Velux Active met Netatmo te bedienen via Google Home

velux active met netatmo

▲ Vrouw opent haar ramen met spraak © Velux

Velux Actvice with Netatmo is een samenwerking tussen Velux en Netatmo. Met deze samenwerking realiseren beide partijen een smarthome-systeem dat voor een gezonder binnenklimaat zorgt. De samenwerking van de producten van beide partijen dienen samen automatisch te werken, maar door een nieuwe toevoeging is het ook mogelijk om Velux Active te bedienen met Google Home, zowel met spraak als via de Google Home app.

Hoe werkt Velux Active met Netatmo?

Als het ware werken slimme sensoren van Netatmo en de slimme apparaten van Velux samen. De slimme sensoren meten constant de vochtigheid, temperatuur en CO2-niveau in je huis en communiceren dit met de Velux-apparaten. Wanneer de klimaatsensoren meten dat de concentratie CO2 verbetert dient te worden reageert bijvoorbeeld een elektrisch dakraam van Velux hierop. Wanneer het niveau in huis weer verbeterd is zal het dakraam weer automatische gesloten worden. Ook reageren de slimme apparaten van Velux op externe gegevens als lokale weersvoorspellingen. Enkele voorbeelden:

  • Elektrische dakramen openen bij slechte CO2 niveau
  • Zonwering gaat naar beneden bij een verhoging in temperatuur
  • Volgens weersvoorspelling gaat het regen en automatische sluit de zonwering

Het systeem van Velux Active with Netatmo werkt op verschillende algoritmes en berekent zelf of het openen van een raam echt het binnenklimaat verbetert of niet. Zo werkt het systeem op automatische instellingen en wordt dit aangepast aan je persoonlijke dagelijkse routines.

Zonwering openen met Google Home

Door een nieuwe update is het nu ook mogelijk om je zonwering te openen met Google Home. Met een koppeling met Google Home kun je dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, zonwering of rolluiken openen door middel van spraak of gewoon via de Google Home app. Voorbeelden van spraakopdrachten met je smart speaker:

  • He Google, open de ramen
  • He Google, open de gordijnen
  • He Google, sluit de zonwering

In onze visie maken dit soort producten van Velux een huis echt slim. Vooral wanneer er apparaten in je huis zitten die de leefomgeving in je huis verbeteren, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Zelf zegt Vince Kers productmanager van Velux Nederland het volgende hierover:

“VELUX probeert voortdurend het leven en de woningen van onze gebruikers te verbeteren. Deze nieuwe connectie tussen VELUX ACTIVE en Google Assistant biedt gebruikers nog meer gemak en functionaliteiten en verbetert hun binnenklimaat en woonervaring nog verder middels eenvoudige bediening,”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts