Home » Smart home nieuws » Toon koppelen aan Google Home nu mogelijk

Toon koppelen aan Google Home nu mogelijk!

toon koppelen aan google home

 © Toon/Google Home
Robbert Tigchelaar · 26 oktober 2018

Met Google Home kun je Toon bedienen

Afgelopen week is Google Home verschenen met een Nederlands sprekende assistent. Gaaf om nu in het Nederlands vragen te stellen en antwoorden te krijgen, maar nog veel interessanter is het koppelen van de smart speaker aan andere apparaten. Zo kun je verlichting bedienen met de slimme home speaker, maar is er nu ook de mogelijkheid om Toon aan Google Home te koppelen! Je kunt dan met behulp van spraak de temperatuur in huis regelen.

google nest hub

Zorg voor overzicht: Google Nest Hub

Met de Google Nest Hub heb je overzicht over je hele smart home. Doordat deze smart speaker ook een display heeft (ook wel smart display genoemd), kun je alle apparaten in je huis bekijken en besturen. Is wat handiger dan alleen een speaker.

Olisto maakt koppelen van Toon met Google Home mogelijk

toon bedienen met google home door koppelen

Tot kort geleden was er nog geen koppeling mogelijk met slimme thermostaat Toon en Google Home. Zonde, want juist door de slimme speaker te koppelen aan andere slimme apparaten, geniet je van de meeste voordelen van een home assistent. Olisto, een toonaangevende software die slimme apparaten en diensten met elkaar verbindt, heeft het koppelen van Toon aan Google Home mogelijk gemaakt.

Met spraak de temperatuur regelen in huis

Dankzij het koppelen kun je je Google Home gebruiken om bijvoorbeeld de verwarming in huis hoger of lager te zetten. Daarbij zijn er nog veel meer denkbare voordelen: zo kun je ook wanneer je gebruik maakt van een slimme stekker, alle apparaten in huis uitschakelen wanneer je het huis verlaat.

Dit is niet de eerste koppeling die Olisto heeft gerealiseerd. Zo heeft Olisto in samenwerking met KPN de Nest rookmelder slimmer gemaakt: deze kan nu zij eigen batterijen bijbestellen als ze bijna op zijn.

Voor meer informatie en de spraakcommando’s zie de uitleg van Olisto of bekijk hieronder de eenvoudige stappen om de koppeling te maken.

Stappenplan: Toon koppelen met Google Home

Volg de volgende stappen om via Olisto een koppeling te realiseren met je Google Home speaker en je Toon thermostaat.

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Klik op het plusje om een nieuw apparaat toe te voegen
 3. Ga vervolgens naar ‘Apparaat instellen’
 4. Druk nu op ‘Heb je al iets ingesteld?’ en zoek in de lijst naar ‘Toon smart thermostat’ en klik hier op
 5. Log nu in met je accountgegevens van Olisto en geef Google toestemming om gebruik te mogen maken van de data van je Olisto account
 6. Kies nu het apparaat wat je wilt koppelen, de Toon thermostaat dus en kies het huis waar je de thermostaat voor wilt gebruiken als je instellingen hebt voor meerdere huizen
 7. Vink nu aan in welke kamer de Toon thermostaat zich bevindt
 8. De Toon thermostaat is nu succesvol gekoppeld met Google Home

Nu je de koppeling hebt gerealiseerd, kun je met behulp van spraak bijvoorbeeld de temperatuur in huis regelen. Hieronder heb ik wat spraakcommando’s als voorbeeld op een rij gezet.

Voorbeeld Google Home spraakopdrachten voor Toon

Om straks Toon te kunnen bedienen met spraak, dien je de juiste spraakopdrachten te gebruiken. Hieronder heb ik wat voorbeelden op een rij gezet:

 • Hé Google, stel temperatuur in op 20 graden Celsius
 • Hé Google, wat is de huidige temperatuur in mijn huis?
 • Hé Google, verlaag de temperatuur met 6 graden Celsius

Mocht je vastlopen of aanvullende vragen hebben over deze koppeling, kun je me altijd een berichtje sturen. Succes!

Tip: bekijk ook onderstaande video, waarin je goed zult zien wat voor toegevoegde waarde Olisto biedt voor het slimmer maken van Toon!

google nest mini

Houdt het simpel en kies voor de Google Mini

De Google Nest Mini is de kleinste smart speaker van Google. Ook hiermee kun je de thermostaat bedienen met je stem: “He Google, zet de thermostaat een graadje hoger”.

Meer smart home nieuws

google nest hub review
wat kun je met een google nest hub
buitenverlichting innr
sonos arc
google nest wifi
blink mini camera