sinterklaasbanner bolcom

Spotify koppelen met Google Home

Bram Tigchelaar Laatste update: 29-11-2022

Bij het in huis halen van een smart speaker als Google Home, is het eigenlijk de basis om je favoriete muziekdiensten hiermee te koppelen. Een vaak voorkomende keuze van muziekdienst is Spotify. In deze Google Home Spotify blog lees je in een paar makkelijke stappen hoe je Spotify kunt koppelen met Google Home.

spotify koppelen met google home

Spotify koppelen met Google Home © Pixabay

Bij de installatie van Google Home wordt er standaard gevraagd naar je favoriete muziekdienst, na het toevoegen van een muziekdienst kun je met behulp van een spraakopdracht eenvoudig nummers luisteren of complete muzieklijsten starten. Wanneer je gebruik maakt van de muziekdienst Spotify en reeds een smart speaker van Google Home aangeschaft hebt, is het dus handig om te kiezen voor deze muziekdienst.

google nest hub kopen

He Google, zet mijn favoriete album op!

Handige met een koppeling met Google Home en Spotify zet je zonder al te veel moeite je favoriete muziek op. Je het alleen maar even te vragen aan je Google apparaat, kies bijvoorbeeld voor de Google Nest Hub dan kun je ook op het scherm kijken wat er afspeelt.

Waarom diensten als Spotify koppelen met Google Home?

premium members google home koppelen met spotify

Door Spotify met Google Home te koppelen kun je muziek bedienen met spraak. Foto: Pixabay.com

Voor ik de makkelijke koppeling stappen met je deel, is het eerst interessant om uit te leggen waarom deze koppeling zo handig is. Zoals je wellicht weet kun je een smart speaker van alles vragen. Denk aan het actuele weer of waar de dichtstbijzijnde supermarkt te vinden is.

Echter wordt het gebruik van een smart speaker in mijn ogen pas interessant, als je deze koppelt met diensten en producten. Zo kun je bijvoorbeeld Google Home koppelen aan een Samsung TV, zodat je eenvoudig de televisie kunt bedienen zonder afstandsbediening, maar met je stem.

Ook met diensten kun je alle kanten op. Wat dacht je van Netflix koppelen met Chromecast voor Google Home, waarna je gewoon kunt zeggen welke serie je wilt kijken op Netflix en deze automatisch gestart wordt op je smart TV.

Stappen voor Spotify koppelen met Google Home

Om de koppeling met Spotify en Google Home te maken heb ik onderstaande eenvoudige stappen uitgeschreven. Volg de stappen en geniet straks van de functionaliteiten (kom ik straks op terug).

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Ga naar instellingen rechtsboven in het scherm
 3. Scrol naar beneden en klik op ‘Meer instellingen’
 4. Ga vervolgens naar ‘Services’ rechts in het menu
 5. Klik op ‘Muziek – Services voor het afspelen van muziek’
 6. Selecteer daar Spotify als muziekdienst
 7. Log in met je Spotify gegevens om de koppeling te realiseren

Google Home is nu gekoppeld met Spotify! Tijd om te ontdekken hoe we nu muziek kunnen bedienen met behulp van spraak.

Zo bedien je Spotify via Google Home

Met een Google Home Spotify koppeling kun je de smartspeaker middels spraakopdrachten Spotify laten afspelen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, heb ik hieronder enkele voorbeelden op een rij gezet van spraakcommando’s:

 • Beginnen met afspelen van muziek: “Speel muziek af”
 • Volume bediening middels spraak: “Zet volume hoger
 • Speel bepaald muziekgenre af: “Speel relaxte muziek af
 • Pauzeren van nummers: “Pauzeer het nummer

Naast deze standaard opdrachten kun je ook specifieke opdrachten geven, zo kun je in no time je favoriete zanger, album of playlist aan zetten:

 • Specifiek album: “Speel album Hazes 100 af van André Hazes
 • Specifieke zanger: “Speel  muziek van André Hazes af 
 • Favoriete songs: “Speel favoriete songs af

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Google Home Spotify werkt niet?

Kom je er toch achter dat Spotify niet werkt op je smart speaker? Dan kan verschillende redenen hebben, zo kan de koppeling niet goed gegaan zijn. Check daarom of de Spotify goed gekoppeld is door de volgende stappen te checken:

 • Open Google Home app
 • Druk rechtsonder op het account icoontje
 • Druk op muziek onder het kopje Google Assistent
 • Hier zie je welke muziekservice gekoppeld is
 • Is Spotify niet gekoppeld? Koppel deze dan door erop te drukken

Mocht Spotify wel gekoppeld zijn en werkt Google Home Spotify nog steeds niet, dan kan het misschien zijn dat je Spotify account niet goed gekoppeld staat op je smartphone, let wel op dat je een premium account nodig hebt! Heb je een premium account log dan met de juiste gegevens in op je Spotify account.

Spotify Google Home Mini: koppel ze aan elkaar

Wat ook interessant kan zijn is het koppelen van meerdere smart speakers aan elkaar. Koppel bijvoorbeeld meerdere Google Home Mini’s aan elkaar en creëer zo een eigen surround systeem. Ook kun je in verschillende kamers speakers koppelen, zodat je in heel je huis het zelfde geluid hebt.

google nest mini twee pack

Interessant: Voeg meerdere speakers samen

Google mini’s zijn zeer geschikt om aan elkaar te koppelen. Hierdoor kun je op verschillende speakers het zelfde nummer beluisteren en creëer je heel eenvoudig een eigen surround systeem, lees hierboven hoe Spotify Google Home mini gekoppeld kunnen worden.

Meer smart home artikelen

Philips Hue Black Friday
slimme deurbel black friday 2022
beste black friday deals mediamarkt
Sonos opnieuw installeren verhuizing
Philips Hue kerstverlichting Festavia
Dirigera IKEA smart home
Sonos resetten
Google Stadia geld terug
1 antwoord
 1. Arthur de Wilde
  Arthur de Wilde zegt:

  Spotify premium gekoppeld aan
  Google home. Heb 3 Google mini’s in huis alleen in huiskamer werkt spotify niet. Nummers lopen door en spelen niet meer af. Op de andere mini’s werkt spotify wel gewoon. Wat te doen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *