Toon koppelen met HomeKit

toon koppelen met homekit

Met een Toon slimme thermostaat geniet je van veel voordelen. Je kunt op een afstand je verwarming aan- of uitzetten, al je energieverbruik bekijken of automatisch de verwarming uit laten zetten als je van huis gaat met behulp van geofencing. Het wordt natuurlijk nog interessanter als je de slimme thermostaat met spraak kunt bedienen. Echter dien je hiervoor wel een koppeling te maken met een home assistent.

Voor Google Home gebruikers is dit sinds kort geen probleem: Olisto maakte eerder Toon koppelen met Google Home mogelijk middels hun software. Voor HomeKit gebruikers die Toon willen bedienen middels Siri is dit echter een ander verhaal. In dit artikel ga ik wat dieper in op de mogelijkheden en geef ik tips wat je zou kunnen ondernemen om Toon koppelen met HomeKit mogelijk te maken.

Velen gebruikers wensen oplossing voor Toon koppelen met HomeKit

Zelf houd ik al enkele maanden de ontwikkelingen nauw in de gaten voor mogelijke koppelingen vanuit Toon zelf met Apple HomeKit. Helaas is Toon een van de velen bedrijven die HomeKit een beetje links laten liggen als het gaat om integraties en koppelingen.

Als ik een kijkje neem bij het forum van Eneco zelf, valt op dat er veel gebruikers zijn van de slimme thermostaat, die meerdere malen hebben aangegeven een oplossing te wensen voor deze kwestie. Helaas is er tot op het moment van schrijven nog een oplossing vanuit Eneco zelf geboden.

Toch lijkt er vanuit een andere hoek een oplossing te zijn, waarbij je kunt kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken met behulp van een Raspberry Pi of simpelweg een kant en klare ‘Homebridge’ kan kopen.

Raspberry Pi kan koppeling mogelijk maken tussen Toon en HomeKit

Voor degene die wat meer technische kennis hebben op het gebied van de werking met een Raspberry Pi, kan het zelf aan de slag gaan met een mogelijke koppeling een goedkope en snelle mogelijkheid zijn. Door de Raspberry Pi te voorzien van de ‘HomeBridge’ server, kan er een koppeling gemaakt worden.

Voor nog geen € 50,- bij Bol.com haal je dit slimme apparaatje met eindeloze mogelijkheden in huis. Wel dien je extra onderdelen te halen, waaronder een SD kaart, en diverse bestanden te downloaden. Tip: op iCulture.nl kwam ik een eenvoudig geschreven handleiding tegen voor het voorzien van de Raspberry Pi van de HomeBridge server.

Kant en klare HomeKit Bridge voor koppeling met Toon

Uiteraard kun je ook de voorkeur hebben om in één keer klaar te willen zijn. Er is een aanbieder van de zogeheten ‘HomeKit Bridge’, wat op hetzelfde neerkomt als het apparaatje wat je zelf zou kunnen maken met een Raspberry Pi. Deze HomeKit Bridge is speciaal gemaakt voor het koppelen van producten met HomeKit, die eigenlijk geen HomeKit ondersteuning bieden. Perfect als we dus Toon met Homekit koppelen willen!

Wel leg je hiervoor meer neer dan voor de Raspberry Pi oplosing: de HomeKit Bridge wordt aangeboden voor € 159,99 op Homekit-winkel.nl. Maar, dan ben je wel meteen klaar!

Zelf ervaringen met het koppelen van HomeKit en Toon via HomeBridge?

Heb jij zelf ook gestoeid met de mogelijkheden, maar heb je het voor elkaar gekregen? Of loop je misschien nog vast? Laat het ons vooral weten; wij zijn reuze benieuwd naar jouw ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

▲ Sonos smart speaker ter illustratie © Unsplash Vroeger was Sonos dus alleen te gebruiken met een wifi netwerk,…
Lees meer