Tanden poetsen met een app

Home » Smart home blog » Tanden poetsen met een app
tanden poetsen met een app

Steeds vaker wordt er gekozen voor een smart tandenborstel. Deze tandenborstels hebben heel veel slimme functies. Wat mij opvalt is dat er de laatste tijd steeds vaker tandenborstels voor kinderen gemaakt worden. Ja, speciaal voor kinderen die met een app beter leren poetsen. Gamification op z’n top! In deze blog zet ik een aantal tandenborstels met app op een rij en vertel ik hoe deze werken en het kind stimuleren beter te poetsen. 

Laatst was ik me aan het verdiepen in de ontwikkelingen van de smart tandenborstel. Grappig, want waar het een paar jaar geleden nog volmondig een slimme tandenborstel werd genoemd, beginnen we al langzaam te wennen aan ‘smart’. Afijn, ik kwam wat interessante kindertandenborstels tegen die er kindvriendelijk uitzagen. De afgebeelde aapjes en prinsessen op de tandenborstels zelf vielen me niet zo op, de koppeling met een applicatie echter wel.

Voordelen van tanden poetsen met app

Er zijn verschillende tandenborstels die met behulp van een speciale app kinderen beter leren poetsen. Vaak is er sprake van een ‘vriendje’ in de vorm van een dierlijk figuur, die kinderen toespreken en tips geven middels de applicatie. Waarom dit slim is? Check enkele voordelen die gelijk bij mij opkomen:

  • Apps vinden kinderen gaaf, dus tanden poetsen wordt opeens leuk
  • Door spelelementen doen kinderen beter hun best om te poetsen
  • Kinderen leren hoe zij het best kunnen poetsen
  • Een betere mondhygiëne en gezondheid van gebit voor kinderen

Wanneer je een kind hebt waarbij het elke avond een strijd is om hem of haar zijn tanden te laten poetsen, is het dus de moeite waard om je eens te verdiepen in het tandenpoetsen met een app.

Voorbeeld tandenborstel voorzien van app

tandenborstel met app voor kinderen

Tandenborstel van Signal voor tanden poetsen met een app.

Diverse merken hebben tegenwoordig een speciale kindertandenborstel. En dan heb ik dus niet over degene die er enkel leuk uitzien. Een van de meest opvallende merken op het gebied van slimme kindertandenborstels is Signal. Zij hebben een speciale ‘Playbrush’, waarbij kinderen (vanaf 3 jaar) met een app op een leuke manier leren tandenpoetsen.

Deze is voorzien van:

  • Een applicatie voor smartphone (iOS en Android)
  • Timer
  • Poetsdruksensor
  • Batterij-indicator
  • Leuke vormgeving voor kinderen

Je vindt deze kindertandenborstel onder andere bij Bol.com voor een prijs van € 20,95.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!