Vanaf 1 december ondersteunt Somfy Tahoma Box Apple HomeKit

somfy tahoma box apple homekit

▲ De Somfy Tahoma Box is vanaf 1 december Apple HomeKit compatibel © Somfy/Press

Somfy heeft zojuist bekend gemaakt dat de Tahoma Box Apple HomeKit ondersteuning krijgt. Somfy laat weten dat ze begint met de ondersteuning van HomeKit voor slimme buitenzonwering. Vanaf 1 december zou de ondersteuning een feit moeten zijn.

Goed nieuws voor Apple-fans: de Somfy Tahoma Box is op kort termijn compatibel met Apple HomeKit. Dit meldt het smart home merk deze week. Al vaker werd onaangekondigd dat de smart home controller voor slimme zonwering ondersteuning zou krijgen voor dit smart home systeem, maar dat bleek veelal te gaan om geruchten.

Ondersteuning Apple HomeKit vanaf 1 december

Het smart home merk meldt dat de ondersteuning vanaf 1 december uitgerold zal gaan worden. Er zal eerst ondersteuning geboden gaan worden voor buitenzonwering. Somfy belooft dat de meeste io-gemotoriseerde externe zonwering vanaf 1 december compatibel zou moeten zijn met Apple HomeKit.

Slimme rolluiken en zonwering bedienen met Siri

Na de inmiddels succesvolle integratie van Apple HomeKit met slimme beveiligingscamera’s van Somfy, zijn nu slimme rolluiken en zonwering modules aan de beurt.

Want dankzij de ondersteuning van Apple HomeKit met de Somfy Tahoma Box, kunnen deze slimme producten strakjes aangestuurd worden met spraakopdrachten via Siri, de voice assistant van Apple. “In de toekomst kunnen rolluiken, buitenjaloezieën, verticale zonneschermen (screens), terraszonweringen en pergola’s comfortabel via spraakherkenning met Siri worden bediend“, aldus Somfy.

Je zou bijvoorbeeld de verschillende Somfy kunnen bedienen met de volgende spraakopdracht: “Hé Siri, schuif alle luiken omhoog naar 30 procent”. Naast bediening via spraak middels Siri, kun je ook de producten bedienen met je iPhone, iPad of Apple smartwatch.

Somfy Tahoma Box

De Somfy Tahoma Box is een smart home basisstation, wat het hart vormt van verschillend Somfy smart home producten. De controle en bediening van onder andere een slim rolluikslimme verlichting en diverse klimaatproducten kan enkel plaatsvinden met de tussenkomst van deze controller.

Reeds compatibel met Google Assistant, Alexa en Philips Hue

Deze smart home controller was reeds compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa voor het aansturen van slimme apparaten met spraakopdrachten. Ook zij smart home merken als Philips Hue en Sonos compatibel met deze Tahoma Box. Zelf smart home scenario’s aanmaken met andere merken? Dan kun je grijpen aar de mogelijkheden van IFTTT, dat tevens geschikt is voor Somfy Tahoma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts