Sonos en Google Home tegelijk afspelen – kan dat?

Een speaker van zowel Sonos en Google Home kunnen niet direct gekoppeld worden met elkaar. Het is hierdoor niet mogelijk om muziek tegelijk af te spelen op beide speakers, toch is er wel een omweg om dit te doen!
tunein google home, luister radio op je google speaker

Wanneer je zowel een speaker van Sonos als Google Home in huis hebt, kan de vraag in je opkomen of het mogelijk is om je muziek zowel op Sonos als Google Home af te spelen. Omdat ook wij erg benieuwd waren naar de mogelijke combinatie van de twee merken, zochten we voor deze blog uit in welke mate het tegelijk afspelen een optie is. In deze blog leer je in hoeverre de combinatie mogelijk is en welke stappen je kunt nemen om op beide speakers je geluid af te spelen.

Sonos en Google Home tegelijk af te spelen – Alleen met een omweg

Jammer genoeg wordt er op de platformen van Google Home en Sonos momenteel geen officiële ondersteuning geboden om eenvoudig je Sonos en Google Home speakers aan elkaar te koppelen en deze tegelijk af te spelen. Dit heeft mogelijk te maken met de juridische strijd die de merken onderling hebben omtrent de technologie die ze gebruiken. Wel is er een omweg waarmee een koppeling mogelijk is, waarover straks meer.

Los van elkaar is er bij Sonos en Google Home overigens wél de optie om eenvoudig een speakergroep aan te maken, waarmee je in een paar stappen speakers aan elkaar koppelt om geluid hierop tegelijk af te spelen. Wil je dus alsnog gebruik maken van zo’n speakergroep zoals deze bedoeld is, raden we je aan om één van de merken te kiezen en hiervan meerdere speakers aan te schaffen.

Google Assistant wel beschikbaar op Sonos

Alhoewel de speakers van Sonos niet aan speakers van Google Home te koppelen zijn, is het gelukkig wel mogelijk om op veel Sonos smart speaker de Google Assistant te activeren. Het is dus niet zo dat Sonos geheel buitengesloten is van het platform van Google Home, en je kunt met gebruik van de Google Assistant ook via je Sonos speakers eenvoudig verschillende slimme apparaten bedienen.

Sonos One

Sonos One

Deze Sonos One is een perfecte aanvulling voor het Sonos systeem. Het mooie van deze Sonos speaker is dat je keuze hebt voor twee verschillende spraakassistenten: Google Assistant of Amazon Alexa. Ook is de sound van deze speaker erg goed. Kortom, een goede keuze wanneer je ook op zoek bent naar een speaker met goede geluidskwaliteit.

Sonos speaker tóch koppelen aan Google Home via Chromecast Audio

De Google Home app heeft een handige functie genaamd ‘speakergroepen’, waarmee je speakers van Google Home en verschillende andere merken aan elkaar kunt koppelen. Alhoewel Sonos hiervoor officieel geen ondersteuning biedt, kun je met een kleine omweg tóch je Sonos speaker aan zo’n speakergroep van Google Home gekoppeld krijgen. Dit doe je namelijk met gebruik van een Google Chromecast Audio, die momenteel niet meer geproduceerd wordt. Het gaat als volgt:

  1. Sluit een Chromecast Audio aan op je Sonos speaker: Mocht je een (tweedehands) Chromecast Audio bemachtigen, sluit deze dan aan op de aux-ingang van je Sonos speaker.
  2. Selecteer ‘Line-in’ in de Sonos app: Rechtsboven in het menu van de Sonos app kun je ‘Line-in’ selecteren, waarmee je aangeeft de Chromecast als audio-uitvoer te willen gebruiken.
  3. Koppel de Chromecast Audio aan een speakergroep: Eenmaal aangesloten, kun je de Chromecast Audio toevoegen aan een speakergroep in de Google Home app (lees hieronder hoe).

Al met al kunnen we concluderen dat het niet ideaal is om via deze omweg de koppeling tussen de verschillende speakers aan te gaan. Wel is het een mooie uitweg als je beide merken al in huis hebt.

Google Home Speakergroep instellen

Wanneer je de Chromecast Audio en slimme speaker(s) van Google Home aan je Home app hebt toegevoegd, kun je ze eenvoudig koppelen met gebruik van de speakergroep functie. Heb je nog geen actieve groep, volg dan de stappen in onze blog over het koppelen van speakers aan Google Home.

Google Nest Audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een goede speaker met een ingebouwde Google Assistant. Je kunt de speakers van alles vragen of dingen laten uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt van Philips Hue kun je met je stem de lampen aan- of uitzetten. Ook kun je gewoon muziek afspelen en is deze speaker te gebruiken met meerdere Nest Audio speakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts