Home » Smart home nieuws » Nieuw: Sonos Move, een draadloze smart speaker

Nieuw: Sonos Move, een draadloze smart speaker

 De nieuwe Sonos Move © Sonos
Robbert Tigchelaar · 7 september 2019

Goed nieuws voor degenen die op zoek zijn naar een draadloze smart speaker die je gewoon mee naar buiten kunt nemen: Sonos Move is afgelopen week geïntroduceerd. De Sonos Move is een draadloze smart speaker die je zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken. Dankzij Auto Trueplay – waarmee de Sonos Move een primeur in handen heeft – past het geluid zich automatisch aan in de omgeving. Of dit nu in de woonkamer is of buiten in een park. De Sonos Move kopen is nog niet mogelijk, maar je kunt hem wel alvast pre-orderen!

Sonos Move: draadloos en geschikt voor buiten

Op Smarthomeweb.nl verscheen eerder dit jaar het artikel voor Google Home Mini draadloos maken, wat mogelijk gemaakt wordt door een accu. Bij de Sonos Move hoef je niet te knoeien met losse accessoires: onder de motorkap is een accu te vinden, zodat deze Sonos smart speaker gewoon mee naar buiten genomen kan worden. Waarbij de slimme speaker van Sonos binnen prima aangesloten kan worden op het WiFi netwerk, kun je hem onderweg verbinden met je smartphone middels bluetooth. Sonos meldt dat de batterijduur ongeveer 10 uur is, wat een prima accuduur is voor een middagje in het park.

Daarbij is het onwijs interessant dat de Sonos Move smart speaker ook geschikt is voor buiten: er zijn op dit moment weinig smart speakers die beweren geschikt te zijn om mee te nemen. In de berichtgeving beweert het audiomerk dat deze speaker bestand is tegen stof, zand en water.

Unieke: Auto Trueplay voor ‘beste geluidskwaliteit’

Wat de Sonos Move ook uniek maakt is de Auto Trueplay functie. Met deze functionaliteit past de geluidskwaliteit van de slimme speaker zich automatisch aan, aan de omgeving. Waar je normaal gesproken geluidskwaliteit verliest als je een draadloze speaker meeneemt naar buiten – denk aan de bass die minder hoorbaar is – is dit bij de Sonos Move niet het geval. De Auto Trueplay functie vergt geen handmatige instellingen.

Google Assistant, Amazon Alexa, Multiroom en bediening via Sonos-app

Zoals er verwacht mag worden sinds de Sonos Google Assistant update, werkt de Sonos Move ook met de spraakassistent van Google. Ook Alexa spraakbediening is uiteraard mogelijk. Niet met spraak bedienen? Dan kun je de Sonos Move aansturen via de Sonos-app. Deze nieuwe Sonos smart speaker is tevens te koppelen met andere speakers van het merk voor een optimale geluidsbeleving.

Tip: Check ook even of er nog een interessante Sonos Move Black Friday deal actief is!

sonos move kopen

Sonos Move kopen? Pre-order hem nu!

Wie niet kan wachten op de Sonos Move kopen, krijgt nu wel al de mogelijkheid om de smart speaker te pre-orderen. Naar verwachting verschijnt de nieuwe Sonos smart speaker vanaf 12 september, maar je kunt hem alvast reserveren bij Bol.com.

Meer smart home nieuws

floodlight cam konstsmide
smarthomeweb geeft prijzen weg
google nest hub netflix
Xiaomi Ecosystem Product Launch
google nest hub review