📢WINACTIE: Doe mee en maak kans op een slimme robotstofzuiger (€429)




Top 10 smart home gadgets per product

Bij Smarthomeweb.nl doen we dagelijks onderzoek naar de allerbeste smart home producten op de markt. Is een smart home product wel echt slim en van toegevoegde waarde of is de ‘slimme’ stempel onwaardig in onze ogen? Met onze top 10 smart home lijsten ontdek je razendsnel de échte slimme modellen per smart home product.


Smart Home Top 10 Award™

smart home top 10 award

Dagelijks speuren wij de beste smart home producten op en maken wij hiervoor unieke smart home top 10 lijsten. Voor sommige lijsten hebben we smart home producten dagenlang getest voor we ze konden rangschikken in een top 10. Een product wat opgenomen is in de top 10 lijst, krijgt het ‘Smart Top 10 Award’. Benieuwd welke producten er met het award vandoor gaan? Check de populairste smart home top 10 lijsten!


We doen hiervoor soms dagenlang onderzoek: wanneer een smart home product in de top 10 op de eerste plek staat, kun je ervan uitgaan dat het de beste keuze is op dit moment. Boven onze top 10 lijsten noteren we altijd een datum: zo kun je zien wanneer wij de lijst voor het laatst hebben voorzien van een update. Bekijk hieronder een top 10 met de populairste smart home gadgets van dit moment:


google nest audio


1. Google Nest Audio – Smart speaker

Met een smart speaker kun je apparaten met spraak bedienen, denk bijvoorbeeld aan slimme lampen. Met Google Nest Audio Google Nest Audio kun je ook direct een start maken met een smart home met Google Assistant.


philips hue smart plug

2. Philips Hue smart plug – Slimme stekker

Met een slimme stekker kun je apparaten met een stekker ‘slim’ maken. Zo kun je bijvoorbeeld een armatuur aan- of uitzetten met je smartphone. Maak gebruik van de Philips Hue smart plug en je kunt met spraak via Google Home het apparaat bedienen.


google nest doorbell

3. Google Nest Doorbell – Slimme deurbel

Met een slimme deurbel weet je altijd wie ervoor de deur staat, ook wanneer je niet thuis bent. Met deze Google Nest Doorbell krijg kun je live communiceren met de persoon voor de deur of terugkijken wie er voor de deur gestaan heeft.


Philips Hue starterkit

4. Philips Hue lampen – Slimme verlichting

Met slimme verlichting kun je de verlichting in je huis op een slimme manier bedienen, bijvoorbeeld via je smartphone of via spraak. Ook kun je de verlichting via timers op een slimme manier automatiseren. Het meest gebruikt en best werkende systeem is dat van Philips Hue, bekijk hier een Philips Hue startset.


tado slimme radiatorknop

5. Tado slimme radiatorknop  – Radiatorknop

Ook de verwarming in je huis kun je volledig automatiseren met radiatorknoppen. Elk kamer individueel verwarmen en automatiseren, gebruik dan de slimme radiatorknoppen van Tado. Met dit systeem weet het apparaat zelfs wanneer je niet in een kamer bent en zal de verwarming automatisch verlaagd worden.


nest rookmelder

6. Google Nest Protect – Slimme rookmelder

Tegenwoordig zijn rookmelders verplicht en met een slimme rookmelder krijg je ook wanneer je niet thuis bent een melding van rookontwikkeling. Met deze Nest Protect haal je een veilig apparaat in huis die ook koolmonoxide kan detecteren.


nuki smartlock slimme deursloten

7. Nuki Smart Lock 3.0 – Smart lock

Met het slimme slot van Nuki heb je geen sleutels meer nodig. Ook weet je altijd wanneer het slot ontgrendeld is en wie er in huis is. Op afstand kun je ook toegang verlenen tot je huis.


irobot roomba s9

8. iRobot Roomba – Robotstofzuiger

Met een robotstofzuiger hoef je zelf minder te stofzuigen of gewoon helemaal niet meer. Met de iRobot Roomba S9+ haal je een goede robotstofzuiger in huis die zichzelf kan legen.


google nest hub

9. Google Nest Hub – Smart Display

Wil je een slim huis met Google apparaten dan mag de Google Nest Hub niet ontbreken. Met de smart display van Google heb je een overzicht welke apparaten je in huis hebt. Ook kun je deze apparaten via het scherm bedienen en kun je gebruik maken van de spraakassistent. Ook kun je de display gebruiken voor het afspelen van muziek en andere handige functies.


google nest cam


10. Google Nest Cam – Slimme beveiligingscamera

Slimme beveiliging is ook een belangrijk onderdeel van een slim huis. Met deze Google Nest Cam kun je op afstand kijken wat er in en om het huis gebeurd.


Alle smart home apparaten

Voor elk smart home product hebben we een handige top 10 lijst klaarstaan. Bekijk op deze pagina alle top 10 lijsten en klik op het smart home product wat je wilt bekijken!





Hoe wij onze top 10 samenstellen

Bij Smarthomeweb.nl hechten we ontzettend veel waarde aan betrouwbaarheid en eerlijkheid. Een top 10 moet in onze ogen écht voorzien zijn van de allerbeste keuzes voor smart home apparaten. We doen soms dagenlang onderzoek voor we uiteindelijk kunnen komen tot een complete lijst. Met name de vergelijkingen van producten onderling kosten het meeste tijd.

Wat is het verschil tussen een test en een top 10?

Zoals je wellicht weet doen we ook vaak uitgebreide producttests. Een goed voorbeeld is de Robotmaaier Test 2023, waarbij we vier modellen met elkaar vergeleken hebben. Toch is dat wat anders dan een smart home top 10. Bij een test vergelijken we vaak ‘soortgelijke’ producten, waar men vaker twijfel over heeft. Bij een top 10 lichten we van een specifiek product de beste keuzes uit, ongeacht of deze in dezelfde bijvoorbeeld in dezelfde prijscategorie behoren.