Spotify bedienen met Siri

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Goed nieuws voor gebruikers van Spotify of andere streamingdiensten die wensen de bediening te kunnen verrichten via Siri, de spraak assistent van Apple.

spotify met siri bedienen

Spotify op smartphone. © Unsplash

Apple heeft kenbaar gemaakt dat Sirikit opengesteld zal worden voor ontwikkelaars van populaire streamingdiensten. Hiermee zal Spotify bedienen met Siri binnenkort mogelijk kunnen zijn. Tot op de dag vandaag behoorde dit nog niet tot de mogelijkheden via de spraak assistent.
Spotify met Siri bedienen hangt af van ontwikkelaars

Wanneer Siri te bedienen is met Spotify of andere streaming apps hangt af van de ontwikkelaars van deze diensten. Zij hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de ondersteuning die Apple biedt. Door ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om Sirikit te integreren in hun diensten, kunnen ontwikkelaars hier zelf mee aan de slag gaan.

Eindelijk Spotify bedienen via HomePod?

Op Smarthomeweb.nl hebben we meermaals de vraag gehad of HomePod, de smart speaker van Apple, de mogelijkheid bood om met spraak Spotify te kunnen bedienen. Dit is tot op heden helaas nog niet mogelijk, maar daar kan nu dus verandering in komen. Speakers van concurrent Google bieden deze ondersteuning wel, evenals bijvoorbeeld de Sonos One.

Vanaf iOS 13 wordt Sirikit opengesteld

Hoewel het natuurlijk afhankelijk is van de ontwikkelaars wanneer diensten als Spotify bediend kunnen worden via Spotify, is de datum voor de openstelling van Sirikit wel bekend. Apple heeft aangegeven dat dit met de update naar iOS 13 zal gaan gebeuren.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.