Stopcontact met app (Smart plugs)

stopcontact met app

Een stopcontact met app wordt ook wel een smart plug of een slimme stekker genoemd. De stopcontacten zijn ontzettend handig: door ze te koppelen met een app kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en apparaten op een afstand uitzetten. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over een stopcontact met app. Bekijk de voordelen, leer hoe je de stopcontacten kunt koppelen en ontdek de top 5 stekkers met app modellen.

Bij het kopen van een stopcontact die je kunt koppelen met je smartphone of tablet geniet je van diverse voordelen. Niet alleen op het gebied van energiegebruik. Bekijk de verschillende voordelen op een rij.

Voordelen stopcontact met app

Lichten en apparaten uitzetten op een afstand

op afstand met app stopcontact uitzetten

Op afstand de stopcontact uitzetten kan middels de app.

Het komt vaak voor dat vergeten wordt om lichten uit te schakelen. Sterker nog: het komt bij meer dan 90% van de huishoudens voor dat apparaten onnodig aanstaan. Hierbij kun je denken aan apparaten die op een ‘stand-by’ functie staan, waaronder televisies. Deze gebruiken wel stroom en dat is zonde.

Energiebesparend

Doordat je meer inzicht krijgt en apparaten met de smart plug met app op een afstand kunt uitschakelen, ga je energiebesparend te werk. Gemiddeld kun je tot wel 10% energie besparen met dit type stopcontacten wanneer je hier goed mee omgaat. Het is daarom ook aan te raden om de smart plug te koppelen met een thermostaat. Er is bijvoorbeeld een slimme stekker die je kunt koppelen met Toon.

Inzicht in energieverbruik per apparaat

Wanneer je de stopcontacten koppelt met de bijgeleverde app voor je smartphone of tablet, kun je per stopcontact inzicht krijgen in het energieverbruik. Hierdoor krijg je een onwijs goed beeld over het energieverbruik van alle apparaten die aangesloten zijn op de stopcontacten.

Koppeling mogelijk met smart speakers

stopcontact met app koppeling smart speaker

Een stopcontact met app kun je koppelen met een smart speaker.

Als je een smart speaker in huis hebt staan, bijvoorbeeld een Google Home of een Amazon Echo, kun je deze koppelen met diverse modellen stopcontacten met app. Zo kun je met behulp van een spraakopdracht de lampen aan of uit zetten.

Tijdschema’s maken

Zoals we eerder aangaven is het soms onnodig om apparaten aan te laten staan. Denk eens aan je koffiezetapparaat die de hele dag aangesloten staat. Zonde: met een stopcontact met app kun je vaak via de applicatie speciale ’tijdschema’s’ maken. Zo kun je bijvoorbeeld enkel de stopcontact bij de koffiezetapparaat van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s ochtends aanzetten.

Hoe koppel je een stopcontact met een app?

Je kunt pas echt genieten van de verschillende voordelen van een dit type slimme stopcontacten als je deze koppelt met een app. Bij een smart plug met app krijg je altijd toegang tot een speciale app die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. Volg de volgende stappen om het stopcontact te koppelen:

 1. Sluit de stopcontact aan op een bestaand stopcontact
 2. Koppelen een apparaat aan de nieuwe slimme stopcontact
 3. Download de app (naam afhankelijk van het merk stopcontact) voor iOS of Android
 4. Volg de aanwijzingen in de app om je gebruikersprofiel aan te maken
 5. Zoek naar apparaten en koppel de stopcontact met app
 6. Je kunt nu eenvoudig de stopcontact bedienen via de applicatie op je smartphone of tablet
klikaanklikuit slimme stekker

 Aanbieding! 

Slimme stekker KlikAanKlikUit scherp geprijsd!

Check hier een scherpe deal op de slimme stekker van KlikAanKlikUit. Een smart plug van het merk KlikAanKlikUit waarmee je apparaten op een slimme manier kunt bedienen.

Bekijk aanbieding!

Top 5 stopcontact met app

We zijn bij diverse shops op zoek gegaan naar stopcontacten met app modellen. We hebben gekeken naar de volgende factoren bij het vaststellen van onze top 5:

 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk te bedienen via de app
 • Stopcontact makkelijk te koppelen aan je smartphone
 • App beschikbaar voor iOS en Android apparaten
 • Koppelingen mogelijk met andere merken (Toon etc.)

Naar aanleiding van goed scoren op bovenstaande factoren hebben wij een interessante top 5 samengesteld met de allerbeste stopcontacten met app.

avatarcontrols slimme stekker

1. Avatarcontrols slimme stekker voor smartphone

Deze slimme stekker van Avatarcontrols kun je eenvoudig via je smartphone bedienen. Daarbij is deze smart plug eenvoudig te koppelen met Google Home en Alexa Amazon! Voor een scherpe prijs van € 27,95 een goede keuze!

Bekijk

flamingo wifi smart plug

2. Flamingo WiFi smart plug

De Flamingo Smart Switch is een handige stopcontact die je eenvoudig in oude stopcontacten kunt steken. Overal ter wereld kun je je apparaten bedienen middels de speciale app. Opvallend zijn de uitbreidingsmogelijkheden met verschillende andere slimme producten van Flamingo.

Bekijk

jc brands wifi tijdschakelaar met usb

3. JC Brands WiFi stopcontact met app

Als je op zoek bent naar een stopcontact met app is de stopcontact (slimme stekker) van JC Brands een zeer goede keuze. Je scoort deze slimme stopcontact al vanaf en scherpe prijs en kunt hem in een paar stappen verbinden met je smartphone middels een gratis app.

Bekijk

wifi smart plug stopcontact

4. GreenBlue GB155G WiFi stopcontact met app

Dat je een plug met app ook voor een goedkope prijs kunt scoren, bewijst dit model van GreenBlue. Je kunt deze namelijk met een app in een paar stappen verbinden met je smartphone of tablet, waarna je overal ter wereld het stopcontact kunt bedienen.

Bekijk

yubix plug-in wifi stopcontact

5. Yubix plug-in WiFi stopcontact

Wat ons het meest bij blijft bij deze slimme stopcontact is de eenvoudige aansluiting. Na het downloaden van de applicatie hoef je alleen maar een koppeling te maken met je stopcontact en je bent klaar om deze te bedienen via de app. Deze Yubix plug-in WiFi schakelaar is wel een wat duurder model (vanaf € 34,95).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts