Video streamen naar TV

video streamen naar tv

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je met een groep vrienden gezamenlijk een video aan het kijken bent op het kleine scherm van een smartphone? Het is onder andere voor dit soort gevallen makkelijk om de video te bekijken op het grote scherm van de televisie. Door de video te ‘streamen’ zend je deze als het ware door naar de televisie die hem direct afspeelt.

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je met een groep vrienden gezamenlijk een video aan het kijken bent op het kleine scherm van een smartphone? Het is onder andere voor dit soort gevallen makkelijk om de video te bekijken op het grote scherm van de televisie. Door de video te ‘streamen’ zend je deze als het ware door naar de televisie die hem direct afspeelt.

Voor een video streamen naar TV kun je gebruik maken van een digitale multimediaontvanger. Een goed voorbeeld hiervan is Google Chromecast, die je eenvoudig in je televisie kunt pluggen. In deze blog zet ik de drie makkelijkste manieren op een rij voor video streamen naar TV.

Redenen voor video streamen naar TV

Voor ik de makkelijke manieren op een rij zet geef ik eerst een aantal redenen waarom je gebruik zou willen maken van het streamen van video’s.

  • Met meerdere mensen gezamenlijk video’s kijken op een groter scherm: op verjaardagen met z’n allen over een smartphone gebogen een video kijken wordt verleden tijd.
  • Thuisnetwerk minder goed dan mobiele netwerk, waardoor streamen betere keuze is: het kan voorkomen dat je WiFi netwerk het even aflaat weten. Wanneer je mobiele 5G netwerk sterker is, kan het soms slimmer zijn om video’s via je telefoon te streamen.
  • Verander je normale televisie in een smart TV: wanneer je geen smart TV hebt kun je wellicht geen Netflix kijken. Toch is er een mogelijk door de telefoon video’s van Netflix te streamen met je TV!

Zoals je ziet is het zeker interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor het streamen van video’s naar je tv of smart tv! Tijd om de drie makkelijkste manieren voor je op een rij te zetten.

Video streamen met een smart TV

Tegenwoordig zijn er steeds vaker smart TV’s beschikbaar waarmee streamen heel erg makkelijk is. Je hoeft hiervoor geen ontvangers aan te schaffen of iets in je televisie te steken om te kunnen streamen.

Android TV’s beschikken vaak over Google Cast

Vandaag de dag zijn er veel Android televisies die beschikken over Google Cast. In mijn ogen een interessante keuze: hier is als het ware Google Chromecast ingebouwd, waardoor het streamen van video’s nog makkelijker wordt. Dit is het makkelijkste met Android smartphones of tablets. Echter zijn er ook veel applicaties in iOS beschikbaar die het streamen van video’s naar Google Cast mogelijk maken.

TV fabrikanten bieden zelf apps aan voor makkelijk streamen

Niet alleen Android televisies maken het streamen eenvoudig. Ook het delen van video’s met televisies van merken als Sony of Panasonic wordt steeds makkelijker. Fabrikanten bieden vaak speciale applicaties aan voor Android en iOS toestellen om eenvoudig bestanden te delen.

Met Google Chromecast video streamen naar TV

chromecast voor video streamen naar tv

Met Chromecast kun je makkelijk video streamen naar TV.

Een andere makkelijke manier van video streamen naar TV is door gebruik te maken van Google Chromecast. Dit eenvoudige apparaatje van Google kun je makkelijk met een HDMI kabel in je televisie stoppen (kijk dus of je wel een HDMI aansluiting hebt in je tv!). Je kunt hem vervolgens in verbinding brengen met je smartphone of tablet. Zo kun je Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home, om je favoriete serie af te spelen middels spraak!

Je hebt hiervoor twee soorten Chromecast modellen: de normale Chromecast en de Chromecast Ultra. Met name de laatste variant heeft mijn voorkeur, gezien je ultra HD 4K kunt streamen. Het grote voordeel van de Google Chromecast is dat deze niet prijzig is (€ 39,99 bij Bol.com) en deze heel eenvoudig te installeren is.

Daarbij verander je je oude televisie in een smart TV en kun je ook met behulp van Chromecast verbinding maken met Google Home. Eerder schreef ik ook een handleiding voor Google Home koppelen aan Samsung TV, waarin je met spraak de tv aan en uit kunt zetten!

Video streamen met Apple TV

Wanneer je gebruik maakt van een iPhone en/of een iPad, waarmee jij vaker video’s wilt streamen naar je televisie, kan Airplay de beste oplossing zijn. Airplay is een dienst van Apple, waarmee je allerlei bestanden eenvoudig af kunt laten spelen op gekoppelde apparaten.

Hiervoor heb je wel Apple TV nodig, wat een stukje duurder is (€ 199,- bij Bol.com) dan bijvoorbeeld de makkelijke Google Chromecast. Echter werkt Apple TV ontzettend makkelijk als je meerdere apparaten van Apple in huis gebruikt. Daarbij zijn er heel veel apps die Airplay ondersteunen.

Let er wel op dat je enkel video’s kunt streamen naar je TV via Airplay met enkel Apple toestellen.

smart tv ad

 Aanbieding!  

Aanbieding: 7% korting op Philips 55PUS6704/12 – 4K TV

Van plan om een nieuwe 4K smart TV te kopen? Dan is deze aanbieding interessant: bespaar 7% op deze 55 inch 4K-Ultra HD smart TV van Philips. Met deze TV geniet je ook van Philips Ambilight!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

Athom Homey maakt het mogelijk om slimme apparaten met elkaar te koppelen die verschillende communicatieprotocollen spreken. Voor een slim huis…
Lees meer