Home » Smart home nieuws » Somfy Google Home koppeling nu te maken

Somfy Google Home koppeling nu te maken

somfy google home

Ter illustratie © Unsplash
Bram Tigchelaar · 23 mei 2019

De smart home controllers Connexoon en Tahoma van Somfy bieden vanaf nu een ondersteuning voor Google Assistant. Hiermee kunnen diverse Somfy apparaten nu met spraak via Google Home aangestuurd worden. Tot op heden werkte de smart home controllers enkel samen met IFTTT, Olisto, Apple HomeKit en het Nederlandse Olisto. De Somfy Google Home koppeling maakt het bedienen van Somfy apparaten en aangesloten apparaten van derden nog makkelijker.

Bedien Somfy met Google Assistant

Goed nieuws voor eigenaren van een smart home controller van Somfy. De Connexoon en de Somfy Tahoma zijn vanaf nu aan te sturen met Google Assistant. Dit maakte Somfy deze week bekend. Dankzij deze koppeling kunnen gebruikers hun aangesloten apparaten in hun smart home aansturen met spraak, in Nederlandse taal. Hierbij kun je denken aan rolluiken, garagedeuren en gordijnen.

So Open with Somfy uitgebreid

Met deze nieuwe Somfy Google Home koppeling wordt het ‘So Open with Somfy’ uitgebreid. Tot op heden werkte ondersteunde de smart home controllers de volgende smart home systemen:

  • IFTTT (If This, Then That)
  • Apple HomeKit
  • Amazon Alexa
  • Olisto

Met de uitbreiding van Google Assistant, kunnen mensen met bijvoorbeeld hun smartphone of een Google Home smart speaker nu ook hun apparatuur aansturen. Dit opent daadwerkelijk veel mogelijkheden.

Over Google Asssitant

Google Assistant is de meestgebruikte spraakassistent in Nederland. Eerder was op Smarthomeweb.nl ook te lezen dat een Google Home de populairste slimme speaker in Nederland is.

Tip: nog Somfy producten aanschaffen? Check dan of er nog leuke Black Friday Somfy deals zijn!

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel