Update Google Home app ondersteunt nieuwe Nest Thermostat

Redactie Laatste update: 28-10-2020

In de nieuwe update van de Google Home app is ondersteuning terug te vinden voor de onlangs aangekondigde nieuwe Nest Thermostat. Hiermee lijkt Google vaart te gaan zetten met de release van haar nieuwe slimme thermostaat.

google home update nieuwe nest thermostat

Google smartphone, ter illustratie © Unsplash

Het gaat om de Google Home 2.30 update, waar ondersteuning voor de nieuw aangekondigde Google Nest Thermostat terug te vinden is. Met deze update en nieuw toegevoegde ondersteuning lijkt het erop dat we niet lang meer hoeven te wachten op de introductie van de slimme thermostaat. Google bevestigt de ondersteuning in haar beschrijving bij de update in de iOS store.

In de komende dagen wordt het volgende uitgerold: Ondersteuning voor de onze nieuwe Nest-thermostaat, de behulpzame thermostaat met een prettige prijs. Je kunt de thermostaat instellen, bedienen, bekijken en beheren met de Google Home app.
– Google Nest

Nieuwe Nest Thermostat terug te vinden in Google Home app

Eerder was op Smarthomeweb.nl te lezen over deze nieuwe Google Nest Thermostat, een veel goedkoper model dan zijn oudere broertjes en onder andere voorzien van een Soli-sensor. Waar gebruikers van de Google Home app eerder doorverwezen werden naar de instellingen van de oudere slimme thermostaat.

Nieuwe Nest thermostat bedienen, bekijken en beheren

Na de Google Home update zouden gebruikers de nieuwe Nest Thermostat kunnen bedienen, bekijken en beheren. Het bedienen van de thermostaat lijkt simpel te werken: zo kunnen gebruikers met hun vinger de temperatuur verstellen. Onder deze draaiknop is huidige informatie te vinden, wat veelal doet denken aan een smart weerstation. Hierbij kun je denken aan de huidige binnentemperatuur en de luchtvochtigheid.

Ook snelle acties voor Nest Thermostat

Onder de informatie is een lijst met snelle instellingen te vinden voor de nieuwe thermostaat van Google Nest. Hier kunnen gebruikers op snelle wijze de woning verwarmen of afkoelen. De snelle functies op een rij:

  • Snelle modus selecteren: hier kunnen gebruikers kiezen uit verwarmen, verkoelen, verwarmen/verkoelen of uitschakelen.
  • Temperatuurinstellingen: hier zijn diverse standaardmodussen te vinden. ZO is er een comfortstand, een eco-modus en een slaapstand.
  • Temperatuur behouden: dit kan handig zijn als er een aangename temperatuur bereikt is die de bewoner wil behouden. Er is ook een eindtijd in te stellen.
  • Ventilator: hier unnen gebruikers de (optionele) ventilator activeren. Hier is vervolgens ook een tijd aan te koppelen. Het gaat om tijdsmomenten met tussenpozen van een kwartier (15 minuten, 30 minuten, etc.).

Google Home app 2.30 nu voor iOS beschikbaar

De nieuwe update voor de Google Home app (2.30) is nu beschikbaar voor iOS en binnenkort voor Android.

Eerder kondigde Google ook haar Google Home Thuis en Afwezig routines aan uit te gaan rollen in de Google Home app.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *