Home » Smart home nieuws » Solliciteren via een smart speaker bij McDonald’s

Solliciteren via een smart speaker bij McDonald’s

solliciteren met een smart speaker

 Afbeelding van een McDonalds’s bord© Unsplash
Bram Tigchelaar · 11 oktober 2019

McDonald’s is het eerste bedrijf die het mogelijk maakt om het sollicitatieproces te starten via een smart speaker. Via een smart speaker kun je je gegevens achterlaten, zodat McDonald’s weet dat je op zoek bent naar een baan, waarnaar zijn contact op zoeken met jou.

He Alexa: help me met het vinden van werk bij McDonald’s

McDonald’s maakt het mogelijk om het sollicitatieproces te starten via een smart speaker die werkt met de spraakassistent van Google of Amazon. Door aan de Google Assistant het volgende te vragen: “He Google: praat met McDonald’s Apply Thru of aan Alexa “He Alexa: help me find a job at McDonald’s”, zal de spraakassistent je een paar algemene vragen stellen. Deze algemene vragen gaan over wie jij bent als persoon, waar je woont en wat je graag zou willen doen bij McDonald’s. Tot slot dien je de ingevoerde gegevens te bevestigen via een sms met daarin een link naar een online omgeving van McDonald’s om de aanvraag online af te ronden.

Wat is het doel van solliciteren met een smart speaker?

Het doel om de sollicitatieproces te starten via een smart speaker is om het sollicitatieproces te stroomlijnen en eventuele drempels weg te nemen. Vaak zijn er bijvoorbeeld commercials te zien van McDonald’s waarin ze op zoek zijn naar personeel, doordat je direct kunt solliciteren via een smart speaker wordt de kans kleiner dat je vergeet te solliciteren.

Vooralsnog werkt het solliciteren via een smart speaker alleen in de VS, Canada, Australië, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Ierland en Groot-Brittannië. Wel wil McDonald’s dit graag uitbreiden naar meer landen.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel