Sonos One SL: opvolger Play:1 zonder microfoons

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Afgelopen week heeft Sonos de One SL geïntroduceerd. De Sonos One SL is de opvolger van de Play:1, alleen is dit een speaker zonder ingebouwde microfoons.

sonos one sl

Sonos One SL © Sonos

In tegenstelling tot de Sonos One is spraakbesturing via Google Assistant of Amazon Alexa niet mogelijk. De One SL biedt overigens nog wel ondersteuning voor AirPlay 2 aan en kan ook gewoon gekoppeld worden met andere Sonos (smart) speakers om alsnog met spraak te kunnen bedienen.

Sonos One SL is niet voorzien van ingebouwde microfoons

In tegenstelling tot veel andere smart speakers van Sonos, is de One SL niet uitgevoerd met ingebouwde microfoons. Wanneer je deze nieuwe speaker op zichzelf zou gebruiken, is spraakbediening dus niet mogelijk. Dit kan echter wel als je de One SL combineert en koppelt met bijvoorbeeld de Sonos One, een speaker die wél een spraakassistent onder de motorkap heeft (Google Assistant of Alexa).

De One SL is ‘spatwaterdicht’, waardoor hij ook prima in de badkamer kan fungeren als speaker. Hoewel Sonos deze week ook de nieuwe draadloze Sonos Move lanceerde, is er bij deze speaker geen sprake van een ingebouwde accu. De Sonos One SL kan alleen functioneren als deze is aangesloten op netstroom.

Nieuwe One SL ‘goedkoper’ dan Sonos One

Hoewel de ingebouwde microfoons ontbreken, is het prijskaartje wel een stuk aantrekkelijker dan die van de Sonos One. Gemiddeld is de verkoopprijs van de Sonos One SL tussen de 25 en 30 euro goedkoper. De verkoopprijs van de nieuwe speaker van Sonos is namelijk € 199,-.

De Sonos One SL zal rond 12 september beschikbaar zijn bij verschillende verkooppunten. Degenen die echt niet kunnen wachten op deze nieuwe speaker kunnen hem wel al pre-orderen bij verschillende webshops als Bol.com en Coolblue. Eerder deze week lanceerde Sonos in totaal drie nieuwe producten.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *