TuneIn Google Home, luister radio op je Google speaker

tunein google home, luister radio op je google speaker

▲ TuneIn Google Home, luister radio op je Google speaker © Smarthomeweb.nl

Tijdens je werk of in je vrije tijd is het altijd lekker om de radio aan te zetten. Dit kan tegenwoordig ook via de smart speakers van Google Home, deze speelt dan de gewenste zender af die je wilt via het radio streaming platform TuneIn. Wanneer je een smart speaker van Google Nest in huis hebt, kun je non-stop luisteren naar radio. Je kunt op een aantal manieren radio laten afspelen en bedienen op je Google Home smart speaker.

Google Nest Audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een goede speaker met een ingebouwde Google Assistant. Je kunt de speakers van alles vragen of dingen laten uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt van Philips Hue kun je met je stem de lampen aan- of uitzetten. Ook kun je gewoon muziek afspelen en is deze speaker te gebruiken met meerdere Nest Audio speakers.

  TuneIn koppelen aan Google Home

  Één van de manieren is door middel van de spraakbediening Google Assistant. Door te zeggen ‘Hey Google, speel radio 538 af’ kan je radio laten afspelen op je Google Home apparaat. Automatisch krijg je dan de radio afgespeeld via TuneIn, de radio streaming dienst waar Google de radio vanuit afspeelt.

  Een andere manier om radio af te laten spelen op je Google Home apparaat is door de radio aan te zetten in de TuneIn app en dan ‘casten’ naar je smart speaker. Dit kan door op het omcirkelde tekentje te klikken wat te zien is op onderstaande afbeeldingen.

  Stappenplan om radio af te spelen via de TuneIn app op je Google Home apparaat

  tunein koppelen aan google home

  Helemaal links is de Google Home app te zien, hier zie je jouw aangesloten apparaten. In het midden is de TuneIn app te zien, hier is gekozen voor de zender Qmusic. Onderaan de middelste afbeelding zie je een pijl wijzen naar het ‘casten’ tekentje, klik op dit teken om de radio te gaan casten naar jouw gewenste Google Home apparaat. Wanneer je op het ‘casten’ teken hebt geklikt kom je in de omgeving die je helemaal rechts ziet, hier kan je kiezen naar welk apparaat je de radio wilt casten. Wanneer je een apparaat kiest zal de radio op dit apparaat afgespeeld gaan worden.

  Google Home TuneIn commands

  Wanneer het je is gelukt om de radio af te spelen door een spraakcommando of door te casten via de TuneIn app dan zijn er nog een aantal spraakcommando’s die handig zijn om te gebruiken tijdens het radio luisteren. Hieronder een aantal handige commando’s voor tijdens het luisteren naar radio:

  • ‘Hey Google, pauzeer de radio’ of ‘Hey Google, pauzeer’. Hiermee pauzeer je de radio voor onbepaalde tijd.
  • ‘Hey Google, hervat’ of ‘Hey Google, ga verder met afspelen’. Hierdoor gaat de smart speaker verder met afspelen van de radio.
  • ‘Hey Google, stop’ of ‘Hey Google, stop de radio’.  Door deze spraakcommando stop je de radio met afspelen en zal je wanneer je weer wilt luisteren opnieuw de radio moeten aanzetten.
  • ‘Hey Google, zet het volume op 4’ of ‘Hey Google, zet het volume op 70%’. Hierdoor gaat het volume op de gewenste stand en kan je de smart speaker harder of zachter zetten.
  Google Nest Hub

  Google Nest Hub

  De Google Nest Hub is een leuke toevoeging voor een slim huis met Google-apparaten. Op de display kun je slimme apparaten bedienen en zie je ook wat er afgespeeld wordt. Geen leuk nummer? Dan kun je via de display ook naar het volgende nummer gaan. Het voordeel van de Nest Hub is dat je ook kunt zien wat er afgespeeld wordt en dat heb je met een Google-speaker niet.

  TuneIn Google Home werkt niet

  Een vaker voorkomend probleem is dat TuneIn niet werkt op een Google Home apparaat. Vaak is de belangrijkste oorzaak hiervan dat Google de commando niet herkent. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wanneer jij zegt ‘Hey Google, speel 100% NL af’, Google Assistant reageert dat hij het niet heeft begrepen. Een oplossing hiervoor is om erachter te zeggen ‘op TuneIn’. Dus dan krijg je de commando: ‘Hey Google, speel 100% NL af op TuneIn’. Vaak als je dit doet begrijpt Google wat je bedoelt en wordt de juiste radio afgespeeld.

  Een ander probleem waardoor Google Home radio niet afspeelt op TuneIn is dat de spraakassistent jouw spraakcommando wel heeft verstaan, maar verkeerd interpreteert. Een voorbeeld is dat wanneer jij zegt ‘Hey Google, speel Qmusic af’ dat Qmusic wordt afgespeeld wordt op Spotify in plaats van de radio Qmusic. Ook hier is de oplossing om daarachter aan te zeggen ‘op TuneIn’. 

  Mocht je een ander probleem ervaren met het aanzetten of bedienen van je radio via de spraakassistent dan is het sowieso altijd goed om te proberen zo specifiek mogelijk te zijn in je spraakcommando’s. Als het probleem dan nog niet opgelost is kan je er altijd voor kiezen om de radio via de TuneIn app te bedienen in plaats van met spraakbediening.

  Google Home TuneIn alternatieven

  Wanneer je problemen hebt met TuneIn op je Google Home apparaat en ze zijn slecht op te lossen dan is het logisch dat je op zoek gaat naar alternatieven. Wij hebben een aantal alternatieven voor het luisteren naar radio via Google Home apparaten als je iets anders wilt dan TuneIn.

  Het eerste alternatief is JUKE. Via de app van JUKE of wanneer je naar de website gaat van JUKE kan je veel verschillende radio’s en podcasts streamen. Je kan dan via de app of de website je favoriete radio of podcast aanzetten en dan op het ‘casten’ tekentje klikken om vervolgens de muziek naar jouw smart speaker te casten. Op deze manier heb je een alternatief om naar muziek te luisteren als je niet via TuneIn wilt of kunt luisteren.

  Het tweede alternatief is Deezer. Via Deezer kan je in de app of op de website je favoriete radio of podcast kiezen en deze ‘casten’ naar jouw smart speaker. Daardoor lukt het om te luisteren naar radio zonder te bedienen via spraakbediening of door gebruik te maken van TuneIn. Hierdoor is Deezer een mooi alternatief voor TuneIn om te luisteren naar radio via Google Home apparaten.

  Lukt het niet om radio afgespeeld te krijgen op jouw apparaat of heb je een opmerking over TuneIn gebruiken via Google Home? Laat ons dit dan weten door een bericht te sturen!

  Google Nest Audio

  Google Nest Audio

  De Google Nest Audio is een goede speaker met een ingebouwde Google Assistant. Je kunt de speakers van alles vragen of dingen laten uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt van Philips Hue kun je met je stem de lampen aan- of uitzetten. Ook kun je gewoon muziek afspelen en is deze speaker te gebruiken met meerdere Nest Audio speakers.

  2 comments
  1. Hallo smartphonefabrikant..goed artikel!
   Ik heb een vraag: ik heb altijd Feelgood radio via TuneIn op de Google nest kunnen afspelen, maar nu zegt hij ineens: “ik heb gezocht naar Feelgood radio op TuneIn, maar het item is momenteel niet beschikbaar of kan niet worden afgespeeld”, terwijl Feelgood radio in de TuneIn app wel beschikbaar is. Hoe kan dit?

   En nog een vraag: moet je soms software updaten of doet Google Nest dit automatisch?

   Ik hoor graag iets van u.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Related Posts
  Homey + Google Home Mini

  Athom Homey

  Athom Homey maakt het mogelijk om slimme apparaten met elkaar te koppelen die verschillende communicatieprotocollen spreken. Voor een slim huis…
  Lees meer