Sonos One SL: opvolger Play:1 zonder microfoons

sonos one sl

▲ Sonos One SL © Sonos

Afgelopen week heeft Sonos de One SL geïntroduceerd. De Sonos One SL is de opvolger van de Play:1, alleen is dit een speaker zonder ingebouwde microfoons.

In tegenstelling tot de Sonos One is spraakbesturing via Google Assistant of Amazon Alexa niet mogelijk. De One SL biedt overigens nog wel ondersteuning voor AirPlay 2 aan en kan ook gewoon gekoppeld worden met andere Sonos (smart) speakers om alsnog met spraak te kunnen bedienen.

Sonos One SL is niet voorzien van ingebouwde microfoons

In tegenstelling tot veel andere smart speakers van Sonos, is de One SL niet uitgevoerd met ingebouwde microfoons. Wanneer je deze nieuwe speaker op zichzelf zou gebruiken, is spraakbediening dus niet mogelijk. Dit kan echter wel als je de One SL combineert en koppelt met bijvoorbeeld de Sonos One, een speaker die wél een spraakassistent onder de motorkap heeft (Google Assistant of Alexa).

De One SL is ‘spatwaterdicht’, waardoor hij ook prima in de badkamer kan fungeren als speaker. Hoewel Sonos deze week ook de nieuwe draadloze Sonos Move lanceerde, is er bij deze speaker geen sprake van een ingebouwde accu. De Sonos One SL kan alleen functioneren als deze is aangesloten op netstroom.

Nieuwe One SL ‘goedkoper’ dan Sonos One

Hoewel de ingebouwde microfoons ontbreken, is het prijskaartje wel een stuk aantrekkelijker dan die van de Sonos One. Gemiddeld is de verkoopprijs van de Sonos One SL tussen de 25 en 30 euro goedkoper. De verkoopprijs van de nieuwe speaker van Sonos is namelijk € 199,-.

De Sonos One SL zal rond 12 september beschikbaar zijn bij verschillende verkooppunten. Degenen die echt niet kunnen wachten op deze nieuwe speaker kunnen hem wel al pre-orderen bij verschillende webshops als Bol.com en Coolblue. Eerder deze week lanceerde Sonos in totaal drie nieuwe producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts