Verboden zones instellen voor Roomba iRobot robotstofzuigers nu mogelijk

verboden zones instellen roomba irobot

▲  iRobot Roomba app in gebruik © iRobot, press

iRobot heeft deze week een nieuwe update doorgevoerd in haar applicatie voor Roomba robotstofzuigers. Het is nu mogelijk om ‘verboden zones’ in te stellen. Deze verboden zones zal de robotstofzuiger in het vervolg ontwijken tijdens zijn schoonmaakroute. In de app worden de verboden zones ‘Keep Out Zones’ genoemd. Door een gebied af te bakenen via het beeldscherm van een smartphone kunnen deze zones ingesteld worden. Deze nieuwe feature is geschikt voor de Roomba I-series en de Braava Jet-6 modellen. Naast deze nieuwe functie, is er ook een update doorgevoerd in batterijverbruik én communicatie tussen robotstofzuigers en dweilrobots van iRobot.

Keep Out Zones: vermijdt gebieden in de kamer

Goed nieuws voor eigenaren van iRobot robotstofzuigers of dweilrobots. Dankzij een nieuwe update van de iRobot app kunnen er nu verboden zones ingesteld worden. Na het afbakenen van gebieden in de iRobot app, zal de robotstofzuiger of dweilrobot deze gebieden in het vervolg vermijden. Dit kan onwijs interessant zijn bij bijvoorbeeld in de buurt van een voederbak van een huisdier óf bij een hoek in de kamer met veel kabels. Het instellen van de gebieden kan gemakkelijk gedaan worden: door in te zoomen op een gebied op de applicatie, kan deze afgebakend worden als vierkant op het scherm.

Niet meer volledig opladen voordat Roomba of Braava zijn weg vervolgd

Naast de update voor het instellen van verboden gebieden, is er nog een interessante nieuwe feature gelanceerd. Waar een robotstofzuiger of dweilrobot van iRobot eerder bij een lege batterij zijn weg pas vervolgde als deze compleet opgeladen was, laadt deze nu precies genoeg op om zijn route af te kunnen maken. De Roomba of Braava berekend precies hoeveel batterijduur er nog nodig zou moeten zijn om de poetsbeurt af te ronden: is deze genoeg opgeladen, dan gaat deze weer aan de slag.

Gebruikers die zowel een Roomba 900-serie model én een Braava Jet-6 variant in huis hebben kunnen nu genieten van een beter geïntegreerde samenwerking tussen beide slimme huishoudelijke apparaten. Met de Imprint Link technologie – die we eerder uitgebreid beschreven tijdens de lancering van de nieuwe Roomba S9 en Braava Jet M6 – is er sprake van een feilloze communicatie. Zo gaat de Braava dweilrobot pas aan de slag wanneer de Roomba klaar is met stofzuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts