Toon koppelen met KlikAanKlikUit

toon koppelen met klikaanklikuit

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Je KlikAanKlikUit smart producten koppelen met Toon? Dat kan zeker! In deze blog leg ik je uit wat de mogelijkheden zijn om Toon te koppelen met KlikAanKlikUit!

Wanneer jij grootgebruiker bent van KlikAanKlikUit smart home producten, kun je de wens hebben om deze te koppelen met je Toon slimme thermostaat. Je kunt bijvoorbeeld de wens hebben om een eigen regel te maken: wanneer de slimme thermostaat een bepaalde temperatuur bereikt, kan een KlikAanKlikUit ventilatie systeem automatisch aangaan. Interessant, handig en vooral slim! Goed nieuws, want met Olisto kun je Toon koppelen met KlikAanKlikUit!

Toon koppelen met KlikAanKlikUit via Olisto

Onlangs schreef ik nog een nieuwsbericht over de mogelijkheid om Google Home te koppelen met Toon via Olisto. Naar aanleiding hiervan kregen we bij Smarthomeweb.nl meerdere vragen binnen of er ook mogelijkheden bestaan voor het koppelen van Toon met KlikAanKlikUit apparaten. Ik heb goed nieuws: het is wederom mogelijk via Olisto!

ICS2000 van KlikAanKlikUit is een vereiste

Wanneer jij het ICS-2000 van KlikAanKlikUit gebruikt kun je op heel eenvoudige wijze de producten koppelen met Toon met behulp van de Olisto app. Let wel op: je hebt echt de ISC2000 nodig, anders is het koppelen praktisch onmogelijk.

Stappenplan koppelen Toon koppelen met KaKu

Bekijk hieronder hoe je stap voor stap de koppeling kan realiseren en straks KlikAanKlikUit producten automatisch kunt laten reageren op basis van informatie vanuit je Toon thermostaat.

  1. Download de gratis Olisto app (iOS of Android) op je smartphone.
  2. Maak een Olisto account aan.
  3. Klik onderaan het scherm op de optie ‘Meer’ en klik vervolgens op ‘Kanalen’.
  4. Selecteer KlikAanKlikUit bij de verschillende kanalen.
  5. Log in met je KlikAanKlikUit gegevens (e-mail en wachtwoord die je gebruikt voor KaKu) en klik op ‘Toegang verlenen’.

Je hebt nu een koppeling gemaakt met Olisto en KlikAanKlikUit; het is nu relevant om ook (als je dit nog niet hebt gedaan) Toon te koppelen aan Olisto. Je doet dit op dezelfde wijze.

Vervolgens dien je ‘Triggs’ aan te maken: dit zijn als het ware regels die je zelf in kunt stellen. Als X plaatsvindt, gebeurt Y. Een goed voorbeeld kan zijn dat je wilt dat wanneer Toon 24 graden celcius meet in de woonkamer, je een ventilatie product van KlikAanKlikUit automatisch aanzet. Bekijk de volgende stappen voor het realiseren van een Trigg voor Toon en KaKu.

tado slimme thermostaat starter kit

  Aanbieding! 

Tado slimme thermostaat starterkit

De slimme thermostaat van tado is een hele goede keuze! Scoor nu ook een deal op de starterkit van tado waarin ook twee slimme radiatorknoppen zitten!

Bekijk aanbieding!

Aanmaken van Toon/KaKu Triggs

  1. Ga in de Olisto app naar “Triggs” en selecteer “Creëer een nieuwe Trigg”.
  2. Je ziet nu het kopje “Als” en “Dan”. Bij “Als” kun je een nieuwe regel toevoegen, waarna je Toon kunt selecteren en daar een gegeven aan kunt hangen.
  3. Bij “Dan” kun je vervolgens KlikAanKlikUit selecteren en hier een specifiek KaKu apparaat selecteren die je eerder hebt gekoppeld met je ICS2000.
  4. Druk op “Ik ben klaar” om de Trigg succesvol in te stellen!

Je hebt nu Toon succesvol gekoppeld aan KlikAanKlikUit! De mogelijkheden zijn nu eindeloos!

Inspiratie voor nog meer mogelijkheden wanneer je KlikAanKLikUit koppelt met de Olisto app? Bekijk dan onderstaande interessante video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts