Spotify koppelen met Google Home

Home » Smart home blog » Spotify koppelen met Google Home
spotify koppelen met google home

Bij het in huis halen van een smart speaker als Google Home, is eigenlijk de basis om je favoriete muziekdiensten hiermee te koppelen. Zo kun je straks met behulp van een spraakopdracht eenvoudig nummers luisteren of complete muzieklijsten starten. Wanneer je gebruik maakt van Spotify en momenteel een Google Home smart speaker in huis hebt staan ben je bij deze blog op de juiste plek. Ik help je namelijk stap voor stap op weg met Spotify koppelen met Google Home.

Waarom diensten als Spotify koppelen met Google Home?

premium members google home koppelen met spotify

Door Spotify met Google Home te koppelen kun je muziek bedienen met spraak. Foto: Pixabay.com

Voor ik de makkelijke koppeling stappen met je deel, is het eerst interessant om uit te leggen waarom deze koppeling zo handig is. Zoals je wellicht weet kun je een smart speaker van alles vragen. Denk aan het actuele weer of waar de dichtsbijzijnde supermarkt te vinden is.

Echter wordt het gebruik van een smart speaker in mijn ogen pas interessant, als je deze koppelt met diensten en producten. Zo kun je bijvoorbeeld Google Home koppelen aan een Samsung TV, zodat je eenvoudig de televisie kunt bedienen zonder afstandsbediening, maar met je stem.

Ook met diensten kun je alle kanten op. Wat dacht je van Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home, waarna je gewoon kunt zeggen welke serie je wilt kijken op Netflix en deze automatisch gestart wordt op je smart TV.

Stappen voor Spotify koppelen met Google Home

Om de koppeling met Spotify en Google Home te maken heb ik onderstaande eenvoudige stappen uitgeschreven. Volg de stappen en geniet straks van de functionaliteiten (kom ik straks op terug).

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Ga naar instellingen rechtsboven in het scherm
 3. Scroll naar beneden en klik op ‘Meer instellingen’
 4. Ga vervolgens naar ‘Services’ rechts in het menu
 5. Klik op ‘Muziek – Services voor het afspelen van muziek’
 6. Selecteer daar Spotify als muziekdienst
 7. Log in met je Spotify gegevens om de koppeling te realiseren

Google Home is nu gekoppeld met Spotify! Tijd om te ontdekken hoe we nu muziek kunnen bedienen met behulp van spraak.

Zo bedien je Spotify via Google Home

Met de koppeling kun je nu Spotify bedienen middels spraakopdrachten. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, heb ik hieronder enkele voorbeelden op een rij gezet van spraakcommando’s:

 • Beginnen met afspelen van muziek: “Speel muziek af op Spotify
 • Volume bediening middels spraak: “Zet volume hoger op Spotify
 • Speel bepaald muziekgenre af: “Speel relaxte muziek af op Spotify
 • Pauzeren van nummers: “Pauzeer het nummer op Spotify

Tijd om nu lekker te genieten van wat muziek! Let op: om specifieke nummers af te spelen middels Spotify op Google Home, heb je wel een premium Spotify account nodig.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is mede-oprichter van Smarthomeweb.nl. Hij is van jongs af aan gek op slimme gadgets en alles wat te maken heeft met het slimmer maken van producten en toepassingen. In zijn vrije tijd leest hij graag over de laatste online ontwikkelingen, waarover hij schrijft op Smarthomeweb.nl en advies geeft aan lezers. Favoriete smart home merken? FIBARO en Homey!