Home » Smart home blog » Sonos Google Assistent Nederland pas in 2019

Sonos Google Assistent Nederland pas in 2019

google assistant op sonos

Dat is eventjes balen voor Sonos speaker eigenaar: afgelopen week heeft Sonos bekendgemaakt dat de koppeling van Google Assistent waarschijnlijk pas in 2019 gerealiseerd is. Eerder liet Sonos nog weten dat de ondersteuning van Google Assistent met de Sonos speakers er in 2018 zou zijn. Dat is dus niet gelukt.

Sonos laat in hun blog weten dat het wat meer tijd kost dan ze hadden verwacht, maar ze nu wel goede progressie maken. Het kost volgens Sonos vooral meer tijd om de ervaring van Google Assitent op de speakers goed te krijgen: “…the reality is that we need a bit more time to get the experience right…“, aldus Sonos.

Momenteel wilt Sonos een beta-versie testen bij gebruikers met een Sonos smart speaker. Degene die zich geroepen voelen om Sonos hierbij een handje te helpen, kunnen zich opgeven via een speciale pagina. Nadat de testers zijn gescreend door Sonos, beginnen zij met testen in eerst een paar honderd en later een paar duizend huizen.

Google Assistent Sonos speaker op z’n vroegst in 2019

Nederlands die een Sonos speaker hebben staan zullen helaas nog een tijdje moeten wachten. Hoogstwaarschijnlijk duurt het nog enkele maanden voor Google Assistent helemaal getest is, alvorens deze ondersteuning doorgevoerd wordt.