Sonos speaker aansluiten op TV

sonos speaker aansluiten op tv

▲ Afbeelding ter illustratie © Pixabay

Wanneer je een mooie smart TV in huis hebt gehaald, is het natuurlijk noodzaak om te zorgen voor de beste geluidskwaliteit. Je kunt zelf een home cinema creëren door op strategische plekken boxen neer te zetten. Onlangs kreeg ik de vraag of en hoe het mogelijk is om een Sonos speaker aan te sluiten op een TV.

De speakers van Sonos zijn de laatste tijd steeds vaker in het nieuws vanwege mogelijke home assistent integraties. Denk aan Sonos koppelen aan Google Home, waardoor je met spraak de Sonos speaker kunt bedienen. Echter kun je niet alle speakers direct verbinden met je TV: maar ook hiervoor heb ik enkele handige oplossingen. In deze blog zet ik alles op een rij voor een Sonos speaker aansluiten op TV.

sonos one smart speaker

Sonos voordeelbundels: Scherpe Sonos voordeelbundels bij Bol.com!

Bekijk Meer info

Welke Sonos speaker kan je aansluiten op de TV?

Laat ik beginnen met het volgende: je kunt helaas niet alle Sonos speakers aansluiten op je televisie. Dit komt vanwege het feit dat er bij televisies geen draadloze verbindingsopties zijn voor het aansluiten van Sonos speakers. Met andere woorden: je hebt speakers nodig die voorzien zijn van een analoge of optische ingang. Hiervoor is dus een kabel benodigd om een koppeling te maken.

Ik heb hieronder alle speakers van Sonos uitgelicht die je kunt aansluiten op je televisie. Bekijk ook de kabel die nodig is om de koppeling te realiseren.

sonos beam speaker

Sonos BEAM perfect voor onder de tv

De Sonos BEAM speaker kun je eenvoudig aansluiten op je TV. Deze soundbar is een krachtige luidspreker die opvallend klein qua formaat is. In vergelijking met andere soundbars van Sonos is de prijs (€ 448,-) relatief laag.

Benodigde kabel: HDMI kabel 

Bekijk Meer info

sonos play5 speaker aansluiten op tv

Sonos PLAY 5: Perfecte sound vanuit de center van je tv

Ook de Sonos PLAY:5 is zonder problemen aan te sluiten op je smart TV. Je hebt hiervoor wel een televisie nodig met een 3.5mm (mini-jack) aansluiting, zodat je de 3.5 mmkabel van de speaker op de TV kunt aansluiten. Wel kun je met de Play:5 via een omweg gebruik maken van Google Assistent.

Benodigde kabel: 3.5mm kabel (mini-jack)

Bekijk Meer info

sonos playbar speaker aansluiten op tv

Sonos PLAYBAR: speciaal gemaakt om aan te sluiten op je tv

Deze speaker van Sonos is speciaal gemaakt om aan te sluiten op een televisie, waarna je geniet van zeer goed geluid. Met behulp van een optische kabel kun je eenvoudig een aansluiting maken. Een groot voordeel is dat je bij diverse shops vaak combinatie korting kunt krijgen bij het kopen van bijvoorbeeld een Sonos SUB.

Benodigde kabel: Optische kabel

Bekijk Meer info

sonos playbase speaker aansluiten op tv

Sonos PLAYBASE: Niet opvallend en makkelijk weg te stoppen

De Sonos PLAYBASE is in mijn ogen de beste keuze als goede kwaliteitsluidspreker om aan te sluiten op je televisie. De PLAYBASE kun je eenvoudig onder de televisie schuiven en ze zijn beschikbaar in diverse kleuren. Een zwarte televisie? Dan is een zwarte Sonos PLAYBASE een goede onopvallende keuze!

Benodigde kabel: Optische kabel

Bekijk Meer info

sonos connect speaker aansluiten op tv

Sonos Connect: Koppel al je Sonos apparaten met elkaar

Heb je momenteel een Sonos Connect in huis staan? Dan kun je deze ook makkelijk aansluiten op je televisie. Je hebt hiervoor een RCA naar 3.5mm kabel nodig. Het grote voordeel van de Sonos Connect is dat je met behulp van andere Sonos speakers eenvoudig een heel geluidsnetwerk kunt bouwen. Echter is het in mijn ogen een minder geschikte keuze voor de TV: er is sprake van enige vertraging, wat het kijken van films minder leuk maakt.

Benodigde kabel: RCA naar 3.5mm kabel

Bekijk Meer info

sonos conenct-amp speaker aansluiten op tv

Sonos Connect AMP

Ook de Sonos Connect AMP kun je aansluiten op je televisie met behulp van een RCA naar 3.5 mm kabel. Echter vind ik dit model meer geschikt voor het luisteren van muziek, dan het uitvoeren van je televisie geluid op de boxen.

Benodigde kabel: RCA naar 3.5 mm kabel

Bekijk Meer info

Overzicht van alle speakers met bijhorende kabels

Bekijk in onderstaande tabel overzichtelijke de speakers met de kabels die nodig zijn om ze aan te kunnen sluiten.

Sonos speaker modelSoort kabel voor aansluiten op TV
Sonos BeamHDMI kabel
Sonos Play:53.5mm kabel (Mini-Jack)
Sonos PlaybarOptische kabel
Sonos PlaybaseOptische kabel
Sonos ConnectRCA naar 3.5mm kabel
Sonos Connect:AMPRCA naar 3.5mm kabel

Sonos soundbar beste keuze om aan te sluiten op je TV

Het is het slimste om te kiezen voor een soundbar van Sonos om aan te sluiten op TV. De keuzes hiervoor zijn de Sonos BEAM, Sonos Playbar of Sonos Playbase. Deze speakers zijn met name gemaakt voor aansluitingen met televisies, waarbij je ze makkelijk onder het scherm kunt schuiven.

Andere Sonos speakers via WiFi te koppelen aan soundbar

Een van de allergrootste pluspunten is dat je via de soundbar andere Sonos speakers eenvoudig kunt koppelen met de soundbar via WiFi. Zo maak je dus indirect een verbinding met veel speakers en de televisie!

Sonos Connect (AMP) of Play:5 minder voor aansluitingen met TV

Zoals je in het overzicht hebt gezien is het ook mogelijk om de Sonos Connect (AMP) of de Sonos Play:5 te koppelen aan je televisie. Echter raad ik je dit minder sterk aan dan het aansluiten van een soundbar.

Bij de Sonos Connect (AMP) is er namelijk vaak sprake van een vertraling van beelden en geluiden naar de Sonos speaker vanaf de TV. Dit is natuurlijk ontzettend irritant als je een film aan het kijken bent en je een grote explosie ziet en een fractie later het geluid hoort.

Daarbij dien je bij het aansluiten van de Sonos Play:5 rekening te houden met het feit dat niet elke televisie voorzien is van de 3,5 mm kabel aansluiting. Mocht je wel voor deze speaker kiezen, is het raadzaam om atlijd de mogelijke aansluitingen op je televisie te checken!

Wil je meer weten over de specifieke aansluitingen? Lees dan mijn nieuwe complete koppelgids voor Sonos koppelen aan TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts