TP-Link Deco Voice X20: WiFi mesh router met Alexa

Rob Tigchelaar Laatste update: 11-01-2021

TP-Link heeft tijdens CES 2021, wat dit jaar virtueel plaatsvindt, een nieuwe WiFi mesh router met Alexa aangekondigd: de TP-Link Deco Voice X20.

tp-link deco voice x20 mesh

De nieuwe Deco Voice X20 © TP-Link

Praten tegen een WiFi-ontvanger? Dat is binnenkort mogelijkheid met de nieuwe WiFi mesh router van TP-Link. De onlangs aangekondigde Deco Voice X20 is namelijk voorzien van spraakassistent Alexa.

TP-Link Deco Voice X20

TP-Link heeft de nieuwe WiFi mesh router aangekondigd tijdens CES 2021, wat dit jaar virtueel plaatsvindt vanwege het coronavirus. De Deco Voice X20, die we op de redactie en beetje op een omgedraaide waterfles van Dopper vinden lijken, is een combinatie van een mesh-netwerk en een smart speaker.

WiFi mesh netwerk

De Deco Voice X20 is net als veel andere TP Link Deco-lijn routers een WiFi mesh-systeem. Hiermee is er dus sprake van verschillende nodes die met elkaar in verbinding staan. Constant wordt er geschakeld naar de node met de beste verbinding, zodat jij overal in huis een sterke verbinding hebt.

TP-Link spreekt bij de aankondiging van een bereik van zo’n 4,000 square feet bij twee het gebruik van twee Deco Voice X20 nodes. Ook belooft TP-Link geen signaalverlies bij activiteiten die normaal gesproken de verbinding opslurpen. Hierbij kun je denken aan gamen in de cloud, het voeren videogesprekken óf streamen van hoge kwaliteitsvideo’s.

 Aanbieding!  
TP-Link Deco M9 Plus

Scherp geprijsd: TP-Link Deco M5 Multiroom WiFi systeem

Bij Bol.com kun je nu flink besparen op het multiroom WiFi systeem van TP-Link. De Deco M5 – die goed scoort in onze ogen!

Ingebouwde voice assistant Alexa

Een groot pluspunt van de Deco Voice X20 is dat er sprake is van een ingebouwde spraakassistent. En wat de toevoeging van het woordje ‘Voice’ al doet vermoeden, kunnen we tegen elk station van het WiFi mesh-systeem praten.

Helaas is Alexa nog niet in het Nederlands ondersteunt: wel was eerder op Smarthomeweb.nl te lezen dat Alexa Voice Services naar Nederland uitgebreid werd, maar dit zegt nog niets over de komst van de Nederlandse taal.

Geen primeur voor TP-Link

Met de lancering van een WiFi-mesh systeem met ingebouwde voice assistant heeft TP-Link zeker geen primeur in handen. Google Nest deed dit al eerder met Google Nest Wifi.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *