Sonos ophangen: dit moet je weten

gratis-spotify-sonos

▲ Een speaker van Sonos © Sonos

Je Sonos ophangen is een gemakkelijke manier waarop je ervoor zorgt dat je mogelijk net iets meer kunt genieten van je audio. Voordat je dat echter kunt doen, zijn er een aantal zaken waar je echt even rekening mee moet houden. We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij.

Waarom zou je een Sonos ophangen? Heel simpel: door de luisterhoogte aan de passen, komt de speaker bijna op oorhoogte te hangen. Dat moet zorgen voor een betere luisterervaring, omdat het geluid dan niet langs je heen gaat of iets dergelijks. Voor muziek kan dat al belangrijk zijn, maar voor film- en serieliefhebbers kan het ook wat toevoegen. Je Sonos ophangen kan voor een betere bioscoopervaring in huis zorgen. Dus dat is reden genoeg om het uit te proberen.

Bovendien moet het ophangen van je Sonos-systeem zorgen voor een betere vibratie van het geluid, ten opzichte van de momenten waarop je je Sonos laat rusten op een plank of kast. Het kan dus iets bijdragen aan de geluidskwaliteit. Verder is het natuurlijk fijn wanneer je je Sonos-systeem iets meer uit het zicht kunt plaatsen. Zo hebben ze een minder drukkend effect op de rest van je interieur.

▲ Sonos One smart speaker © Unsplash

Sonos ophangen: hier moet je aan denken

Er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken voordat je je Sonos gaat ophangen. De plek op de muur die je uitkiest moet bijvoorbeeld vrij zijn van veel warmte, stoom, druppelend water of verborgen bedrading. Daarnaast is de standaardlengte van een Sonos-speaker twee meter; wellicht heb je dus een korter of langer draad nodig voor je ideale opstelling. Tot slot laat Sonos zelf nog het volgende weten (handig voor de mensen met een Play:1 of Play:3 in huis):

De Sonos Play:1 en Play:3 zijn beide voorzien van een ingebouwd (6,35 mm), bedraad (20 draden per inch) montagegat op de achterkant. Een muurmontagebeugel voor deze producten moet een gewicht van minstens 4,5 kg kunnen dragen.

Sonos ophangen: benodigde accessoires

Voor het ophangen van je Sonos heb je verschillende accessoires nodig. We hebben het dan over zogenaamde wall mounts, ook wel muurbeugels genoemd. Per speaker verschilt welk soort beugel je nodig hebt. We hebben hieronder enkele voorbeelden op een rijtje gezet.

  • Sonos Wall Mount en Flexson Wall Mount: te gebruiken met Sonos One, One SL en Play:1
  • Sanus Wall Mount: te gebruiken met Sonos One, One SL en Play:1 en Play:3
  • Move Wall Hook, Flexson Wall Mount en Sanus Indoor/Outdoor Mount: te gebruiken met Sonos Move
  • Sonos Wall Mount: te gebruiken met de Arc

Op de website van Sonos zie je een compleet overzicht met muurbeugels en prijzen. De namen kunnen wellicht een beetje verwarrend zijn, dus daarom moet je goed opletten dat je de juiste beugel in huis haalt. Zoek je een beugel voor een specifieke speaker, open dan de Sonos-pagina en druk op Ctrl + F. Nu verschijnt er een zoekveld in beeld. Typ daarin (een deel van) de naam van de speaker die je hebt en je krijgt vanzelf te zien welke beugel daar precies bij past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Speakers rechtstreeks op tv aansluiten

Niet alle luidsprekers kunnen rechtstreeks aan je televisie worden gekoppeld, in veel gevallen is een versterker noodzakelijk. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om je luidsprekers direct met je televisie te verbinden.
Lees meer