Sonos S2: Nieuw besturingssysteem Sonos

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Sonos heeft een nieuwe app en een nieuwe software aangekondigd voor de speaker lijn. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen S1 (oudere speakers) en de S2 software. Speakers met een S2 software krijgen hierbij nieuwe functies voor beter geluidservaring en meer gebruiksgemak.

google assistant op sonos speakers

Sonos speaker © Unsplash

Sonos laat weten in haar bericht dat alle slimme speakers die na mei 2020 worden geïntroduceerd krachtige nieuwe hardware en ervaringen bieden. Daarnaast zullen de nieuwe en huidige S2 speakers geüpgradede audiobrandbreedte krijgen voor hogere-resolutietechnologieën, waardoor de speakers zorgen voor betere geluidservaring tijdens het luisteren van muziek en het bekijken van films.
Ook zal het S2 besturingssysteem moeten zorgen voor betere gebruiksgemak, waardoor je eenvoudiger toegang krijgt tot je favoriete muziek. Zo heb je met het S2 besturingssysteem toegang tot meer personalisatie en audiobestanden met een hogere resolutie.

Wanneer is Sonos S2 beschikbaar?

Ondanks dat Sonos nu al het bericht van het nieuwe S2 besturingssysteem communiceert, zal deze pas in juni dit jaar beschikbaar zijn. Reden van dit eerdere bericht is dat gebruikers zich alvast kunnen voorbereiden op het nieuwe systeem.

Welke speakers zijn geschikt voor het S2 systeem?

Het zijn vooral de nieuwe speakers van Sonos die gaan werken op het nieuwe S2 systeem. Oudere speakers hebben na eigen zeggen van Sonos te weinig geheugen of weinig processorkracht om S2 te kunnen hanteren. Wel wordt voor deze speakers een Sonos S1 app gelanceerd. Mocht je nog oude Sonos speakers hebben, wees niet getreurd deze blijven gewoon nog werken alleen ze krijgen geen nieuwe functies of updates meer. Hieronder staat het lijstje met speakers die geschikt zijn voor het S2 Systeem:

S1 en S2 speakers blijven beide gewoon nog werken dus, wel ben je genoodzaakt om een keuze te maken voor een S1 of S2 systeem. Helaas zal het na de update niet meer mogelijk zijn om S1 en S2 speakers te gebruiken met elkaar.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.