Sonos One review – Ervaring met Sonos One

sonos one review

De Sonos One speaker op een standaard © Smarthomeweb
Robbert Tigchelaar · 8 februari 2019

Wij hebben de Sonos One mogen testen en hebben hier een review over geschreven. In dit bericht vertellen we je graag hoe wij deze speaker ervaren hebben en wat de beste functies zijn van deze speaker. Ook hebben we natuurlijk gezocht naar plus- en minpunten van deze smart speaker. Benieuwd hoe wij dit ervaren hebben? Lees dan hier de Sonos One review.

sonos oneSonos One

De Sonos One, de nieuwste versie van dit moment. Een mooie speaker die te koppelen is met wifi. Voor een ultieme geluidsbeleving kun je meerdere Sonos speakers met elkaar koppelen. Dit model is te verkrijgen in zwarte of witte variant.

Unboxing: Sonos One

Het leukste onderdeel van een review is natuurlijk het uitpakken van het pakket. Na het openen van de Sonos One kwamen we ook echt voor een verassing te staan. De speaker was namelijk ingepakt en het leek net een cadeautje, altijd leuk natuurlijk. Hieronder is de inhoud van de doos van de Sonos One speaker te zien, niet veel bijzonders.
sonos one review

Functies van de Sonos One

Sonos One speaker op vloerstandaard

Sonos is natuurlijk een bekend speaker merk en hierbij denk je al gauw aan een goede sound. Ook zijn er in de productlijn van Sonos verschillende speakers te vinden, zoals de Playbar, Emp en Sub. In deze blog gaan we in op de Sonos One speaker en vertellen we hier wat wij de meest interessante functies van de speaker vonden.

De 5 meest interessante functies van deze Sonos One:

 1. Multi-room: dit is een functie die het mogelijk maakt om diverse Sonos speakers gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Speel je dan bijvoorbeeld iets af in de woonkamer dan kun je dit ook tegelijk af laten spelen in de slaapkamer. Daarnaast is het interessant om meerdere speakers aan elkaar te koppelen zodat je een surround effect kan creëren.
 2. Spatbestendig: deze Sonos One speaker is spatbestendig. Dat houdt in dat een paar spetters op de speaker geen kwaad kunnen. Hierdoor is het mogelijk om de speaker in de badkamer of in de keuken te plaatsen. Let wel op de speaker is niet waterdicht, maar spatbestendig.
 3. Te bedienen via de Sonos app: Sonos heeft een eigen Sonos app. Via deze app kun je een device koppelen aan een Sonos speaker. Via je device kun je dan muziek streamen naar de Sonos One speaker.
 4. Open platform: omdat Sonos een open platform heeft is het mogelijk om diverse muziekdiensten te gebruiken met de Sonos app. Maak bijvoorbeeld gebruik van de muziekdienst van Spotify of YouTube Music.
 5. Bediening via spraak: sinds kort heeft Sonos een spraakfunctie toegevoegd. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om via spraak muziek af te spelen.

Pluspunten van de Sonos One

Bij een review horen natuurlijk altijd plus- en minpunten. De pluspunten waren zeer eenvoudig te vinden. De pluspunten die we hebben gevonden staan hieronder beschreven.

 • Mooi geluid: allereerst wil ik zeggen dat er uit de speaker mooi geluid komt. Dit is natuurlijk het belangrijkst wanneer je op zoek bent naar een goede speaker. In de speaker zelf zitten: twee D-klasse versterkers, één tweeter, een instelbare bas en treble, één midwoofer en zes far-field microfoons, deze accessoires zorgen voor de goede sound van de speaker.
 • Geluid voor de gehele woonkamer: zoals hierboven al staat zit er aardig wat apparatuur in de speaker. Hierdoor heb je eigenlijk aan één speaker in de woonkamer al genoeg. Wil je echt voor het beste geluid gaan dan is het met deze speaker ook heel makkelijk om uit te breiden met ander Sonos speakers.
 • Mooi design: kijkend naar de vorige Sonos speaker (Play 1), heeft deze speaker een mooier jasje gekregen. Voorheen zat er verschil in de gril en de bovenrand van de Sonos Play 1. Bij de Sonos One is dit anders en is de gehele speaker in één kleur te verkrijgen wat veel mooier oogt. Daarnaast is de speaker ook heel makkelijk te plaatsten zonder dat dit storend is voor de omgeving.
 • Spraakondersteuning: een ander pluspunt van deze speaker is de spraakondersteuning. Met deze functie kun je eenvoudig muziek af laten spelen zonder dat je daar je handen vooruit hoeft te steken. Deze functie is ideaal wanneer je bijvoorbeeld je handen vol hebt en je toch even de muziek aan wilt zetten of een bepaalde playlist af wilt spelen.
 • Te verbinden via internetkabel: de Sonos One is natuurlijk te verbinden via Wifi, dit is de makkelijkste en de meest voor de hand liggende optie. Ook is het mogelijk om de speaker te verbinden via een internetkabel via de achterkant van de speaker. Een reden om dit te doen kan zijn, omdat je Wifi verbinding in bepaalde kamers slecht is en je wilt deze verbinding simpelweg wilt verbeteren.

Minpunten van de Sonos One slimme speaker

We kunnen natuurlijk niet altijd positief over een product zijn en moeten ook eerlijk zijn over de minpunten van een product. Zo zijn er toch enkele minpunten te benoemen van de Sonos One speaker.

 • Geen Nederlandse spraakondersteuning: ondanks dat spraakondersteuning  als een pluspunt gezien wordt, is de spraakondersteuning alleen in het Engels. Voor nu is het jammer dat alleen de Engelse variant van spraakondersteuning werkt, maar ik ga er van uit dat dit in de toekomst zeker zal veranderen.
 • Geen Bluetooth verbinding: ook is het niet mogelijk om via Bluetooth verbinding te maken, dit is alleen mogelijk via Wifi.
 • Spotify premium nodig: voor het afspelen van Spotify is een Spotify premium account nodig. Heb je dit nog niet dan ben je genoodzaakt dit wel aan te schaffen wil je Spotify afspelen via de Sonos speaker.
 • Niet draadloos: ook is het niet mogelijk om de Sonos speaker draadloos te gebruiken. De speaker dient bij gebruik aangesloten te zijn op het netstroom.

Specificaties van de Sonos One

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze Sonos One smart speaker die we op een rij hebben gezet.
Sonos OneTestresultaten
Prijsindicatie€ 229,-
Gewicht speaker1,85 kg
AfmetingB: 119,7 x H: 161,45 x D: 119,7 mm
VerbindingWifi
SpatwaterdichtJa

Conclusie

De Sonos One is een hele mooie speaker, qua design en formaat perfect. In vergelijking met de Sonos Play 1 is het design nog mooier geworden. Ook zijn er nieuwe slimme functies toegevoegd, maar voordat deze optimaal werken moeten we nog even wachten. Daarnaast is het muziek wat uit deze Sonos speaker komt weer geweldig. Daarnaast zijn de speakers van Sonos makkelijk uit te breiden met andere speakers.