TuneIn Google Home, luister radio op je Google speaker

Maarten Reijneveld Laatste update: 19-08-2021

Tijdens je werk of in je vrije tijd is het altijd lekker om de radio aan te zetten. Dit kan tegenwoordig ook via de smart speakers van Google Home, deze speelt dan de gewenste zender af die je wilt via het radio streaming platform TuneIn.

tunein google home, luister radio op je google speaker

TuneIn Google Home, luister radio op je Google speaker © Smarthomeweb.nl

Wanneer je een smart speaker van Google Nest in huis hebt kun je non stop luisteren naar radio. Je kunt op een aantal manieren radio laten afspelen en bedienen op je Google Home smart speaker.

TuneIn koppelen aan Google Home

Één van de manieren is door middel van de spraakbediening Google Assistant. Door te zeggen ‘Hey Google, speel radio 538 af’ kan je radio laten afspelen op je Google Home apparaat. Automatisch krijg je dan de radio afgespeeld via TuneIn, de radio streaming dienst waar Google de radio vanuit afspeelt.

Een andere manier om radio af te laten spelen op je Google Home apparaat is door de radio aan te zetten in de TuneIn app en dan ‘casten’ naar je smart speaker. Dit kan door op het omcirkelde tekentje te klikken wat te zien is op onderstaande afbeeldingen.

Stappenplan om radio af te spelen via de TuneIn app op je Google Home apparaat

tunein koppelen aan google home

Helemaal links is de Google Home app te zien, hier zie je jouw aangesloten apparaten. In het midden is de TuneIn app te zien, hier is gekozen voor de zender Qmusic. Onderaan de middelste afbeelding zie je een pijl wijzen naar het ‘casten’ tekentje, klik op dit teken om de radio te gaan casten naar jouw gewenste Google Home apparaat. Wanneer je op het ‘casten’ teken hebt geklikt kom je in de omgeving die je helemaal rechts ziet, hier kan je kiezen naar welk apparaat je de radio wilt casten. Wanneer je een apparaat kiest zal de radio op dit apparaat afgespeeld gaan worden.

Google Home TuneIn commands

Wanneer het je is gelukt om de radio af te spelen door een spraakcommando of door te casten via de TuneIn app dan zijn er nog een aantal spraakcommando’s die handig zijn om te gebruiken tijdens het radio luisteren. Hieronder een aantal handige commando’s voor tijdens het luisteren naar radio:

  • ‘Hey Google, pauzeer de radio’ of ‘Hey Google, pauzeer’. Hiermee pauzeer je de radio voor onbepaalde tijd.
  • ‘Hey Google, hervat’ of ‘Hey Google, ga verder met afspelen’. Hierdoor gaat de smart speaker verder met afspelen van de radio.
  • ‘Hey Google, stop’ of ‘Hey Google, stop de radio’.  Door deze spraakcommando stop je de radio met afspelen en zal je wanneer je weer wilt luisteren opnieuw de radio moeten aanzetten.
  • ‘Hey Google, zet het volume op 4’ of ‘Hey Google, zet het volume op 70%’. Hierdoor gaat het volume op de gewenste stand en kan je de smart speaker harder of zachter zetten.
beste keuze google nest audio

1. Google Nest Audio – Beste smart speaker

De beste smart speaker op dit moment vinden wij de Google Nest Audio. Hij produceert vele malen meer geluid dan de eerdere Google Home speakers en daarnaast is de bass een stuk beter. Dit in combinatie met de scherpe prijs maakt het dat dit de beste smart speaker op dit moment is.

TuneIn Google Home werkt niet

Een vaker voorkomend probleem is dat TuneIn niet werkt op een Google Home apparaat. Vaak is de belangrijkste oorzaak hiervan dat Google de commando niet herkent. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wanneer jij zegt ‘Hey Google, speel 100% NL af’, Google Assistant reageert dat hij het niet heeft begrepen. Een oplossing hiervoor is om erachter te zeggen ‘op TuneIn’. Dus dan krijg je de commando: ‘Hey Google, speel 100% NL af op TuneIn’. Vaak als je dit doet begrijpt Google wat je bedoelt en wordt de juiste radio afgespeeld.

Een ander probleem waardoor Google Home radio niet afspeelt op TuneIn is dat de spraakassistent jouw spraakcommando wel heeft verstaan maar verkeerd interpreteert. Een voorbeeld is dat wanneer jij zegt ‘Hey Google, speel Qmusic af’ dat Qmusic wordt afgespeeld wordt op Spotify in plaats van de radio Qmusic. Ook hier is de oplossing om daarachter aan te zeggen ‘op TuneIn’. 

Mocht je een ander probleem ervaren met het aanzetten of bedienen van je radio via de spraakassistent dan is het sowieso altijd goed om te proberen zo specifiek mogelijk te zijn in je spraakcommando’s. Als het probleem dan nog niet opgelost is kan je er altijd voor kiezen om de radio via de TuneIn app te bedienen in plaats van met spraakbediening.

Google Home TuneIn alternatieven

Wanneer je problemen hebt met TuneIn op je Google Home apparaat en ze zijn slecht op te lossen dan is het logisch dat je op zoek gaat naar alternatieven. Wij hebben een aantal alternatieven voor het luisteren naar radio via Google Home apparaten als je iets anders wilt dan TuneIn.

Het eerste alternatief is JUKE. Via de app van JUKE of wanneer je naar de website gaat van JUKE kan je veel verschillende radio’s en podcasts streamen. Je kan dan via de app of de website je favoriete radio of podcast aanzetten en dan op het ‘casten’ tekentje klikken om vervolgens de muziek naar jouw smart speaker te casten. Op deze manier heb je een alternatief om naar muziek te luisteren als je niet via TuneIn wilt of kunt luisteren.

Het tweede alternatief is Deezer. Via Deezer kan je in de app of op de website je favoriete radio of podcast kiezen en deze ‘casten’ naar jouw smart speaker. Daardoor lukt het om te luisteren naar radio zonder te bedienen via spraakbediening of door gebruik te maken van TuneIn. Hierdoor is Deezer een mooi alternatief voor TuneIn om te luisteren naar radio via Google Home apparaten.

Lukt het niet om radio afgespeeld te krijgen op jouw apparaat of heb je een opmerking over TuneIn gebruiken via Google Home? Laat ons dit dan weten door een bericht te sturen!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *