Sonos zonder wifi

sonos zonder wifi

▲ Sonos smart speaker ter illustratie © Unsplash

Vroeger was Sonos dus alleen te gebruiken met een wifi netwerk, maar hoe is dat nu, kun je Sonos zonder wifi gebruiken? Ja je kunt Sonos gebruiken zonder verbinding te hebben via een wifi netwerk. Er zijn namelijk alternatieven zoals bijvoorbeeld bluetooth verbinding of aansluiting op een ethernetpoort, je sluit de Sonos speaker dan direct aan op je router. Via deze alternatieven kan je Sonos in je smart home gebruiken zonder dat je een goed werkende wifi verbinding nodig hebt.

Sonos move

Sonos Move met Bluetooth

Sonos Move is een draadloze speaker van Sonos die een mogelijkheid heeft voor een bluetooth verbinding. Je kunt de speaker buitenshuis gebruiken, maar ook binnen zonder gebruik te hoeven maken van een wifiverbinding.

Sonos gebruiken zonder wifi

Er zijn meerdere manieren om Sonos te gebruiken zonder wifi. Er zijn namelijk Sonos speakers die te verbinden zijn via bluetooth en er zijn Sonos speakers die je kunt aansluiten met een ethernetkabel naar je router toe waardoor je Sonos kunt gebruiken zonder wifi. Het enige nadeel is dat je zonder wifi soms wat slimme functies misloopt omdat deze dan niet werken. Denk hierbij aan functies als spraakbediening door middel van de spraakassistenten Google Assistant of Amazon Alexa. Maar ook de functie multiroom audio-ondersteuning kan je niet meer gebruiken zonder wifi. Veel smart speakers veranderen door het wegvallen van deze functies van smart speaker naar normale speaker, maar de kwaliteit van de muziek blijft wel gewoon hetzelfde.

Sonos via Bluetooth gebruiken

Er zijn steeds vaker Sonos speakers die te gebruiken zijn via Bluetooth verbinding. Je hebt voor deze speakers geen wifi meer nodig maar kunt via bluetooth jouw favoriete muziek afspelen. Op dit moment zijn de Sonos Move en de Sonos Roam twee smart speakers die dit ondersteunen. Beide speakers hebben bluetooth en wifi verbinding wat ervoor zorgt dat je ze kunt gebruiken zonder wifi.

  • De Sonos Roam is een compacte speaker die je kunt gebruiken via wifiverbinding en bluetooth. In huis kan je de Sonos Roam koppelen met wifi en buitenshuis met bluetooth verbinden. De speaker is compact waardoor deze makkelijk mee te nemen is en heeft een accu die gelijk staat aan 10 uur lang luisterplezier.
  • De Sonos Move is een grotere smart speaker van Sonos die te gebruiken is via bluetooth. De speaker staat op een oplaadhouder waarop deze opgeladen wordt. Aan de achterkant zit een handvat om de Sonos Move op te pakken en mee te nemen. Hierdoor kun je de speaker buitenshuis gebruiken via een bluetooth verbinding of je Sonos in de badkamer zetten tijdens het douche.

Sonos via een ethernetpoort gebruiken

Een andere manier om Sonos zonder wifi te gebruiken is door een bedrade internetverbinding te realiseren via een ethernetpoort. Op deze manier kan je Sonos gebruiken zonder wifi wanneer jouw apparaat op hetzelfde netwerk verbonden is. Je hebt dan alle functies die je normaal ook hebt bij Sonos speakers met wifi. Er zijn een aantal speakers van Sonos die een ethernetpoort hebben waardoor je deze Sonos speakers op die manier kunt gebruiken zonder wifi.

Sonos installeren zonder wifi

Wanneer je een Sonos speaker in huis hebt die te gebruiken is zonder wifi is het soms nog de vraag hoe je die installeert. Kun je de speaker installeren zonder wifi en dan ook gebruiken via bijvoorbeeld bluetooth, of moet je een smart speaker van Sonos altijd eerst installeren via wifi. Vaak moet je je Sonos speaker wel eerst installeren met een werkende internetverbinding. Wanneer je de Sonos speaker geïnstalleerd hebt dan kan je daarna via bluetooth de speaker met jouw apparaat verbinden en op deze manier muziek afspelen zonder wifi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
sonos koppelen aan tv

Sonos koppelen aan TV

Het is mogelijk om een Sonos-speaker aan je tv te koppelen. De manier waarop je dit doet, hangt af van het specifieke speakermodel. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit voor elkaar krijgt.
Lees meer
olisto

Olisto

Olisto is een zeer interessante software/applicatie die je kunt gebruiken voor het automatiseren van processen binnen jouw smart…
Lees meer