Tedee Smart Lock: een nieuw slim deurslot

Rob Tigchelaar Laatste update: 03-12-2020

Binnenkort kunnen we een nieuw slim deurslot in Nederland verwachten: Tedee Smart Lock. Op het moment van schrijven is Tedee bezig met opzetten van samenwerkingen met Nederlandse distributeurs.

tedee smart lock slim deurslot

Tedee Smart Lock © Youtube/Tedee

A ‘new lock on the block’! Tedee voegt zich in het rijtje met slimme deursloten merken. Het Tedee slimme deurslot kan ontgrendeld worden met je smartphone en heeft opvallend mooi design.

Het Tedee Smart lock werkt simpel

Net als veel andere slimme deursloten is Tedee Smart Lock te ontgrendelen via een smartphone. Wanneer je de deur uitloopt, zal de woning automatisch vergrendeld worden. Het kan ook handmatig: verlaat je de woning, dan kun je op de knop zelf drukken en deze enkele seconden ingedrukt houden. In de Tedee Smart Lock applicatie kun je instellen hoelang het moet duren voordat de woning vergrendeld wordt.

Deur opent automatisch als je dichtbij komt

Sta je met volle tassen voor de deur? Dan kan het Tedee Smart Lock interessant zijn, gezien je kunt instellen dat wanneer je de deur nadert, deze automatisch ontgrendeld wordt. Dit gaat met behulp van jouw smartphone, waarbij je Tedee toestemming moet geven voor het delen van je locatiegegevens.

Ook is de deur eenvoudig van binnen te ontgrendelen of te vergrendelen. Dit kan ook met behulp van de applicatie, waar je met een simpele druk op de knop de deur kan openen of af kan sluiten. Dit kan zelfs via een Apple smartwatch.

Zie wie toegang krijgt tot je woning

In de Tedee app krijg je automatisch een melding als iemand de woning binnengaat. Je kunt daar trouwens ook altijd terugkijken wie de afgelopen periode allemaal toegang heeft gekregen tot jouw huis. Net als bijvoorbeeld het slimme deurslot van Nuki en Yale, kun je personen tijdelijk toegang geven tot je woning met een digitale sleutel. Handig voor als je op vakantie gaat óf voor eigenaren van een AirBnB woning.

Bekijk de mogelijkheden van Tedee Smart Lock in onderstaande video.

Eenvoudige installatie van het slimme deurslot

Het deurslot is kinderlijk eenvoudig te monteren: je vervangt het cilinderslot voor die van het Tedee Smart Lock waarna je het slot kunt bevestigen. Sluit vervolgens de Tedee Bridge (lees hier wat een bridge is) aan op het stopcontact en verbind deze met het WiFi netwerk.

Download de Tedee app op je smartphone of tablet en volg daar de stappen om de installatie af te ronden.

Batterijen gaan tot 6 maanden mee

Wees trouwens niet bang dat je hem helemaal moet demonteren als de batterijen op zijn. De batterijen kunnen tot 6 maanden meegaan, door het lage energieverbruik. Zijn ze op? Dan kun je ze eenvoudig opladen met een bijgeleverde magnetische oplaadkabel (die ook aangesloten kan worden als het deurslot gewoon gebruikt wordt).

Tedee slim deurslot kopen: prijs en beschikbaarheid

Tedee Smart Lock zal binnenkort te kopen zijn in Nederland. Dat laat een woordvoerder weten aan Smarthomeweb.nl. “At the moment we are establishing cooperation with Dutch distributors“.

Op de website van Tedee is de prijs te ontdekken: voor ruim 350 euro haal je het slimme deurslot met de benodigde bridge in huis. Dit is velen malen hoger dan bijvoorbeeld het Nuki Smart Doorlock, die je in je smart home haalt voor 269 euro, wat ook niet niets is.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *