Sonos Roam aangekondigd: kleine draadloze smart speaker

Rob Tigchelaar Laatste update: 10-03-2021

De geruchten die de afgelopen weken rondgingen blijken waarheid: Sonos heeft zojuist de Sonos Roam officieel onthuld. Het gaat om een kleine draadloze smart speaker.

sonos roam kleine draadloze smart speaker

Sonos Roam smart speaker © Sonos/Press

Een slimme speaker die niet alleen erg compact is, maar ook nog eens draadloos. Sonos lijkt het gat op te vullen van slimme speakers die je makkelijk met je mee kunt nemen.
Sonos Roam

Al geruime tijd gingen er online geruchten rond over Sonos die een nieuwe speaker aan zou kondigen. Of het zou gaan om een smart speaker bleef in het ongewisse, waardoor wij bij Smarthomeweb.nl besloten om nog eventjes te wachten met een nieuwsupdate.

De Sonos Roam heeft een aantal unieke functionaliteiten onder de motorkap. Zo schakelt de kleine smart speaker automatisch over van WiFi naar bluetooth als je de deur uitstapt. Met de Sound Swap-functie wordt het helemaal interessant: houd je de play knop ingedrukt, dan maakt de Roam verbinding met de dichtsbijzijnde gekoppelde Sonos speaker.

Specificaties

De kleine slimme luidspreker heeft een IP67-certificering (IP-certifi. Hiermee lijkt hij aan te sluiten bij de behoeftes van een speaker die je met een gerust hart mee wil kunnen nemen, gezien hij stofbestendig en waterdicht is. Ook is hij goed beschermt tegen ongelukjes: met de siliconen beschermen aan de buitenkanten van de speaker kan hij tegen een val of een stootje.

Wat misschien wel de belangrijkste vraag is bij een draadloze smart speaker is de accuduur. Kijken we naar de Roam dan belooft Sonos een accuduur van zo’n 10 dagen op een volle accu. De speaker kan opgeladen worden via USB-C, maar kan ook draadloos via Sonos’ eigen magnetische draadloze charger. Deze wordt echter niet geleverd bij de Sonos Roam.

De Sonos Roam zal beschikbaar zijn in twee verschillende kleuren: zwart (Shadow Black) en wit (Lunar White).
Geruchten

Op partnerwebsite Smartoday werd toen al wel gerept over project Model S27 en werd er gesproken over een Sonos Move Mini. Dat lijkt de komst van de Sonos Roam nu waarheid: het gaat om een kleine draagbare speaker die voorzien is van een voice assistant. Hiermee is het dus ook een smart speaker.

Sonos Roam kopen: ‘Vanaf april’

We moeten nog eventjes wachten tot we de Sonos Roam mee kunnen nemen naar het park. Niet alleen vanwege de corona-maatregelen, maar ook vanwege de beschikbaarheid. De Sonos Roam zal vanaf 20 april 2021 in de (virtuele) schappen liggen. De Sonos Roam zal 179 euro gaan kosten.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.