Home » Smart home nieuws » Speaker stereofunctie Google Home

Speaker stereofunctie Google Home

google home stereo installatie

Twee Google mini’s in stereoformatie © Smarthomeweb
Bram Tigchelaar · 29 oktober 2019

Door een update van Google is het mogelijk om twee speakers van Google te koppelen aan elkaar met een nieuwe stereofunctie. Voorheen was het alleen mogelijk met de Home Max en de nieuwe Nest mini, maar nu is dit ook mogelijk met de Google Home en Google Home Mini. 

Nieuwe stereofunctie Google home

Voorheen was het al mogelijk om meerdere Google smart speakers aan elkaar te koppelen, handig wanneer je een muziek afspeelt en alle speakers reageren hier direct op. Het wordt helemaal handig en leuk wanneer er ook stereo geluid uit de speakers komt.

Met de nieuwe functies kun je met twee smart speakers aan elkaar koppelen en in een stereo opstelling, hierdoor krijg je stereogeluid uit bijvoorbeeld twee Home mini speakers. Voorheen was dit uitsluitend mogelijk voor de nieuwe Nest speakers (mini & hub) en de Google Max, waardoor het niet mogelijk was om de Google Home en Home mini te koppelen.

Met deze functie is het mogelijk om zelf te kiezen welke speakers dienen te werken met de stereofunctie. In de Google Home app geef je aan welke speaker links en rechts staat. Ook kun je deze speaker groep een naam geven zodat duidelijk is welke speakers je moet gebruiken. Na het instellen van een stereopaar zullen deze speakers ook volume en nachtmodus tegelijk activeren, zo hoef je dit niet individueel in te stellen.

Ook handig om te weten is dat de linker speaker actief staat als spraakassistent, hierdoor zal alleen de linker speaker reageren wanneer je een Google Home command geeft.

Niet mogelijk op verschillende speakers

Helaas is deze nieuwe stereofunctie alleen mogelijk wanneer je twee dezelfde speakers hebt. Heb je een Google Home mini en Google Nest mini dan zal dit helaas niet werken. We hebben dit getest en helaas was dit niet mogelijk, je dient dus echt twee dezelfde apparaten te hebben.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel