Home » Smart home nieuws » Sonos met Google Assistant in juli in Nederland

Sonos met Google Assistant in juli in Nederland

sonos one naast computer

Ter illustratie © Unsplash
Redactie · 14 mei 2019

Eindelijk wordt er door Sonos een datum gegeven voor de Google Assistant ondersteuning in Nederland. In juli kunnen we de update verwachten, waarbij de Sonos speakers gratis te updaten zijn. Eerder konden we op Smarthomeweb.nl melden dat de Google Assistant ondersteuning uitgerold zou worden op Sonos speakers. In Amerika kunnen de speaker-eigenaren deze maand al genieten van deze update.

Sonos Beam en Sonos One met Google Assistant

Sonos zal de ondersteuning van de in Nederland mateloos populaire Google Assistant uitrollen op de Sonos One en de Sonos Beam. Niet alleen zijn de speakers straks te bedienen, ook aangesloten apparaten via Google Home kunnen aangestuurd worden met deze smart speakers. Opvallend is dat gebruikers zelf kunnen kiezen van welke spraakassistent zij gebruik willen maken: op dit moment is Alexa van Amazon onder de motorkap te vinden.

Elke speaker een eigen spraakassistent

Degene die meerdere Sonos speakers in huis hebben kunnen zelfs voor elke individuele speaker kiezen voor een specifieke spraakassistent. Dit kan enorm handig zijn als bijvoorbeeld een rolluik enkel werkt met Alexa spraakbesturing. Zo kan de een Sonos speaker in de slaapkamer bediend worden en bedienen middels Alexa, maar een Sonos Beam onder de televisie aangestuurd worden met Google Assistant.

Sonos Google Home koppeling veelgevraagd

Dat er veel Sonos eigenaren staan te springen om deze update, blijkt op diverse forums, nieuwssites en ook op Smarthomeweb.nl. Eerder schreven we een artikel over Sonos koppelen met Google Home, waar met behulp van Google Chromecast Audio alsnog een koppeling gemaakt kon worden. Ook met de populaire smart home controller Homey wordt tot op de dag van vandaag een alternatieve manier van koppelen gerealiseerd.

Meer smart home nieuws

ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot
nieuwe lampen philips hue