Nieuw: Sonos Move, een draadloze smart speaker

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Goed nieuws voor degenen die op zoek zijn naar een draadloze smart speaker die je gewoon mee naar buiten kunt nemen: Sonos Move is afgelopen week geïntroduceerd.

Sonos move draadloos

Sonos Move handig om ook buiten in de tuin te gebruiken © Sonos

De Sonos Move is een draadloze smart speaker die je zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken. Dankzij Auto Trueplay – waarmee de Sonos Move een primeur in handen heeft – past het geluid zich automatisch aan in de omgeving. Of dit nu in de woonkamer is of buiten in een park. De Sonos Move kopen is nog niet mogelijk, maar je kunt hem wel alvast pre-orderen!

Sonos Move: draadloos en geschikt voor buiten

Op Smarthomeweb.nl verscheen eerder dit jaar het artikel voor Google Home Mini draadloos maken, wat mogelijk gemaakt wordt door een accu. Bij de Sonos Move hoef je niet te knoeien met losse accessoires: onder de motorkap is een accu te vinden, zodat deze Sonos smart speaker gewoon mee naar buiten genomen kan worden. Waarbij de slimme speaker van Sonos binnen prima aangesloten kan worden op het WiFi netwerk, kun je hem onderweg verbinden met je smartphone middels bluetooth. Sonos meldt dat de batterijduur ongeveer 10 uur is, wat een prima accuduur is voor een middagje in het park.

Daarbij is het onwijs interessant dat de Sonos Move smart speaker ook geschikt is voor buiten: er zijn op dit moment weinig smart speakers die beweren geschikt te zijn om mee te nemen. In de berichtgeving beweert het audiomerk dat deze speaker bestand is tegen stof, zand en water.

Unieke: Auto Trueplay voor ‘beste geluidskwaliteit’

Wat de Sonos Move ook uniek maakt is de Auto Trueplay functie. Met deze functionaliteit past de geluidskwaliteit van de slimme speaker zich automatisch aan, aan de omgeving. Waar je normaal gesproken geluidskwaliteit verliest als je een draadloze speaker meeneemt naar buiten – denk aan de bass die minder hoorbaar is – is dit bij de Sonos Move niet het geval. De Auto Trueplay functie vergt geen handmatige instellingen.

Google Assistant, Amazon Alexa, Multiroom en bediening via Sonos-app

Zoals er verwacht mag worden sinds de Sonos Google Assistant update, werkt de Sonos Move ook met de spraakassistent van Google. Ook Alexa spraakbediening is uiteraard mogelijk. Niet met spraak bedienen? Dan kun je de Sonos Move aansturen via de Sonos-app. Deze nieuwe Sonos smart speaker is tevens te koppelen met andere speakers van het merk voor een optimale geluidsbeleving.

Tip: Check ook even of er nog een interessante Sonos Move Black Friday deal actief is!

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *