Unisk: houten frontjes voor IKEA Symfonisk speakers

houten frontjes ikea symfonisk speakers

▲ Een IKEA Symfosnik speaker met houten frontje van Unisk © Unisk

De IKEA Symfonisk speaker – de WiFi speaker van de Zweedse meubelgigant – is zo ontworpen dat de voorzijde vervangen kan worden. Niet alleen IKEA zelf biedt diverse frontjes aan, ook andere partijen lijken hun pijlen te richten op het kunnen pimpen van de IKEA speakers. Zo ook het Nederlandse Unisk, die zelfs houtkleurige frontjes aanbiedt.

Enige tijd geleden introduceerde IKEA haar WiFi speakers: de IKEA Symfonisk speakers. Al snel werd duidelijk dat eigenaren van deze speaker de mogelijkheid hebben om de behuizing te verwisselen in specifieke kleuren die matchen bij het interieur. Niet heel veel later dan de introductie kwam IKEA dan ook zelf naar buiten met het nieuws dat het tunen van de IKEA WiFi speakers mogelijk was met speciale Symfonisk frontjes.

Unisk maakt unieke Symfonisk frontjes

Toch blijkt niet alleen IKEA zelf mooie frontjes aan te bieden: zo is er ook het Nederlandse Unisk, wat diverse voorpanelen heeft gemaakt voor de IKEA boekenplank speaker. Opvallend van het assortiment van Unisk is dat er ook houten frontjes te vinden zijn. Naast de houten frontjes is er ook een stoffen behuizing te vinden, die vergelijkbaar is met die van IKEA zelf. De frontjes zijn bij Unisk beschikbaar in verschillende kleuren:

  • Unisk Wood Veneer (houten frontjes): Oak, Pau Rosa, Bamboo, Wenge, Mahogany.
  • Unisk Fabric (stoffen behuizing): Flamingo Pink en Peacock Green

De prijzen van de frontjes variëren van € 18 tot € 28 per stuk.

stoffen unisk frontje ikea symfonisk

Stoffen behuizing van Unisk. © Unisk

Natuurlijke materialen: ontworpen en gemaakt in Nederland

De Unisk frontjes komen van eigen bodem: zowel het ontwerpen als het fabriceren van de frontjes vindt plaats in Nederland. Het idee om frontjes te maken ontstond toen de oprichters zeer tevreden waren over de nieuwe boekenplank speakers van IKEA, maar toch niet zo blij waren met het design van de speakers.

Binnenkort ook Symfonisk frontjes van leer

Unisk laat weten het niet alleen bij houten frontjes te laten: zo zijn er verschillende leren voorpanelen te zien met het stempel ‘Coming Soon’ in de webshop van Unisk. Volgens de Nederlandse frontjesmaker is er zelfs sprake van niet alleen een upgrade van de speaker, maar je hele interieur.

Our selection of soft top grain leather. The IKEA hack to upgrade both your Symfonisk WiFi speaker and interior with one replacement cover.
– Unisk

De leren Symfonisk frontjes komen in vijf verschillende uitvoeringen: Fudge, Mocha, Liquorice, Chocolate en Cinnamon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts