TP-Link met Google Home koppelen

TP-Link kun je koppelen met Google Home. Lees op deze pagina waarom dit interessant is en ook hoe je dit moet doen.
tp link met google home koppelen

Elk smart home systeem werkt met zijn eigen communicatieprotocol, het is daarom altijd opletten of apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden en met elkaar kunnen communiceren. Twee merken die heel goed samenwerken zijn TP-Link en Google Home. Op deze pagina vind je een hele simpele stappenplan hoe je TP-link met Google Home koppelt en wat hier de voordelen van zijn.

Waarschijnlijk heb je al een smart speaker van Google Home en apparaat van TP-Link, bijvoorbeeld een slimme stekker. Daarom zullen we direct het stappenplan behandelen hoe je beide apparaten met elkaar verbindt:

  1. Zorg dat Google Home app geïnstalleerd is en je aangemeld bent
  2. Zorg dat TP-Link app werkt en dat het apparaat succesvol geïnstalleerd is
  3. Open de Google Home app en klik linksboven op het plusje (+)
  4. Klik dan op Apparaat instellen en dan op Heb je al iets ingesteld?
  5. Zoek nu TP-Link Kasa op in het rijtje en koppel de app met Google Home

Na het succesvol integreren van TP-Link met Google Home, zullen de apparaten die je gekoppeld hebt in de TP-Link Kasa app in het overzicht van je Google Home app staan. Je kunt nu de apparaten bedienen door op de aan- of uit knop te drukken. Ook kun je op het apparaat klikken en de naam veranderen of het apparaat in een andere ruimte toevoegen.

tp link google home stappenplan

In dit voorbeeld hebben we gebruik gemaakt van TP-Link wifi smart plug en Google Home smart speaker, hiermee kun je de smart plug bedienen via de Google Home app. Naast de Google Home app kun je de stekker ook bedienen via de Google Home smart speaker, hieronder vertellen we je daar meer over.

Het voordeel van deze Google Home met TP-Link koppeling, is dat je in de Google Home app het apparaat kunt bedienen. Heb je meerdere apparaten met Google Home gekoppeld (denk aan Philips Hue lampen) dan kun je alle apparaten via de Google Home app bedienen.

Een ander voordeel is dat je de apparaten ook met elkaar kunt koppelen. Sinds kort zijn er Google Home Routines, hiermee kun je met een actie meerdere apparaten laten reageren. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer je thuiskomt en tegen Google zegt dat je thuis bent, hij automatische de lampen aan kunt zetten, maar ook de smart plug van bijvoorbeeld TP-Link kunt bedienen.

Naast het bedienen en koppelen van apparaten kun je het apparaat ook bedienen met spraak. Ook dit zien we als een voordeel, omdat je heel gemakkelijk zonder moeite even: He Google, zet het koffiezetapparaat (net hoe je de smart plug noemt) aan roept. Zonder dat je naar het koffiezetapparaat hoeft te lopen of je smartphone erbij hoeft te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
heos speaker gids

Heos Speaker

Denon HEOS speakers zijn niet meer: deze speakers zijn sinds enige tijd vervangen voor een Denon Home Speakers.…
Lees meer