Sonos klaagt Google opnieuw aan voor patentinbreuk in smart speakers

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Sonos heeft Google opnieuw aangeklaagd voor patentinbreuk in de technologie van smart speakers. Het zou gaan om vijf patenten van Sonos die gebruikt zouden zijn in diverse nieuwe Google producten, waaronder Nest smart speakers en de nieuwe Google Chromecast. Vanavond kondigt Google nieuwe producten aan tijdens Made By Google 2020.

sonos klaagt google aan

Ring Spotlight Cam © Ring

Sonos sleept technologiegigant Google opnieuw voor het gerecht. Volgens Sonos zou Google inbreuk hebben gemaakt op vijf verschillende patenten. Het gaat om patenten die gaan over de technologie die gebruikt kan worden voor het bedienen van smart speakers, weet techblog The Verge te melden. Ook op patenten over het automatisch groeperen van speakers zou Google inbreuk hebben gemaakt.

Eerder inbreuk op honderd patenten van Sonos

Het is niet de eerste keer dat Sonos en Google elkaar in de haren vliegen om technologiepatenten, die veelal gebruikt worden voor een smart speaker. Zo beweerde Sonos begin dit jaar, in januari, dat Google inbreuk zou hebben gemaakt op honderd patenten. Ook deze patenten zouden met name gericht zijn op de technologie van slimme luidsprekers.

Daarbij zou Sonos specifieke interne informatie met Google hebben gedeeld, met als doel om Google Play in Sonos speakers beter te kunnen laten werken. Echter is hier nooit wat van gekomen en zou Google er met de kennis vandoor zijn gegaan.

In juni klaagde Google Sonos aan voor vijf patenten

Maar volgens Google is het juist Sonos die inbreuk lijkt te maken op patenten. Afgelopen juni klaagde Google Sonos aan voor het schenden van vijf pantenten. Deze patenten zouden gaan over de technologie die Sonos lijkt toe te passen voor het luisteren van radio via streamingsdiensten.

Timing: vanavond Made By Google 2020

De timing van de aanklacht aan Google’s adres is logisch: vanavond presenteert Google namelijk allerlei nieuwe producten tijdens het jaarlijkse Google Hardware Event Made By Google. Zo wordt er een nieuwe smart speaker (de Google Nest Audio) en een nieuwe Chromecast met afstandsbediening gelanceerd (de Google Chromecast 4 Sabrina).

Op de hoogte blijven over de nieuwe producten van Google? Blijf op de hoogte in onze Google Hardware Event 2020 liveblog.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *