Sonos Port: oude speakers koppelen met Sonos

Sonos Port

▲  © Sonos

Afgelopen week introduceerde Sonos drie nieuwe producten op de IFA. Een nieuwe draadloze speaker, de Sonos Move, een nieuwe One SL en een vervanger van de Sonos Connect: Sonos Port. Met de Sonos Port kunnen klassieke speakers makkelijk opgenomen worden in het Sonos speaker systeem. De aansluiting van de speakers kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. De Port is beschikbaar vanaf 12 september voor een prijs van € 449,-.

De Sonos Port: het centrum van je speaker installatie

De Sonos Port dient als de vervanger van Sonos Connect. Net zoals de Connect is het met de Sonos Port ook mogelijk om traditionele audio – als klassieke speakers – te koppelen en samen te werken met je huidige Sonos systeem. Zo kun je alle speakers in je huis, oud of nieuws, met de Sonos app besturen. Dit kan afhankelijk van elkaar, maar ook allemaal tegelijk.

Na het koppelen van je audio apparatuur kun je alles via de Sonos app besturen. Via de app kun je ook kiezen voor je favoriete streamingsdienst, dit maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om op je oude stereo installatie Spotify af te spelen. Ook kun je via Apple Airplay muziek streamen naar je stereo-installatie.

Wat ik zelf ook erg interessant is om het geluid van mijn platenspeler te streamen naar mijn Sonos speakers. De Sonos Port is zelf een kleine vierkant zwart apparaatje van een grootte van 41 x 138 x 138 mm. Dit maakt de Port zeer geschikt om overal te plaatsen in je huis op bijvoorbeeld een boekenplan en is totaal niet storend.

Wat kun je met de Sonos Port?

De Sonos port heeft een mogelijkheid op audio apparaten aan te sluiten via analoge (RCA) of digitale (coaxiaal) kabels. Net zoals de Amp ondersteunt de Port ook Apple Airplay en staat de Port in verbinding met internet. Naast een Wifi verbinding is het ook mogelijk om internetverbinding te maken met een internetkabel direct op de router, dit zorgt voor een goede en betrouwbare verbinding.

Heb je een Sonos apparaat met Voice Assistant, denk aan een Sonos One, Playbar of de nieuwe Move. Dan kun je het complete systeem aansturen met spraak, wel dien je dit te doen met de speaker die de Voice Assistant aan boord heeft.

Overige Sonos Port specificaties:

  • Audio-lijningang: voor het toevoegen van al je geluidsbronnen.
  • Audio-lijnuitgang: via analoog of digitaal.
  • 12 volt trigger: voor automatische inschakelen van de stereo of ontvanger.
  • Verstelbare bas en treble: per kamer of ruimte aan te passen, daarnaast is ook de volume afhankelijk te bedienen.
  • Grootte Sonos Port: 41 x 138 x 138 mm
  • Gewicht van de Port: 0,47 kg

Wanneer is de Sonos Port verkrijgbaar en wat kost deze?

Op de website van Sonos is te lezen dat de Sonos port te verkrijgen is vanaf 12 september. Voor deze nieuwe toevoeging aan je Sonos systeem hangt een prijskaartje van €449,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts