Sonos draadloze smart speaker met Bluetooth?

Sonos draadloze smart speaker met Bluetooth

▲ Sonos One smart speaker, ter illustratie © Unsplash

Een tijdje geleden kwam Sonos al met een nieuwe update die het mogelijk maakte om de Google Assitant te installeren op de Sonos One. Uniek, want momenteel is Sonos de enige smart speaker aanbieder die het mogelijk maakt dat een speaker twee spraakassistenten aan boord heeft.

Nu blijkt uit documenten van het Federal Communications Commision (FCC) dat Sonos werkt aan een Sonos draadloze smart speaker met bluetooth.

Twee nieuwe Sonos producten

In de documenten van het FCC blijkt dat Sonos aan twee nieuwe producten werkt, namelijk de S17 en S23. Over de S23 is nog vrij weinig bekend, er wordt verwacht dat dit een upgrade is van de Sonos Amp.

Wel is er in de documenten te lezen dat de S17 waarschijnlijk een portable speaker is met een bluetooth functie. Wel opmerkelijk dat Sonos een met een bluetooth speaker komt, omdat voorheen Sonos altijd een tegenstander van een bluetooth was Dit was te merken uit de communicatie uitingen en natuurlijk ook naar het product aanbod van Sonos, zo is er in het assortiment van Sonos geen één speaker die een bluetooth functie heeft.

Naast dat de draadloze speaker van Sonos een bluetooth functie heeft de speaker de volgende ook nog andere interessante eigenschappen. In de documenten van het FCC is zijn de volgende eigenschappen op te merken:

  • Qua formaat is de speaker groter dan den Sonos One & Play1
  • Net zoals de Sonos One heeft de nieuwe speaker ook Alexa Amazon en Google Assistant ondersteuning. Ook zijn deze spraakdiensten te gebruiken in bluetooth modus.
  • De speaker is op te laden via een basisstation of een door middel van een usb-aansluiting.
  • Op de speaker zit ook een handvat die er voor zorgt dat deze makkelijk te dragen is.
  • Achter op de speaker zit een knop waarmee je eenvoudig kunt switchen van wifi- of bluetoothmodus

Automatische Trueplay Sonos

Diverse Sonos speakers hebben een Trueplay functie. Met deze functie verbeter je de akoestiek in de ruimte waar de speaker staat. Meubels en de diepte van een kamer hebben impact op het geluid van de speaker. Met de functie Trueplay laat je als het ware aan de Sonos de lay-out van de kamer zien. Aan de hand hiervan past de speaker zijn geluid af, zodat dit beter klinkt in de kamer.

Momenteel actieveer je deze functie met de Sonos app en dien je met een IOS apparaat door de kamer te lopen. Verplaatst je de speaker dan die je dit opnieuw te doen, zodat de speaker het geluid weer opnieuw kan aanpassen aan de omgeving. De nieuwe draadloze speaker schijnt ook deze functie te hebben, maar ook deze krijgt een upgrade. Uit de documenten blijkt dat de nieuwe draadloze speaker automatische de ruimte kalibreert bij verplaatsing.

Wanneer is de draadloze Sonos speaker te verkrijgen in Nederland?

Wat de prijs en wanneer de draadloze smart speaker van Sonos te verkrijgen is in Nederland is helaas nog niet bekend. Wel wordt meer duidelijkheid verwacht op 26 en 27 augustus, want dan staan namelijk de een product event gepland in New York. Ook is Sonos aanwezig op de IFA beging september, dus we hoeven niet al te lang te wachten op meer nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts