Platenspeler aansluiten op Sonos

Platenspeler aansluiten op Sonos

▲ Een platenspeler die je aan kunt sluiten op je Sonos speakers © Canva

Vinyl is weer helemaal terug van weggeweest. De laatste jaren neemt de verkoop van vinyl in Nederland verder toe en kunnen we er niet meer om heen. Het enige probleem vinden we in het aansluiten van een platenspeler op een hedendaags audio systeem. Gelukkig zijn de moderne platenspelers uitgerust met handige tools om dit makkelijker te maken en vandaag lees je hoe je een platenspeler kunt aansluiten op Sonos speakers.

Het is mogelijk om een platenspeler af te laten spelen op een Sonos speaker, zelfs de meest oude platenspelers is het mogelijk. Echter, is het vaak niet mogelijk om een platenspeler direct op het Sonos-systeem te installeren. Hoe je dit wel kunt doen vertellen in welke gevallen je een platenspeler kunt koppelen met het Sonos-systeem en hoe je dit moet doen.

Kun je een platenspeler aansluiten op Sonos?

Om te beginnen kan eigenlijk iedere platenspeler aangesloten worden op je Sonos systeem. Zelfs die oude platenspeler die al jaren onder het stof staat. Je zult dan alleen bijvoorbeeld een voorversterker aan moeten schaffen om deze te laten werken. Het goede nieuws is dus dat je een platenspeler kunt aansluiten op Sonos zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen. Met de volgende Sonos producten kun je deze koppeling vrij makkelijk maken: Sonos Five, Sonos Amp of Sonos Port. Bekijk hieronder de opties, lees hoe je deze apparaten aansluit en wat je ervoor nodig hebt.

Sonos Five (Play:5)

Sonos Five aansluiten platenspeler

Een platenspeler kun je direct aansluiten op de Sonos Five. De Sonos Five heeft een Line-in-poort aan de achterkant. Sluit hiervoor het uiteinde van de RCA Y-audio kabel aan op de line-in-poort en sluit de gesplitste kabel aan op de kleuren van de L/R audio-uitgangen aan de achterkant van je platenspeler.

Heeft jouw platenspeler geen line-in-poort? Dan kun je gebruik maken van een voorversterker. Zo’n voorversterker kun je in de phono-ingang van je platenspeler doen en vervolgens sluit vervolgens de RCA Y-audio kabel aan op de voorversterker.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Sonos Amp

Sonos Amp

De Sonos Amp is een versterker waarmee je passieve speakers kunt koppelen aan het systeem van Sonos. Ideaal wanneer je bestaande speakers in je huis wilt gebruiken met speakers van Sonos. Ook ideaal wanneer je een platenspeler wilt gebruiken met Sonos speakers. Via een audiokabel aan de achterkant van je platenspeler kun je deze koppeling maken met de Sonos Amp.

Deze keuze is ook ideaal wanneer je platenspeler geen line-in poort heeft, je hoeft met deze koppeling dan ook geen voorversterker te gebruiken.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Sonos Port

Sonos Port

Sonos Port is perfect als je al een versterker en een set speakers van derden hebt. Met Port kun je je versterkte audioapparatuur gebruiken om het geluid van je vinylcollectie naar je Sonos-systeem te brengen, en naar meer kamers.

Neem gewoon de audiokabel die bij uw Port wordt geleverd. Sluit het ene uiteinde aan op uw draaitafel en het andere uiteinde op de overeenkomstige kleuren van de L/R-ingangen aan de achterkant van uw poort.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Het is dus niet mogelijk om elke Sonos speaker direct aan te sluiten op een platenspeler, hiervoor dien je dus een Sonos Amp, Port of Sonos Five te hebben. Mocht je bijvoorbeeld een Sonos One willen gebruiken met een platenspeler heb je dus één van de eerder benoemde opties nodig.

Is je platenspeler geschikt?

Bijna elke platenspeler is geschikt om te koppelen aan het Sonos systeem. Hoe je de platenspeler koppelt kan wel verschillen, zo dien je eerst even na te gaan of je platenspeler voorzien is van een ingebouwde versterker. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je die vrij makkelijk oplossen met een voorversterker. Wanneer je gebruik maakt van de Sonos Port is dit niet nodig, want dit is al een versterker.

Op de achterzijde van je platenspeler kun je controleren of je platenspeler voorzien is van een ingebouwde versterker. Wanneer dit het geval is staat vind je de tekst: Line Out. Vind je dit niet op je platenspeler, maar staat er Phono, dan heeft je platenspeler geen ingebouwde versterker. Je zult dan gebruik moeten maken van een voorversterker, wanneer je deze aansluit op de Sonos Five. Zie hieronder een voorbeeld van Line Out.

Sonos platenspeler geschikt?
Pro-ject T1 Phono

Nog geen platenspeler?

Heb je nog geen platenspeler? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze pro-ject T1 Phono. Deze platenspeler beveelt Sonos zelf aan. Het is een erg stijlvolle platenspeler die zowel aan te sluiten is op Sonos Five, Sonos Amp of Sonos Port.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Coolblue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
ifttt

IFTTT

Een van de bekendere software op het gebied van smart home is IFTTT. IFTTT staat voor ‘Ift This,…
Lees meer
smart-home-xiaomi

Smart Home Xiaomi

▲ Robotstofzuiger van Xiaomi © Pexels Smart home merken springen vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Voor…
Lees meer