Video deurbel zonder abonnement: de drie beste opties

slimme deurbel arlo review

▲ De slimme deurbel van Arlo © Smarthomeweb

Een slimme video deurbel is om verschillende redenen een handige aanvulling op je huis. Je bent als het ware altijd thuis en kan iedereen aanspreken die voor de deur staat. Ook kun je je voordeur in de gaten houden door een live view te openen en kun je beelden opnemen en die later bekijken. In veel gevallen heb je voor dat laatste een abonnement voor nodig, maar voor deze deurbellen niet.

Video deurbel zonder abonnement

Een video deurbel hoeft niet duur te zijn. Je hebt ze soms al voor een paar tientjes, tot enkele honderden euro’s. In veel gevallen ben je dan nog niet van de kosten af, aangezien fabrikanten je nog een abonnement kunnen aansmeren. Dat abonnement biedt toegang tot veel verschillende functies. Soms kun je ermee personen of objecten herkennen, terwijl een andere keer juist cloudopslag aangeboden wordt. Handig voor de video deurbel zonder basisstation of sleuf voor een micro-sd-kaart. Dat zo’n deurbel dergelijke functies mist, is natuurlijk een keuze van de fabrikant.

Het grootste voordeel van een slimme video deurbel zonder abonnement, is dat je dus niet vastzit aan maandelijkse kosten. Het enige wat je vaak zelf moet kopen is een micro-sd-kaart of een usb-stick voor een basisstation. Waarschijnlijk heb je die al in huis liggen – en anders ben je eenmalig een ietwat hoog bedrag kwijt. Gelukkig zijn micro-sd-kaarten met veel ruimte niet meer zo heel duur. Ze zijn in elk geval goedkoper dan jarenlang betalen voor een cloudopslagabonnement.

Houd er rekening mee dat je nog steeds niet met de heilige graal te maken hebt. Hoewel de situatie ideaal klinkt, zitten er soms haken en ogen aan de ervaring. Zit de micro-sd-kaart bijvoorbeeld in de slimme deurbel en wordt die gestolen? Dan ben je ook je beelden kwijt. Raakt de kaart of stick ineens vol en heb je geen tijd om ruimte vrij te maken, dan kan het zijn dat je notificaties of meldingen mist. En mocht je deurbel werken met een apart basisstation, dan moet je ervoor zorgen dat dat station dichtbij de router en dichtbij de deurbel staat, voor een optimale verbinding.

Drie beste opties van dit moment

In dit artikel kijken we naar de drie beste slimme deurbellen van dit moment waarbij je géén abonnement nodig hebt. We letten dan op de functies die aanwezig zijn, evenals de prijs van het model. Houd er overigens rekening mee dat vrijwel álle deurbellen volledig werken zonder abonnement. Sommige functies zitten echter achter een betaalmuur, zoals bij Ring of Nest. De meest populaire functie die achter zo’n betaalmuur staat, is cloudopslag.

Netatmo Slimme Video Deurbel

De Netatmo Slimme Video Deurbel wordt geleverd met een micro-sd-kaart van 16 GB. Maar de deurbel ondersteunt in principe kaarten tot 32 GB. De deurbel werkt niet op een accu, maar moet je aansluiten op de plek waar je oude deurbel zat. Hoewel het een goed idee is dat je de video deurbel zonder cloudopslag kunt gebruiken, is het toch zorgwekkend dat de kaart direct in de deurbel zit. Mocht die gestolen worden, dan ben je je beelden ook meteen kwijt. Bovendien moeten je deurbel en smartphone op hetzelfde netwerk aanwezig zijn om de opgeslagen beelden te kunnen bekijken. Gelukkig is er nog een andere optie: je kunt namelijk ook je Dropboxaccount op eigen ftp-server gebruiken als opslagmedium. Mocht je bel dan gestolen worden, dan heb je de beelden nog.

Netatmo Slimme Video Deurbel

Netatmo Slimme Video Deurbel © Netatmo

Eufy Video Doorbell

Eén van de allerbeste opties is de Eufy Video Doorbell. De slimme video deurbel is voorzien van een basisstation met 16 GB aan beschikbare ruimte, waar je uren aan content op kunt slaan. Desondanks kun je de beelden altijd en overal binnen de app bekijken. De deurbel is beschikbaar met bedrading of met een accu, die vier tot zes maanden meegaat (gemiddeld langer dan menig concurrent). Het voordeel van het meegeleverde basisstation is dat wanneer iemand er toch met je deurbel vandoor gaat, de beelden in je huis veilig staan opgeslagen op dat basisstation. Verder is er ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent, kun je vooraf opgenomen boodschappen inspreken en zijn alle functies gewoon beschikbaar zonder een abonnement te hoeven afsluiten.

eufy slimme deurbel

Eufy Video Doorbell en basisstation © Eufy

Arlo Video Doorbell

De Arlo Video Doorbell is een populaire deurbel die net als heel veel andere deurbellen extra functies aanbiedt mét abonnement. Echter, de video deurbel is in staat om beelden lokaal op te slaan. Dat is voor veel mensen toch een ontzettend belangrijke functie, die veelal doorslaggevend kan zijn. Hier zit echter wel een adder on het gras: je moet daarvoor een basisstation aanschaffen (een VMB4540 of VMB5000). Heb je er zo eentje, dan kun je een micro-sd-kaart of een aangesloten, externe harde schijf gebruiken voor het opslaan van de beelden. Je kunt je beelden overigens alleen bekijken wanneer je op je eigen wifinetwerk zit. Ook is het zo dat het station de oudste beelden overschrijft wanneer er ruimtetekort is. Verder is er ondersteuning voor Alexa en Assistent en kun je meldingen weergeven op een smart display of slimme speaker. De meer premiumfuncties zitten echter alsnog achter een betaalmuur, waardoor je niet echt álles uit dit apparaat kunt halen zonder bijbetaling.

arlo-video-deurbel-installatie

Arlo Video Deurbel © Smarthomeweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
smart+ switch osram

Smart+ Switch van Osram

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay Onlangs las ik over een interessante slimme schakelaar: de Smart+ Switch. Deze Smart+ Switch…
Lees meer