Uitgelicht: IMOU slimme beveiligingscamera’s

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Afgelopen week hebben we een introductie gedaan van het merk IMOU. In het bericht: Smarthome beveiligen met IMOU hebben we gekeken naar de mogelijkheden voor het slim beveiligen van je huis. In dit bericht willen we meer in gaan op de beveiliging binnenshuis, want naast buitencamera’s zijn er ook binnencamera’s die je huis een stukje veiliger maken.

cue2 slimme beveiligingscamera's

Houdt op afstand je huisdier in de gaten met een binnencamera © IMOU

Waarom slimme binnencamera’s?

Je zal je misschien afvragen wat je aan binnencamera’s hebt, want als een inbreker binnen is wat heb je dan aan een binnencamera? Een binnencamera is wel degelijk functioneel. Met een slimme binnencamera weet je bijvoorbeeld altijd wanneer iemand binnen in je huis komt, dit kan zowel een gezinslid zijn of een onbekende. Punten waarom een binnencamera handig kan zijn:
  • Dubbelcheck: Mocht er een onbekende binnen komen zonder dat dit opgevallen is door de buitencamera’s, dan zorgen de binnencamera’s voor een dubbelcheck. Ook hebben slimme binnencamera’s functies als persoon- en geluidsdetectie.
  • Bewijsstukken: mocht er een inbraak plaatsvinden of is er iets gestolen in je huis, dan kan het opgenomen materiaal gebruikt worden als bewijsmateriaal.
  • Houdt een oogje in het zeil: met een binnencamera kun je op ieder moment van de dag een kijkje nemen in je huis. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld huisdieren hebt en je even wilt kijken of alles nog goed gaat, daarnaast kan dit ook handig zijn wanneer je twijfelt of je de slimme lampen wel uit gezet hebt.

Ook kan het handig zijn om alleen te kiezen voor een binnen camera. Soms is het niet praktisch of niet mogelijk om een buitencamera te plaatsen, dan is de keuze voor een binnencamera snel gemaakt.

Verschillende soorten slimme binnencamera’s van IMOU

Kijkend naar het assortiment van IMOU zijn er twee verschillende binnen camera’s, zogeheten dome- en cube camera’s. Een dome camera is voorzien van een glazen bol die zich om de camera bevindt. De cube camera’s zijn camera’s die voorzien zijn van een voetenstandaard, waardoor deze makkelijk te plaatsen zijn.

Beide camera’s zijn Plug & Play en zijn daarom makkelijk te installeren, na het verbinden met je wifi en met je smartphone heb je binnen no time de camera’s online. Ook zijn de camera’s compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

Uitgelicht: IMOU Cue camera’s

Een serie uit de binnencamera’s van IMOU zijn de Cue camera’s, inmiddels is deze serie uitgebreid naar drie verschillende camera’s en is er een Cue 2 aan toegevoegd. Deze Cue 2 camera heeft een nieuwe handige functie die mensen kan herkennen. Naast deze handige functies heeft de Cue 2 camera de volgende specificaties:

  • Afwijkende geluid detectie
  • Ingebouwde sirene
  • Nachtzicht tot 10 meter
  • Ingebouwde speaker en microfoon voor 2-weg communicatie
  • 2.8 mm lens met beeldhoek van 112º

Ook valt op dat de camera laaggeprijsd is, zo is de camera te koop voor € 49,90. Ook heeft de camera een micro SD geheugen slot, hiermee kun je de opgenomen beelden op slaan en hoef je ook geen abonnement af te sluiten.
Dahua IMOU C22EP Cue 2 nu met 15% korting

De nieuwe Cue 2 camera van IMOU. Deze slimme camera heeft een nieuwe functie waardoor het apparaat mensen herkent. Daarnaast heeft deze camera een ingebouwde sirene en herkent de camera afwijkende geluiden.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.