Spotify bedienen met Siri

spotify met siri bedienen

▲ Spotify op smartphone. © Unsplash

Goed nieuws voor gebruikers van Spotify of andere streamingdiensten die wensen de bediening te kunnen verrichten via Siri, de spraak assistent van Apple.

Apple heeft kenbaar gemaakt dat Sirikit opengesteld zal worden voor ontwikkelaars van populaire streamingdiensten. Hiermee zal Spotify bedienen met Siri binnenkort mogelijk kunnen zijn. Tot op de dag vandaag behoorde dit nog niet tot de mogelijkheden via de spraak assistent.

Spotify met Siri bedienen hangt af van ontwikkelaars

Wanneer Siri te bedienen is met Spotify of andere streaming apps hangt af van de ontwikkelaars van deze diensten. Zij hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de ondersteuning die Apple biedt. Door ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om Sirikit te integreren in hun diensten, kunnen ontwikkelaars hier zelf mee aan de slag gaan.

Eindelijk Spotify bedienen via HomePod?

Op Smarthomeweb.nl hebben we meermaals de vraag gehad of HomePod, de smart speaker van Apple, de mogelijkheid bood om met spraak Spotify te kunnen bedienen. Dit is tot op heden helaas nog niet mogelijk, maar daar kan nu dus verandering in komen. Speakers van concurrent Google bieden deze ondersteuning wel, evenals bijvoorbeeld de Sonos One.

Vanaf iOS 13 wordt Sirikit opengesteld

Hoewel het natuurlijk afhankelijk is van de ontwikkelaars wanneer diensten als Spotify bediend kunnen worden via Spotify, is de datum voor de openstelling van Sirikit wel bekend. Apple heeft aangegeven dat dit met de update naar iOS 13 zal gaan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts