Update: Nieuwe functies voor de HomePod

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Ook al horen we niet veel over de HomePod van Apple, toch wordt het apparaat doorontwikkeld en heeft de smart speaker weer nieuwe functies!

nieuwe functies homepod

Illustratie van Apple HomePod © Unsplash

Tijdje geleden kondigde Apple al aan een nieuwe update door te voeren op de Apple HomePod, echter moesten we hier een tijdje op wachten. De overige Apple apparaten hebben in tegendeel al wel de update naar 13 iOS gehad, maar eindelijk is de nieuwe update voor HomePod ook te downloaden. Lees hieronder de meest interessante nieuwe functies en wat je hier mee kunt
Siri kan zes verschillende personen herkennen

Misschien wel de meest interessante functie wanneer je een huishouden hebt met meerdere personen, is de nieuwe functie waarmee je meerdere spraakprofielen kunt gebruiken op de smart speaker van Apple. Door de nieuwe update is het mogelijk om maximaal zes verschillende spraakprofielen aan te maken.

Het voordeel van verschillende spraakprofielen is dat Siri personen herkent op basis van de stem en gepersonaliseerd antwoord geeft. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer je Siri vraagt om je favoriete muziek af te spelen, ook je favoriete muziek afgespeeld wordt en niet van iemand anders. Daarnaast is het ook handig voor het versturen van berichten of het opvragen van activiteiten in je agenda.

Nu ook een handoff-functie op HomePod

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de handoff-functie op je iPhone. Deze functie was al een heel tijd te gebruiken met je iPhone, iPad of Mac. Met deze functie kun je eenvoudig doorgaan waarbij je bezig was. Stel je bent een berichtje aan het sturen op je iPhone kan kun je via je Mac het mailtje afmaken en versturen.

Ook is deze functie nu te gebruiken op de HomePod. Hierbij is het handig voor het beluisteren van muziek of tijdens een telefoongesprek. Door de nieuwe update is het mogelijk om muziek van je iPhone of iPad automatische door te laten spelen op je HomePod. Via het beginscherm krijg je een pop-up bericht of je de muziek af wilt spelen op de HomePod.

Omgevingsgeluiden naar de HomePod

Een nieuwe functie die nog niet te gebruiken was op HomePod, maar voor ons wel bekend is van de Google Home speakers, is de functie om omgevingsgeluiden af te spelen op de HomePod. Omgevingsgeluiden als regen, wind, bossen en andere natuurgeluiden kun je nu automatische afspelen op je HomePod.
Deze geluiden moeten zorgen voor een ontspanning en daarnaast is dit ook mogelijk in combinatie met een timer. Net zoals een wake up light kun je nu in slaap vallen van het geluid van regen en kun je hiervoor een timer instellen, zodat wanneer je in slaap gevallen bent het geluid ook een keertje stopt.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.