit is het Android open source platform van Google, hierbij is het mogelijk om apps te downloaden via de Google Play Store.

Via de Google Play Store kun je apps downloaden als Google Maps en Spotify. De apps blijven up-to-date en de gebruiker krijgt realtime verkeersinformatie. Ook is het mogelijk voor gebruikers om gebruik te maken van de spraakassistent van Google, hierdoor kunnen er apps geactiveerd worden middels spraakcommando’s. Dit maakt Volvo XC40 de eerste auto met een voice assistant.

Volvo presenteert de nieuwe Volvo op 16 oktober in de Verenigde Staten en daarbij zullen ook de prijzen en specificaties bekend worden. In 2020 wordt de marktintroductie verwacht.

 Aanbieding 
google nest audio 3pack

Nu 34% korting op de nieuwe Google Nest Audio (3-pack)

De Google Nest Audio is deze week gepresenteerd, maar je kunt hem nu alvast reserveren met korting! Bij een 3-pack krijg je nu 34% korting! Bekijk deze deal en bespaar 100 euro op je aankoop!

Meer smart home artikelen

amazon fire tv spraakbediening
nieuwe google chromecast bol.com kopen
google nest audio koppelen met tv
wat kun je met een google nest hub
acer halo smart speaker
geluid tv via google home
google nest aware
apple homepod intercomfunctie
google nest hub zoom meeting
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *